Şeffaf Oda 8.Hafta Konuğumuz "hürrem 2000 " -Buyrunuz :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi B&M
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Woww masallah canim.. Ne güzell.. Allah cocuklarini anali babali buyutsunnn..

Soru: Sen saclarini nasil öyle güzel yapiyorsun? yani ustune havaya kaldiriyorsun? özel yaptigin biseymi var.. anlat bakem olumunekankayizsmile

Woww masallah canim.. Ne güzell.. Allah cocuklarini anali babali buyutsunnn..

Soru: Sen saclarini nasil öyle güzel yapiyorsun? yani ustune havaya kaldiriyorsun? özel yaptigin biseymi var.. anlat bakem olumunekankayizsmile

inşallah tatlım amin...
saçlarım oldukça uzun...toplamak gerçekten zor oluyor...banyo sonrası...1 litre içinde ısırgan otu kaynatıp soğutup süzüyorum.. bunu soğutup püskürmeli bir kaba koyup saçlarıma sıkıyorum...bu illa banyo sonrası olması gerekmiyor.
ve o tepeyi kabartıyor sonra fazlalığı tarıyor ve saçımı büküp ensede topluyorum...yada salıyorum...maşa olursa yine aynı sistem yapıyorum...:kedi:

Vayyy be... Acayipmis yaa... harbiden cok begeniyorum..
Yakindan fotograf varmi sacinin oyle toplanmis hali?

Cocuk istiyormusun daha?

hosgeldin hurremcim :hulya:
benim merak ettigim sen bu sevgiyi hak etmedin ve yazik oldu yarinlara yazmissin. cevap vermeyebilirsin soruma. bu sozleri kime yazdin ve neden? ayrica bu sozler senin kk dan uzun sure uzak kalmanin ozeti olabilir mi?

hosgeldin hurremcim :hulya:
benim merak ettigim sen bu sevgiyi hak etmedin ve yazik oldu yarinlara yazmissin. cevap vermeyebilirsin soruma. bu sozleri kime yazdin ve neden? ayrica bu sozler senin kk dan uzun sure uzak kalmanin ozeti olabilir mi?

bu sözleri eşimi kast ederek yazdım.... 2009 ve ben doğum yapmıştım... eşimle aramda aşılması imkansız bir uçurum oluşuverdi....çok tuah bir durumdu.yapacak bir şey yoktu.yada ne yapacağımı bilmiyordum. lohusaydım. ve bana ihtiyacı olan iki evlat sahibi olmuştum.. ama bende seviye ilgiye muhtaçtım...heleki o dönemde....istersen o yılda çaresizlik içinde kaleme aldığım bir yazıyı yazayım buraya bu o zamanki ruh halimi daha iyi ifade eder....
ve ardından o günlerdeki iç alemimdeki fırtınayı anlatmaya çalıştığım şiiri sisinle paylaşayım...

AĞLIYORUM…
O uğursuz cumartesi gününden bu yana ilk kez ağlıyorum... Direksiyonunun üzerine kapanıp, önceki günlerde herhangi bir zamanda yakalanacağım ve içimdeki gerginlikten kurtulacağımı umduğum şiddetli, acı dolu hıçkırıklara testlim oldum...
Büyük çaresizlik duygusu içime saplanıp kaldı, sadece son yaşadığım korkunç anlar değil, aksine varlığını hiçbir zaman algılayamadığım ve hep bir kenara ittiğim yılların çaresizliğide...
Bu çaresizlik her şeyi kapsıyor; mesleğimi ve özgürlüğümü kaybetmek. Herkesin ve kocamın gözünde değersiz görünme duygusu.
İçinde mutsuz yaşadığım ve bu mutsuzluğumu bir kez olsun kabullenmeyecek denli bağımlı olduğum evliliğime ağlıyorum...
Kaybedilmiş birçok yıla ve kendimi korkunç bir şekilde aldatılmış olduğuma ağlıyorum...
Bedensel olarak aldatılmış olmaktan çok daha fazlası için ağlıyorum... O nun hayatımın hiç kimsenin geri veremeyeceği en önemli parçasını çekip kopardığı için ağlıyorum...Burada oturmuş ne kadar saf olduğuma ağlıyorum...Bir zaman sonra (ki ne kadar geçti bilemiyorum) göz yaşlarım kuruduğunda;sanki ağrılı bir biçimde deri değiştirdim...kendi yüzümde gördüğüm ve değiştirmek için hiç bir şey yapmadığım bişidi bu...Belki bir parça çocuksuluğumu kaybetmiştim…Belki bu yaşamımdan kaybetmeye devam etmemden daha iyiydi...
Titreyecek kadar üşüyorum ... Ve hayretle titreyen bacaklarımı seyrediyorum...
Rüzgar var...Gökyüzü karardı tıpkı hayallerim gibi...
Ewliliğimin yıkıntılarını ellerimin arasında tutuyorum… Son bir kaç gün içinde ne hale geldiğimi alışılmadık bir uzaklıktan gözlemliyorum...
Sonunda tüm olumsuzlukları, en küçük bir gerçeklik payı kalmama pahasına gerçekleri, uzun süre yoluna koyan , ve bunlarla yaşamaya alışan,masum hayallerine sarsılmaz biçimde sıkı sıkı tutunan masallara inanmış olan bir küçük bir kız olduğumu anlıyorum... Aldatılıp kandırılmaya ne kadarda mükemmel derecede elverişli... mafoldumben

