• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir Seçemiyorum. Bilmediğim İllerin Özelliklerini Nasıl Öğrenebilirim? Memurluk Nerede Avantajlıdır?

Çok sevindim kırklareli oluşunuza . Edirneye yakın diyorlar yani oraya gidilebilir dimi bir alışveriş için .:)

Tabi ki, Edirne, Tekirdağ, İstanbul :)
İstanbul'a çok yakın olması büyük avantaj aynı zaman da, ben küçük bir şehir de üniversite okudum.
Şöyle söyleyeyim alışveriş merkezi ilçelerinde dahil yoktu.
Herkes alışveriş için Eskişehir'e giderdi.

sinop yok ama öğrendiğim iyi oldu olsun. Çanakkaleyi önümdeki kişi tercih edecek. Ama çok güzel yermiş herkes tavsiye etmişti ya :)

Eşim Sinoplu, merkezi çok güzel, Trafik ışıklarının bile olmadığı sahil şeridi bir yer, kışı sert ve soğuktur. Köyünde belime kadar kar gördüğüm için, havası çok temiz.
Sanayi olmadığı için genellikle herkes memur, lakin pahalı bir şehirdir.

Kırklareli de yaşıyoruz eşim ve kızımla.İkimizde devlette çalışıyoruz.Buraya kimsemiz olmadan geldik,öyle çok sevdik ki tamamen yerleşme amaçlı ev de aldık.Aileler İstanbul da.Ulasim sehiricinde minibüslerle ve çok rahat yani yürüme de gidersin her yere.Kiralar diğer şehirlere göre kesinlikle daha uygundur.Gelisen bir şehir aynı zamanda.Evet merkezde AVM yok.İlcesinde var ama.Zaten sosyal etkinlik,alışveriş gibi durumlarda 1 saat ötedeki Edirneyi tercih ediyoruz.Bu şehirde insanlar bunaltmaz.Rahatsiz etmez.Herkesin hayatı kendinedir.Cok seviyoruz ya.Bence Kırklareli diyorum."Mutlu insanların kenti" deniliyor adına. 😄

gerçekten mii o kadar sevindim ki bir arkadaşım insanı için çok kuralcı vs. dedi. Yeterki sıcakkanlı olsunlar . :)

Trakyanın büyük çoğunluğu göçmen zaten, neşeli, şen şakrak, cıvıl cıvıl insanlar :KK48:
İstanbul'da bile tek başına yaşamak özellikle çevresel şartlar ve insanlar açısından zorluyorken, Kırklareli ve Edirne'de hiç böyle bir durumla karşı karşıya gelmedim. Tek yaşamana karışılmaz, akşam eve geldiğin saate karışılmaz, herkes kendi dünyasında :halay:

beklentine göre değişir kardeş, ben Kastamonu da 5 yıl kaldım, sonra tayinimi ankaraya yaptırdım, alacak ev paramı orada biriktirdim, paran olmasın merkeze yürüyerek gider gelirsin, etraf bozulmamış, doğası harika, denize yakın yani ilçelere gidersin, hem yeşil hem mavi..... küçük şehirde herşey daha kolaydır:KK14:

not: ankaraya geldiğim ilk yıl resmen nefes alamadım :KK57: alışmışız temiz havaya, etraf orman.... ey gidi günler...

O kadar zor durumda kaldımki arkadaşlar. Geçen buraya konu açmıştım teşekkür ederim çok güzel dönüşler aldım. Şimdi ise 3 şehir arasında çok kararsızlık yaşıyorum muhtemelen bu şehirler gelecek. Bir çok şehir var ama Sizce Kırklareli, Ankara çankaya veya altındağ ya da kastomonu tosya arasında kararsızlık yaşıyorum. Ankaranın yoğunluğundan ve ev kiralarından korkuyorum , Kırklareli çok sakin bir şehirmiş Avm bile istemiyormuş halkı kiralar ucuzmuş kastomonu ise bugün aklıma düştü . Sizce Nereyi başa yazmalıyım lütfen yardımcı olun bana. İnanın ne yapacağım bilmiyorum . Yaşadığım il çok küçük büyük bir şehire gitsem nasıl yapabilirim bilmiyorum. ve ben meseleğe başladığımda bana ne avantaj sağlar hangi il .. Edirne , rize, istanbul(şişli,kadıköy,başakşehir) gaziantep gibi iller olsada uzak kaldığı için tercih etmeyeceğım . Sizce ne yapmalıyım. Merakla bekliyorum sizlerden gelen yorumları :KK43:
Yapacağınız mesleğe de bağlı bence hangi şehirde yaşayacağınız

