şehir hayatını özledim

sevgili çamaşır suyu ben yazılanları okurken kafamda cizre filan canlandı.tabiki ilçeler iller gibi değil ama,doktora gitmek için 200 kilometreye ihtiyaç duyulan yer neresi merak ettim.
arkadaş kendisini yalanla itham ettiğimi düşünmesin ama antep diyince şaşırdım doğrusu.

Allah yardımcınız olsun.tek duan Allahın izni ile ağzımızın tadını bozmadan buradan kurtulalım diye dua etmekten başka çaren yok.Görev bu canım.Bugun sen orada yarın bir başkası orada.Sabret kendine uğraşlar bul kolay değil oralarda yaşamak ama kendini bir şekilde oyalaman gerek

bilirim canımm o stresi 4 yıl kaldımm doğuda ve inann
doğuyu görmek gerekiyor bazı şeyleri idrak etmek için
atlattık şimdi memleketime çok yakınım
şükür bugünüme
en kısa zamanda sizde kurtulursunuz inşallah

Allah sabir versin ,dag koyunde internet varsa yalniz deilsin iste bak herkes yaninda, ben de amerika da yalnizim deisien bisey yok,ortamin guzel yada kotu olmasi farketmiyor yalniz olduktan sonra heryer ayni
Allah bin kere razi olsun sizin gibi oralarda yasayip da vatanimizin guvenligini saglayanlardan , oralarda sizler gibiler olmasa kimse rahat yasayip carsi pazar gezemez
insaallah bu dunyada da mukafatini gorursunuz,cektiginiz SIKINTILARIN
cennetin en guzel carsilari bahceleri sizi bekliyor sabret gulum isyan etme
en fazla bir seneniz kalmis bende polis cocuguyum 4 sene dogu hizmeti olarak kaldik oralarda
hic bir dert ebedi deil,karanligin en koyu noktasi aydinliga en yakin zamanmis, sabrin bitince imtihanda biter

allah sabrinizi versin cok üzülüyorum hem türkün ekmegini yiyorlar hem ciyerimizi deliyorlar ne utanmaz arlanmaz insanlar ya köpek bile ekmek yedigi insani issirmaz

ben aslında sizi anlıyorum..
okulu bitirdikten sonra,awukatlık,hakimlik,sawcılık arasında karar werme aşamasındayken tek kriterim doğuda bir yerde yaşayamayacağımdı.we kesin kararımı wererek,hakimlik we sawcılık sınawlarına girmedim.şimdi istanbulda çok merkezi biryerde awukatlık yapıyorum.belki doğu görewlerini göze alabilsem,o meslekleri de çok iyi bir şekilde icra edebilirdim ama benim seçme şansım wardı,kendimi iyi tanıdığım için seçmedim.sabit bir geliri,dewlet güwencesini değil,riski seçtim sırf bu yüzden.hiç pişman değilim çünkü kendimi iyi tanıyorum.
uzun süre büyük şehirlerde yaşamış insanlar için bazı detaylar çok önemlidir.
belki her haftasonu tiyatroya,jazz konserine gitmezsiniz ama gidebileceğinizi bilirsiniz.ya da aslında her yemekte,salatada soya sosu,torks sos ws kullanmazsınız ama istediğiniz marka sosu bulabileceğinizi bilirsiniz..bu tamamen insanın yaşamı algılayışı ile alakalı.
durumunuz hakikaten zor ama çok kutsal..
çünkü sizler gibi insanlar olmasa watan toprağı denen yerde hizmet olmasa anlamı kalmazdı..dilerim sabır werir allah..
o tarz bir ortamda,üstelik çocuklar da warken psikolojik olarak insan yıpranır bence de..ama oralarda da yaşayan binlerce insanımız war..
dilerim bir an önce terör biter we yurdun her yerinde her watandaş en azından yakın imkanlara sahip olabilir..

cesaretinizden dolayı sizi çok tebrik ediyorum adama silahı dogrultmanız beni etkiledi
Allah kurtarsın sizi çok zor bi durum

Seni anlayabiliyorum ama sabırla umarım sağ salim istediğiniz yere tayininiz çıkar

Okurken ben bile bunaldım,Allah yardımcınız olsun canım,umarım en kısa sürede tayininiz çıkar da mutlu olmadıgınız o yerden kurtulursunuz.

