bende seni iyi anlayardanım,benimde kızım kars,sarıkamış,ın bir dağ köyünde aynen bir saatte sadece dağdan inmek,sonra anaköye gelmek ve ardından karsa gitmek üç saatini alıyor.hele kışın altı ay köyün yolu kapalı oluyormuş.gittim bende gördüm oraları.köyün evlerde akan suyuda yok köy çok büyük olmasına rağmen,tek çeşme var.oda çok uzak.banyosu,çamaşırı,yani herşey suyla oluyor.artı telefonu bile yokki interneti olsun.en ufak bir yeşillik ağac yok,toz toprak heryer.şu andada çamur deryasının içindeymişler.
- anne okula gitmek için ayağımı bastığım yerden çıkaramıyorum .diyor
maaş almadan almaya gidebiliyor ilçeye,köyde birinin minibüsü var.belli saatte kalkıyor ve geliyor.tek posta yapılıyor.eğer onunla geldin geldin.yoksa gittiğin yerde kalıyorsun mecbur.akşam oldummu,tilkiler çirit atıyor köyün içinde.
kızım anaokulu öğretmeni.anlattığın gibi küçük çocuklar türkçe bilmiyorlar.çocuğum ne söylese anlamadan kafa sallayıp duruyorlar.hadi nasıl eğitim verecek siz söyleyin
her evin önünde,çuvallarla cevrili tuvaletler var.kanalizasyon olmadığı için,dolan çukuru.kapatım,bir yenisini eşerek,tuvalet değiştiriyorlar.
yaa tamam heryer memleketimizde,bu kadar bakımsız ve perişan köylerde var.kışın kurtların köye inmesi gibi teröristlerde iniyormuş.
çok üzülüyorum ama ne yapacaksın.ekmek kavgası bu işte.istifa etse eee niye okudu didindi bunca sene.hayat zorluklarlada var.aşması aşılması gerekiyor işte canım.
dua ediyorum allahıma.ordaki insanlara nasıl güçve sabır verdiysen benim çocuğumada ver diye.
allah sabrınızın karşılığını verir inşallah canım.ve diyorumki sırayla herkez yapsın doğu hizmetini.herkez bilmeli,ordaki insanları anyabilmek için bugibi şeyleri yaşamalı.tabii canları sağ olarak.