• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehirdışında tüp bebek

fallinlove_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2024
23
6
1
Kızlar merhaba,

Biz Konya’da yaşıyoruz . Eşim ve bende özel sektörde yoğun bir tempoda yaşıyoruz ve biz erkek faktörü kaynaklı bir sorun yaşıyoruz geçtiğimiz konularda bahsetmiştim. Doktorumuz 6 ay doğal yolla deneyin olmazsa tüp bebek dedi. İnşallah doğal yolla sağlıklı bir gebelik ve doğum geçireceğime inanıyorum ancak kötü senaryoyu da düşünmek zorundayım. Ailelerimiz İstanbul’da yaşıyor ve biz tüp bebek yaparsak Şişli memorialı düşünüyoruz ancak şehir dışında süreç nasıl oluyor? Kaç defa gitmem lazım ? Rapor veriyorlar mı iş için ? Ya da uzaktan da yönetilip yumurta toplama ve transferde sadece gitsem olur mu ? Bu şekilde uzaktan süreci yönetenlerin bilgilerini ihtiyacım var

Merhaba , ben şehirdışında tüp bebek yaptım ama öğretmen olduğum için yaz tatilinde yumurta toplatma , transferi ise çalıştığım dönem yaptım.

Yumurta toplama 15 gün içinde oldu bitti. Bu 15 gün içinde ise , 1 kere görüşmeye 2 kere yumurta büyüdümü diye kontrole 1 kere de yumurta toplama işlemine gittik ve bitti. Bu durum tabii ki yumurtanız toplanır ve embriyolarınız oluşursa 15 gün. Eğer yumurta çıkmazsa bir 15 gün daha benzer döngü eklenebilir.
Uzaktan git gel yapılır mı sanmıyorum yakın olmak lazım bence bu süreçte. Yıllık izin gibi bi şey.
Yumurta toplamadan sonra birkaç gün dinlenilip işe dönülebilir , hemen dönenlerde var. Ağrı değil de şişlik ve rahatsızlık oluyor belki işte rahat edilemeyebilir, bana kalırsa 2 günlük dinlenme uygun.

Eğer transfer hemen yumurta toplamadan sonra olacaksa taze transfer diyorlar , o zaman 15 gün değil de 20 gün falan kalmanız gerekir. Tek seferde tüm süreç biter.

Ama doktor dondurulmuş transfer yapalım yani, yumurtalarınızı toplayalım bir iki ay sonra transferi yapalım derse, ozaman kendi şehrinize dönersiniz , bulunduğunuz ilde bi kadın hastalıklarına gidersiniz , oradan kontrolleriniz gerçekleşir , benim öyle olmuştu. Tüp bebek merkezi ilaç yazar uzaktan sizi yönlendirir. Bu süreçte oradaki doktora transfere kadar 4 5 kere belki daha az belki daha fazla gitmeniz gerekebilir. Sonra transfer günü verilir her şey yolunda giderse , sizde izin alıp İstanbul a gidersiniz.

Ben raporumu tüp bebek merkezimden alamamıştım sgk ile anlaşmaları yokmuş. Hep gittiğim kadın doğumcu vermişti. Transfer 2 gün sonra günlük hayata dönebilirsiniz deniliyor, ama ben içim rahat etsin diye 1 hafta daha rapor almıştım. Dinlerek geçirmiştim

Back