bende seni iyi anlayardanım,benimde kızım kars,sarıkamış,ın bir dağ köyünde aynen bir saatte sadece dağdan inmek,sonra anaköye gelmek ve ardından karsa gitmek üç saatini alıyor.hele kışın altı ay köyün yolu kapalı oluyormuş.gittim bende gördüm oraları.köyün evlerde akan suyuda yok köy çok büyük olmasına rağmen,tek çeşme var.oda çok uzak.banyosu,çamaşırı,yani herşey suyla oluyor.artı telefonu bile yokki interneti olsun.en ufak bir yeşillik ağac yok,toz toprak heryer.şu andada çamur deryasının içindeymişler.
- anne okula gitmek için ayağımı bastığım yerden çıkaramıyorum .diyor
maaş almadan almaya gidebiliyor ilçeye,köyde birinin minibüsü var.belli saatte kalkıyor ve geliyor.tek posta yapılıyor.eğer onunla geldin geldin.yoksa gittiğin yerde kalıyorsun mecbur.akşam oldummu,tilkiler çirit atıyor köyün içinde.
kızım anaokulu öğretmeni.anlattığın gibi küçük çocuklar türkçe bilmiyorlar.çocuğum ne söylese anlamadan kafa sallayıp duruyorlar.hadi nasıl eğitim verecek siz söyleyin
her evin önünde,çuvallarla cevrili tuvaletler var.kanalizasyon olmadığı için,dolan çukuru.kapatım,bir yenisini eşerek,tuvalet değiştiriyorlar.
yaa tamam heryer memleketimizde,bu kadar bakımsız ve perişan köylerde var.kışın kurtların köye inmesi gibi teröristlerde iniyormuş.
çok üzülüyorum ama ne yapacaksın.ekmek kavgası bu işte.istifa etse eee niye okudu didindi bunca sene.hayat zorluklarlada var.aşması aşılması gerekiyor işte canım.
dua ediyorum allahıma.ordaki insanlara nasıl güçve sabır verdiysen benim çocuğumada ver diye.
allah sabrınızın karşılığını verir inşallah canım.ve diyorumki sırayla herkez yapsın doğu hizmetini.herkez bilmeli,ordaki insanları anyabilmek için bugibi şeyleri yaşamalı.tabii canları sağ olarak.

arkadaşım allah yardımcınız olsun.bende antepliyim.antep oldukça modern bir şehirdir.terör olayıda bir kaç belirli yerinden başka yok diye biliyorum.hangi ilçesindesiniz.
okuyan arkadaşlar orayı şırnak,hakkari gibi terörün yaygın olduğu yerler gibi zannetsinler istemiyorum.sonuçta standart olarak türkiyenin ilk beş altı şehrinden biridir.
sizde istediğiniz gibi yerlerde yaşarsınız umarım.

canım benim ben g.antepi çok seviyor ve beğeniyorum zaten belirttim uzak bir ilçesinin dağ köylerinden birindeyim burda camisi olmayan birsürü köy dahi var.benim yaşadığım yerden bakıldığında urfa köyleri dahi gözüküyor.yani ben sadece yer olarak sorulduğu için antepinde ilçesi olduğu için belirtmek durumunda kaldım.keşke antepte yaşasam daha ne isterim allahtan

antep merkez için doğunun parisi derler ama merkezle ilçeler o kadar farkediyor ki.....bir de sevgili arkadaşım konunun başında çocuğumu aralarına almıyorlar Türkçe bilmediği için yazmışsın, orda sanki bir yanlışlık var....

evet canım onun bende sonra farkına vardım türkçe bilmiyor burdaki çocukların çoğu özellikle aileleri öğretmiyorlar bu yüzdende benim çocuğum malasef arkadaşlık kuramıyor kimseyle

sevgili çamaşır suyu ben yazılanları okurken kafamda cizre filan canlandı.tabiki ilçeler iller gibi değil ama,doktora gitmek için 200 kilometreye ihtiyaç duyulan yer neresi merak ettim.
arkadaş kendisini yalanla itham ettiğimi düşünmesin ama antep diyince şaşırdım doğrusu.

canım benim görmediğimiz adını bile duymadığımız okadar çok yer varki yine tekrar söyleyeyim antepin çok uzak bir ilçesinde dağ köylerinden birindeyim dedim.hatta okuduysan nar arkadaşımda aynı sorunu paylaşıyor benimle bende maraşın ilçelerini pek bilmem ama demekki bilmediğimiz çok yer varmış umarım anlatabilmişim.

X