• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şeffaf plak

zxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2024
62
11
3
kızlar merhaba dişlerimde hafif derecede yamukluk var şeffaf plak kullanmak istiyorum aranızda kullanan varsa bilgilendirebilir mi? ve de acaba devlet hastanelerinde şeffaf plak uygulaması var mı çünkü özel kliniklerde çok pahalı araştırdığım kadarıyla

devlette yok maalesef ben de araştırdım en uygun fiyatı 49.000 buldum. siz hangi aralıkta fiyat aldınız

• Beğen
Reactions: zxx
devlette yok maalesef ben de araştırdım en uygun fiyatı 49.000 buldum. siz hangi aralıkta fiyat aldınız
benim araştırdıklarımda 50 bin altında yok maalesef hatta invisalign ve clearcorrect gibi kaliteli olanların fiyatı da daha yüksek. siz hangi şehirde yaşıyorsunuz? eğer büyükşehirde. yaşamıyorsanız belki detaylı araştırmayla daha uygun bir yer bulabilirsiniz

Ovv nasıl fiyat öyle o🙄 ne kadar süreye yayılan bir tedavi süreci ki acaba,mesela iki senelik gibi bir fiyat mi ,tamemen dişler duzelinceye kadar sanırım.. yani silikon dan yapılma birşey değil mi,kalıp cikartiyorlar sadece sanırım..

ben de şeffaf plak taktırmayı düşünüyordum ama fiyatları görünce vazgeçtim şu an öğrenciyim nasıl vereyim o kadar parayı anca işe girince para biriktirebilirsem olabilir belki

• Üzgünüm
Reactions: zxx
Ovv nasıl fiyat öyle o🙄 ne kadar süreye yayılan bir tedavi süreci ki acaba,mesela iki senelik gibi bir fiyat mi ,tamemen dişler duzelinceye kadar sanırım.. yani silikon dan yapılma birşey değil mi,kalıp cikartiyorlar sadece sanırım..
Benim akrabam başladı yaptırıyor şuan. Onun ki 1 sene sonra bitecekmiş.
Aşama aşama dişin düzelmesi şeklinin yavaş hali gibi düşünün. Bir sürü plak var, her plağın süresi var. Sıradakine geçince diğerini kullanmıyorsunuz. Tel görüntüsünden hoşlanmayanlar için iyi ama sürekli onu takip etmek bana zor gelirdi muhtemelen. Ben tel tedavisi gördüm.

6 8 ay sürecek dediler 2 sene bitti. Estetik kaygım yoktu arkada dişlerm oturmuyordu. Zahmetine değdi mi emin değilim.. 2 sene evvel 35 bin ödedim. Aşırı kolay anlatılan süreç sonrasında diş üzerine minik kancalar takılarak ve lastikle devam etti. En arkadaki demirler dilimi kesti istemedim. Tekrar planlama yaptı plak seti geldi para da almadı. Başlarken böyle bahsetmemişti çünkü.

Estetik olarak kesinlikle harika ama bilmiyorum tekrar olsa sanırım başlamazdım kendi adıma. Kancaları reddettiğim için tam da olmadı.. son iki plak kaldı.

Baya zahmetli süreçler.. bunlara 13 yaş erkek çocuğu katlanır mi zor.. iki çekilmiş dış yerine birşey yaptırmam gerekiyor yaş kırk olmasada olur diyorum ama dişlerimde ki oynamayı gördükçe dışardan çene kısmı kötü görünür sanki ,en kolayı köprü olsa gerek ,ona bile emin değilim zamanda geçiyor ,dişler gideli iki sene olmuştur bilmiyorum işlem yapılır mi,yapsan dert yapmasan ayrı dert.. zor süreçler

Benim akrabam başladı yaptırıyor şuan. Onun ki 1 sene sonra bitecekmiş.
Aşama aşama dişin düzelmesi şeklinin yavaş hali gibi düşünün. Bir sürü plak var, her plağın süresi var. Sıradakine geçince diğerini kullanmıyorsunuz. Tel görüntüsünden hoşlanmayanlar için iyi ama sürekli onu takip etmek bana zor gelirdi muhtemelen. Ben tel tedavisi gördüm.
Bir tane plak olsaydı ,geceleri takmakla duzelseydi dişler ne güzel olurdu😎
Birsuru işlem,bir sürü para ,memnuniyet belirsiz ,sonradan bozulma olması belirsiz

Tel neden istemiyorsunuz
Oglum için düşünmüştüm ,üst çene birbirine girmiş durumda ama acı eşiği düşük bir çocuk ,görsel olarak da istemiyor ,şeffaf plaklar başta kolay geldi ama işin aslı öyle değilmiş anladığım kadarıyla ...

