- 22 Eylül 2017
- 102
- 77
- 48
- Konu Sahibi mutsuztazegelin
-
Kaç saatlik mesafe?Merhaba Arkadaşlar,
15 haftalık gebeyim. Benim ve eşimin de ailesi de bizden uzakta. Dolayısıyla doğum olduğu zaman ailem buraya gelecek. Elbette ki yalnız kalmayacağım. Ancak ben yaşadığımız yerin küçük bir şehir olmasından kaynaklı tıbbi yetersizlikler sebebiyle burada doğum yapmak yerine Ankara'da doğum yapmak istiyorum. Hem kendi ailem de orada yaşıyor. Zaten genelde burada bir sıkıntı olduğunda Ankara yakın olduğundan oraya sevk ediliyor. Aynı zamanda ablam da bir kadın doğum hastanesinde (devlet) çalışıyor. Eğer orada doğum yaparsam benim için daha rahat olacak. Ancak eşim gidip gelmesi açısından bulunduğumuz şehirde doğum yapmam fikrinde. Benim önceden oraya gitmem ve doğum sonrası gelmem vs düşünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ne yapmalıyım?
Ben öyle yaptım. Doğumuma 3 hafta kaldı ailemin yanına geldim ve eşim doğumda yanımda olmayacak büyük ihtimalle. Benim için sorun değil çünki eşim bana yardımcı olamayacaktı önemli olanda zaten benim rahat etmem.
Annenin yaninda yap doğumunu bir hafta en az kal ve öyle gel evine. Kesinlikle bugünlerin bir daha gelmiyor en güzel şekilde yasamaya çalış. Ve kendi ve bebeğinin değerini bil. Eşinin yada çevrenin baskısı ileride sana pişmanlık yaşatacak şeyler olabilir. Misal benim eşim hep ozamanki fikirleri için şuan pişman. Keşke senin dediklerin olsaydı baskı yapmasaydim diyor. Sen en hassas olacağın zamanlarını kendi istediğin şekilde geçir başkalarının değil. Pişman olursunMerhaba Arkadaşlar,
15 haftalık gebeyim. Benim ve eşimin de ailesi de bizden uzakta. Dolayısıyla doğum olduğu zaman ailem buraya gelecek. Elbette ki yalnız kalmayacağım. Ancak ben yaşadığımız yerin küçük bir şehir olmasından kaynaklı tıbbi yetersizlikler sebebiyle burada doğum yapmak yerine Ankara'da doğum yapmak istiyorum. Hem kendi ailem de orada yaşıyor. Zaten genelde burada bir sıkıntı olduğunda Ankara yakın olduğundan oraya sevk ediliyor. Aynı zamanda ablam da bir kadın doğum hastanesinde (devlet) çalışıyor. Eğer orada doğum yaparsam benim için daha rahat olacak. Ancak eşim gidip gelmesi açısından bulunduğumuz şehirde doğum yapmam fikrinde. Benim önceden oraya gitmem ve doğum sonrası gelmem vs düşünüyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Ne yapmalıyım?
Ben olsam giderdim sanirim, hem çok uzakta değilmiş, doğuma bir süre kala , durumunuza göre gider kalırsınız, normal doğumsa hemen gerçekleşmiyor nasılsa eşiniz de yetişir size, sezeryan olsa da tarihi belli olur, hastahanede içiniz daha rahat etmiş olursunuz
Annenin yaninda yap doğumunu bir hafta en az kal ve öyle gel evine. Kesinlikle bugünlerin bir daha gelmiyor en güzel şekilde yasamaya çalış. Ve kendi ve bebeğinin değerini bil. Eşinin yada çevrenin baskısı ileride sana pişmanlık yaşatacak şeyler olabilir. Misal benim eşim hep ozamanki fikirleri için şuan pişman. Keşke senin dediklerin olsaydı baskı yapmasaydim diyor. Sen en hassas olacağın zamanlarını kendi istediğin şekilde geçir başkalarının değil. Pişman olursun
Ayni durumda sayiliriz benimde ailem ankarada 2 saat uzaktayim .yasadigim yerde 1 uzman kadin dogumcu var imkanlar yetersiz ve ben ozel hastane tercih etmek istedigimden ankarayi tercih ettim 31. Haftadayim kontrollere ayda 1 gittim bundan sonra 2 haftada bir olacak zaten sezeryan olucam ve dogum tarihi belli olucagindan bi sorun yasicami sanmam. Imkanlarimiz dogrultusunda en iyi hizmeti almak hakkimiz. Annemin yaninda bi 5gun kalip annemle beraber evimize donucez ozel arabamiz olduktan sonra hicbisey sikinti olmaz.Merhaba Arkadaşlar,
Ayni durumda sayiliriz benimde ailem ankarada 2 saat uzaktayim .yasadigim yerde 1 uzman kadin dogumcu var imkanlar yetersiz ve ben ozel hastane tercih etmek istedigimden ankarayi tercih ettim 31. Haftadayim kontrollere ayda 1 gittim bundan sonra 2 haftada bir olacak zaten sezeryan olucam ve dogum tarihi belli olucagindan bi sorun yasicami sanmam. Imkanlarimiz dogrultusunda en iyi hizmeti almak hakkimiz. Annemin yaninda bi 5gun kalip annemle beraber evimize donucez ozel arabamiz olduktan sonra hicbisey sikinti olmaz.
Yok cnm niye sıkıntı olsun arabaya binip evde inicez yolda bebek uyur uyanir emziririz. Sonucta disarda dolasmiycaz ki mikrop alsin. Normal dogum olsada bisey olmaz oyle hemen dogum baslamaz ki sen son 1 hafta annenin yanina gidersin yine.Aynı durumda birini görmek çok sevindirdi beni. Ben kontrollere yaşadığım yerde gidiyorum ama gerekli gördüğüm kontrollere örneğin detaylı ultrason gibi Ankara'ya gideceğim vakti gelince. Doğuma yakın Ankara'ya gideceğim tabi ben de sorun normal doğum düşünmem o yüzden plansız. Doğumdan 5 gün sonra dönmede anne ve bebek için bir sıkıntı olur mu erken vs değil değil mi?
Yok cnm niye sıkıntı olsun arabaya binip evde inicez yolda bebek uyur uyanir emziririz. Sonucta disarda dolasmiycaz ki mikrop alsin. Normal dogum olsada bisey olmaz oyle hemen dogum baslamaz ki sen son 1 hafta annenin yanina gidersin yine.
Onu zaman gostetir canim dogum yaklastikca doktorun zaten soyler. Sanci durumun suyun falan her sey etkili olur . O zaman karar verirsiniz.Ben de aynı düşüncedeyim aslında özel araba olduğundan çocuğu herkesin içine sokmadığımızdan kolayca dönülebilir. sonuçta o zamanlarda çocuğu hastaneye goturmek gerekebiliyor, mecbur dışarı çıkaracağız. Acaba hangi hafta gitsem ailemin yanına. 37. hafta geç mi olur?
3 saatlik mesafe hic bişey değil
Eşiniz az fedakar olmak zorunda kabul edicek evladı ve eşi icin kusura bakmasın
Dogumunuzda herhangi bir sorun vs olursa Ankara’ya sevk edilmek yerine bildiginiz güvendiginiz insanların yanında dogum yapmanız daha faydalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?