• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir Seçemiyorum. Bilmediğim İllerin Özelliklerini Nasıl Öğrenebilirim? Memurluk Nerede Avantajlıdır?

Senelerce Çankaya Emek, Bahçeli, Ayrancı ve Esatta oturdum. Ankarayı çok severim. Yaşanası güzel bir ildir. Tiyatroları, parkları güzeldir. Ortamınız da olursa çok güzeldir. Ama Çankayada kiralar oldukça yüksektir. Ben 2015te yedi yıllık kiracıydım 800 ödüyordum benden sonra girem 1000e girdi. Şimdi 1500 olmuştur. Memuru zorlar. Keçiören ve Altındağ gibi merkezi ama ucuz bir yerde de hem ulaşımda zaman kaybınız olur hem de yaşadığınız insan profili bambaşka olur.
Ve dediğim gibi Ankara yüksek kapatır memur alımlarını
Bakalım kırklareli bencede yüksek kapatacak gibi buda beni korkutuyor .. Ankarayıda gerçekten çok tercih eden oldu sonradan

Kırklareli de yaşıyoruz eşim ve kızımla.İkimizde devlette çalışıyoruz.Buraya kimsemiz olmadan geldik,öyle çok sevdik ki tamamen yerleşme amaçlı ev de aldık.Aileler İstanbul da.Ulasim sehiricinde minibüslerle ve çok rahat yani yürüme de gidersin her yere.Kiralar diğer şehirlere göre kesinlikle daha uygundur.Gelisen bir şehir aynı zamanda.Evet merkezde AVM yok.İlcesinde var ama.Zaten sosyal etkinlik,alışveriş gibi durumlarda 1 saat ötedeki Edirneyi tercih ediyoruz.Bu şehirde insanlar bunaltmaz.Rahatsiz etmez.Herkesin hayatı kendinedir.Cok seviyoruz ya.Bence Kırklareli diyorum."Mutlu insanların kenti" deniliyor adına. 😄
Çok sevidnimm. Umarım gelir bazen çok istediğim şeyler olmuyor ya gelmezse diyorum ama gelirse kesinlikle mutlu olacağıma inanıyorum :)Çok teşekkürler.

beklentine göre değişir kardeş, ben Kastamonu da 5 yıl kaldım, sonra tayinimi ankaraya yaptırdım, alacak ev paramı orada biriktirdim, paran olmasın merkeze yürüyerek gider gelirsin, etraf bozulmamış, doğası harika, denize yakın yani ilçelere gidersin, hem yeşil hem mavi..... küçük şehirde herşey daha kolaydır:KK14:

not: ankaraya geldiğim ilk yıl resmen nefes alamadım :KK57: alışmışız temiz havaya, etraf orman.... ey gidi günler...
Ayy evet ya . Ben birde küçük bir ilde yaşıyorum artık nereler gelecek bakalım . :)

Ben olsaydım muğla yazardım veya çanakkale. Hele bide bekarsan egeli birini bulup evlenirdim ☺Hep egeli biriyle evlenmek istemiştim nasip olmadı 😊😁😁
yaa bu akşam çok gülümsedim . Çok iyi ya.Bende çok seviyorum ege taraflarını. Çok güzel bizim memleketimiz ya.. İnşallah bize nasip olur belki :)

Konya dolmuştur diye tercihlerime eklememiştim. . Ama aşırı pahalı iananmıyorum yazılan kiraları görüncee (yani inanıyorumda bu kadar pahalı olmasına inanmıyorum :KK43:
Aynen öyle canım maalesef. Bu şartlarda yaşamak çok zor artık. Resmen maaşının yarısını kiraya veriyorsun. İlerde ev araba alırsın ne bileyim çeyiz yaparsın. Biraz küçük illeri tercih etmeni öneriyorum. Uzak olanlar da çok tercih edilmiyor. Konya Kayseri filan her yere yakın olduğu için daha çok tercih ediliyor aslında doğru düşünmüşsün. Karadeniz ve Trakya tarafına yoğunlaş gelir oralar hep düşük kapatıyor. En sona da İstanbul yazarsın. Ankara'da çok yüksek kapatıyor bu arada

Ben olsam kozmopolit bir yer olsun derdim. Örneğin trakyalı iseniz iç anadoluda küçük bir il ya da ilçeye gelince kültür şoku yaşayabilirsiniz :) ya da diğer bir ilde karadeniz şivesini, insanların yaşam tarzını farklı bulabilirsiniz. Onlar da sizi öyle bulabilir.
Ama Ankara çankaya gibi bir yerde baskın bir kültür yok, metropolde yaşamak bence iyidir ;)
Ben çocuk olmasa daha da yaşardım Ankara'da ama artık daha ucuz bi şehre taşımıyorum

O kadar zor durumda kaldımki arkadaşlar. Geçen buraya konu açmıştım teşekkür ederim çok güzel dönüşler aldım. Şimdi ise 3 şehir arasında çok kararsızlık yaşıyorum muhtemelen bu şehirler gelecek. Bir çok şehir var ama Sizce Kırklareli, Ankara çankaya veya altındağ ya da kastomonu tosya arasında kararsızlık yaşıyorum. Ankaranın yoğunluğundan ve ev kiralarından korkuyorum , Kırklareli çok sakin bir şehirmiş Avm bile istemiyormuş halkı kiralar ucuzmuş kastomonu ise bugün aklıma düştü . Sizce Nereyi başa yazmalıyım lütfen yardımcı olun bana. İnanın ne yapacağım bilmiyorum . Yaşadığım il çok küçük büyük bir şehire gitsem nasıl yapabilirim bilmiyorum. ve ben meseleğe başladığımda bana ne avantaj sağlar hangi il .. Edirne , rize, istanbul(şişli,kadıköy,başakşehir) gaziantep gibi iller olsada uzak kaldığı için tercih etmeyeceğım . Sizce ne yapmalıyım. Merakla bekliyorum sizlerden gelen yorumları :KK43:
Ben Kırklareli üniversite okudum merkezde yasiyodum. Çok güzel yıllar yaşadım . Yürüyerek her yere gidebilir her şeyi yapabilirsiniz. Pazarı çok büyük festivalleri çok güzel. İnsanlar anlayışlı. Ben İstanbul'dan gitmiştim ama küçük bir ilçeden gittim çekingen ve tedirgindim. Bi gece isim çıktı dışarı çıktım yolda hızla giderken sarhoş biri bana çarptı o kadar korkmuştum ki ayaklarım yere çakıldı adam bana döndü ve kusura bakmayın sorhosum özür dilerim dedi ben şok oldum. 16 yaşındaydım haberler de gördüklerimiz korkularım vs vs kesinlikle yaşanacak yer

Konu sahibi sonuçların açıklandığını gördüm. Merak ettim atandınız mı? Neresi geldi meraktan soruyorum

Back
X