Oglum için düşünmüştüm ,üst çene birbirine girmiş durumda ama acı eşiği düşük bir çocuk ,görsel olarak da istemiyor ,şeffaf plaklar başta kolay geldi ama işin aslı öyle değilmiş anladığım kadarıyla ...
Anladım. Ben 5. Sınıfken başlamıştım. O zamanlar benim yaşımdakileri kabul eden uoktu bi kişi hariç. Küçükken tel olması bana mantıklı geliyor. Sürekli takip edecek bişey yok çünkü. Acı konusunda haklısınız bende hatırlıyorum acısını. Ama zaten damağı küçükse işk damaklık kullanacaktır.
Görsel olarak şöyle bakarsa sever belki ben renkli kullanıyordum. Arkadaşlarım da çok havalı bulurdu. Plak tedavisi gördüğünde canı acıdığında onu çıkarabilir, o zaman onu ikna da edemezsiniz geri takmaya. Siz bilirsiniz. Ben tel tedavisi sayesinde cips ve asitli içecek içemiyordum o zamandan beri de sevmem en büyük katkısı bu oldu.😁

Masaallah size siz iradeli bir cocukmussunuz.. ben oğlumu doktor koltuğuna oturtamiyorum . Öyle korkuyor ki canı acıyacak diye.. geçen baktım ağzına yeni azı dişleri ve köpek dişi gelmiş tam yerlesememis ,eskileri yamuk dusememis ,nasıl birşey bu dış üstüne dış dolmuş ağzı.. hemen randevu aldım tabi onbeş güne verdiler ,nasıl hırs yaptı gitmicem diye eski azı dışını çıkardı oynaya oynaya ,zaten sallanıyordu ,diyor bak gitmeme gerek kalmadı..🙄 birkere acısız işlem görse kaygısı gecicek ama bakalım nasıl olucak .

Masaallah size siz iradeli bir cocukmussunuz.. ben oğlumu doktor koltuğuna oturtamiyorum . Öyle korkuyor ki canı acıyacak diye.. geçen baktım ağzına yeni azı dişleri ve köpek dişi gelmiş tam yerlesememis ,eskileri yamuk dusememis ,nasıl birşey bu dış üstüne dış dolmuş ağzı.. hemen randevu aldım tabi onbeş güne verdiler ,nasıl hırs yaptı gitmicem diye eski azı dışını çıkardı oynaya oynaya ,zaten sallanıyordu ,diyor bak gitmeme gerek kalmadı..🙄 birkere acısız işlem görse kaygısı gecicek ama bakalım nasıl olucak .
Ben tedaviye başlarken ablam için gidilmişti sonra benide eklediler. Belkide ablamın önden gitmesi beni ikna etmiş olabilir. Siz bence doktora gidin önceden konuşun çocuğunuzun korkularını. Çocuğunuzlada konuşun. İlk gidince doktor size bakar gibi yapsın sonra oğlunuza. Sizin acımadığını görürse güvenir belki. Korkması çok normal. Kaç yaşında bu arada

Ben tedaviye başlarken ablam için gidilmişti sonra benide eklediler. Belkide ablamın önden gitmesi beni ikna etmiş olabilir. Siz bence doktora gidin önceden konuşun çocuğunuzun korkularını. Çocuğunuzlada konuşun. İlk gidince doktor size bakar gibi yapsın sonra oğlunuza. Sizin acımadığını görürse güvenir belki. Korkması çok normal. Kaç yaşında bu arada
13

Şuan hazır tam çıkmamış süt dişleri varken başlaması daha iyi olur. Onlar çekilince boş yere dişler kayacak yada çıkacak. Hepsi çıktıktan sonra hepsinin acıaı daha kötü oluyor. Bir şekilde gitmesi lazım yani. Bozuk dişler çok çürüğe meyilli oluyor.🤷🏻‍♀️

Back
X