ankara da ucuz kirali guzel evler var benim oturdugum yerde ama merkeze biraz ters arac varsa rahat edersiniz
çankayada kiralar çok fazla
ama memur olsam ankara yi secmezdim sanirim
neden dersen butun buyukler burada ve cok kalabalik yorucu olur
kucuk bir ilde daha az yipranmayi tercih ederdim sanirim

Yalnız Çankaya Ankara'nın ilçesi.
Çankaya çok pahalı 1500 ün altında zor ev bulursunuz. Merkez olduğu için çoğu semtinde evler eskidir. Dikmen tarafı biraz daha uygun olur orasıda çok yokuşlu. Yerinizde olsam Ankara yazmam. Trafiği vs ayrı dert. Bu yazdıklarım İstanbul içinde geçerli. Yerinizde olsam Karadeniz ve Trakya tarafını yazardım. Uzak olunca nolucak ki izin zamanı bin uçağa git.
Çankırı demek istemiştim. Çankaya bana kalırsa Ankara'da oturulabilecek en güzel yerlerden biri. Tabii konu sahibinin nasıl bir hayat istediğine bağlı olarak değişir, sessiz sakin oturayım, çok sosyalleşmeyeyim, işten eve gidip geleyim diye düşünüyorsa küçük şehirleri tercih edebilir. Ama bana kalırsa Ankara diğer küçük şehirlerle karşılaştırılmaz. Gerek sosyal aktiviteler,gerek gece hayatı, sergi, konser vs açısından Ankara çok daha iyi bir seçenek. Sanmıyorum Karadeniz tarafında bir yerde akşam çıkıp rahat rahat dolaşıp, örneğin canlı müzik dinleyecek bir yer bulabileceğini.

Çankırı demek istemiştim. Çankaya bana kalırsa Ankara'da oturulabilecek en güzel yerlerden biri. Tabii konu sahibinin nasıl bir hayat istediğine bağlı olarak değişir, sessiz sakin oturayım, çok sosyalleşmeyeyim, işten eve gidip geleyim diye düşünüyorsa küçük şehirleri tercih edebilir. Ama bana kalırsa Ankara diğer küçük şehirlerle karşılaştırılmaz. Gerek sosyal aktiviteler,gerek gece hayatı, sergi, konser vs açısından Ankara çok daha iyi bir seçenek. Sanmıyorum Karadeniz tarafında bir yerde akşam çıkıp rahat rahat dolaşıp, örneğin canlı müzik dinleyecek bir yer bulabileceğini.
Orası öyle ama ben Çankaya'da oturuyorum evim 15 yıllık vardır 1500 ödüyorum kira. Ve her yere yakın olmasının haricinde çok bir numarası yok. 4000 lira maaş alıp bu kirayı öderse pek sosyalleşmeye parasıda kalmaz. Bu açıdan düşündüm bende

Yapacaginiz tercih biraz da nasil bir hayat istediginizle dogru orantili. Ben mesela bekar olsaydim ve atanma ihtimalim olsaydi hic dusunmeden ilk siraya rizeyi yazardim😍 yesillik, temiz hava,huzur, dinginlik.. ekonomik olarak da yasamaya son derece elverisli.

Ankara yüksek puanlıdır yalnız. Siz garanti de yapacaktınız. Ankara ve kırıkkale yüksek gider genelde. Hatta Türkiye genelinde en yüksek puanlad Ankaradadır.

Senelerce Çankaya Emek, Bahçeli, Ayrancı ve Esatta oturdum. Ankarayı çok severim. Yaşanası güzel bir ildir. Tiyatroları, parkları güzeldir. Ortamınız da olursa çok güzeldir. Ama Çankayada kiralar oldukça yüksektir. Ben 2015te yedi yıllık kiracıydım 800 ödüyordum benden sonra girem 1000e girdi. Şimdi 1500 olmuştur. Memuru zorlar. Keçiören ve Altındağ gibi merkezi ama ucuz bir yerde de hem ulaşımda zaman kaybınız olur hem de yaşadığınız insan profili bambaşka olur.
Ve dediğim gibi Ankara yüksek kapatır memur alımlarını

Çankaya çok geniş bir ilçe.
30 40 km ötedeki semt de çankaya olabiliyor ve 1500 kira gerçekten muhteşem iyimser bir rakam, öyle diyeyim.
Dökülüyordur o ev muhtemelen.

Ki kışların soğuk olması ısınma bedelini de arttırıyor.
Bir arkadaşım Kırklareli’ne tayin oldu, ilçede sanırım pınarhisarda.
Çok mutlu hayatından, haftasonu kısa mesafede çok güzel yerlere gidiyor, hem yaz hem kış tadını çıkarıyor, ayrıca ist yakınlığı ile de cazip.
Ben olsam tercih ederdim maddi mane
Gerçekten çok şaşkınım çok pahalı ya :( İnşallah kırklareli gelir . bakalım merakla bekleyeceğim sonuçlarını . :)

Rica ederim 😊 yakınımda Başakşehir'e atandı 2000 e et tuttu 2 kişi. Bu iki şehirden uzak dur derim. Kastamonu kiraları bayağı uygunmuş yalnız bi araştır istersen. Konya Kayseri filan geliyorsa oralarda olabilir.
Konya dolmuştur diye tercihlerime eklememiştim. . Ama aşırı pahalı iananmıyorum yazılan kiraları görüncee (yani inanıyorumda bu kadar pahalı olmasına inanmıyorum :(

Yaşayacağınız yerden beklentilerinize bağlı olmalı yazacağınız yer. Muğla demişsiniz mesela Muğla güzeldir, Ege’de Kütahya ve Uşak Ege değil de iç Anadolu bildiğimiz onun dışındaki şehirleri çok güzeldir. İnsanları da sıcaktır. Akdeniz de güzel yazardım ben olsam, Akdeniz dediğim Antalya diğer şehirleri Akdeniz gibi değil pek bence. Trakya da keyifli olur, Trakyalı arkadaşlarım çok rahat keyifli insanalr , sıcak kanlılar. Puanınız yetiyorsa bence Ege veya Trakya yazın. Keşke ben de oralarda olabilsem. Ay ne heyecanlı olur şimdi sizin için ataması , sonuçlanması 😃
gerçekten merakla bekliyorum yaa .. Aşırı heyecanlıyımm. ayyy :)

bir kadin olarak yalniz yasayacagini hesap edersek hic korkusuz gunun 24 saati sokaga cikabilecegin, eve kiz erkek arkadaslarini dolusturup sabaha kadar eglensen sana sabahinda kapina simit gonderecek komsular bulabilecegin, cooooook rahat edecegin bir sehir:) kirklareli merkez luleburgaza gore daha kirsal kaliyor ama bu kesinlikle dezavantaj degil. gunluk yasantini sakin huzurlu bir yerde gecirip ihtiyac duydugunda burgaza yarim saatte gidip hem sakin hem altif bir yasanti kurabilirsin. cok sicak kanlidir insani, gecen yil arkadasim evlenip gelin gitti, bana telefon acip " kiz nasil guzel insansiniz siz topragindan mi suyundan mi , kaynanami bile seviyorum🤣" dedi😂😂😂😂😂
yaa güldürdün beni.. Çok iyi yaa :D Çok heyecanlıyım bakalım neresi gelecek . Adi ayırlısı :D

Back
X