UNUTMAYACAKSIN

kendini ne sandığını düşünüyorum bu günlerde
kendini nasıl bir kalıba soktuğunu
Ve neden soğutmaya uğrastıgını
ne sana ,ne de olanlara hıc bır anlam veremıyorum
Git diyorsun,git...
gitmek değil beni zorlayan
pabucumu ayağıma giyip kapıdan adım atınca
rüzgarlar bile tutamaz artık beni
düşünüyorum
sevilemişmiyim acaba
sevildğimimi sanmışım,yanılmışmıyım?
gidersem ikimizde enkazlar altında olacağız
ve gidersem şayet hiç bir şey bizi
o enkazdan kurtarmaya yetmeyecek
elime aldığım bir iki resimden başka bir şey kalmayacak bizden geriye
bir çöl misali kuruyacağız seninle..
hayat mıydı bizi bu hale getiren yoksa sen mi?
özledğim haline dönebilecekmisin..
beni eskisi gibi sevebilecek misin acaba?
eskiden beni sevdiğini söylerdin,peki ya şimdi?
asıl yabancılık aynı evin içinde olanmış meğer..
ben çok sevmiştim seni,
seninle yaşlanmak,
avuçlarının arasında ölmek istemiştim..
hayat neler neler sundu bize..
dilerim her şey hayata dair güzel olur
sen bana gelen sonsuz bir aşktın
şimdi başka bakışlı bir adamsın
dilerim beni hiç bir zaman unutamayasın..

alev….19 mayıs 2009…senağlama

hürremim sarı lokumum aylarca burdan uzak kaldığın sürece sık sık profiline girip seni takip ederdim
çok merak etmiştim seniopuyorumnanaktan
neyseki artık aramızdasın zemuszemus
hakkında bazı şeyleri bilmeme rağmen büyük kızından hiç haberim olmamıştı

Vayyy be... Acayipmis yaa... harbiden cok begeniyorum..
Yakindan fotograf varmi sacinin oyle toplanmis hali?

Cocuk istiyormusun daha?

kk1z.jpg

bu saçı aynı anlattığım gibi topladım..bir kaç kez topladıktan sonra alışıyorsun ...

kk2d.png

bu saçta ise...yine üst kabartıldı.. tüm saçlar bükülüp içeri alınmak yerine bi kısmı serbest bırakıldı.. ve serbest kalanların bir kaç tutamı maşa ile şekillendirildi...

kk3.png

bu saçımı kına gecesine giderken yaptım..önce tüm saçlarımı düzleştirdim.ardından üst kısmı kabarttım.. iki yandan tel toka ile tutturup çiçekle tamamladım.kalan saçlarım bir kaç tutamına maşa ile şekil verdim...

kk4.jpg

bunda ise saçın bir kısmı tepeden toplandı ve şekillendirildi...

miminp.jpg

tüm saçımı at kuyruğu tabir edilen şekilde topladım.ve kalan kuyruk kısmını tokalarla bölümlere ayırdım.. günlük bir saç..

ikinci soruna da şöyle diyebilirm.RABBİM tüm isteyenlere bu duyguyu yaşamayı nasib etsin . başka bebek düşünmüyoruz. RABBİM yavrularıma sağlıklı bir ömür versin...:Saruboceq:

masllah canim, ben bir minik melegin var saniyordum.. iki kizin varmis meger..
allah bagislasin...
fizigin saclarin.. giyimin.. cok alimlisin , masallah.
esinle sorunlariniza cok üzüldüm.
ama lohusalik döneminde böyle bunalimlar .. anlasmazliklar vs olabiliyor.
biz kadinlar erkeklerden, hamilelik ve lohusalik döneminde cok fazla ilgi bekliyoruz.
istedigimiz ilgiyi görmeyincede , dünyamiz basimiz yikiliyor.
insallah esinle sorunlariniz halolmustur..
allah sizi nazardan korusun :nazar:

yaptigin resimlerden bir tanesini gösterirmisin rica etsem?

sabirli bir annemisin?

anne , babanla aran nasil?

kaynananla aran nasil?

etrafindakilerin senin hakkindaki düsünceleri önemlimi senin icin?

örnegin.. alisveris merkezinde birine sinir oldun.. icinden ona bagirmak geldi..
bagirirmisin? yoksa tutarmisin kendini, rezil olmamak adina..

hürremim sarı lokumum aylarca burdan uzak kaldığın sürece sık sık profiline girip seni takip ederdim
çok merak etmiştim seniopuyorumnanaktan
neyseki artık aramızdasın zemuszemus
hakkında bazı şeyleri bilmeme rağmen büyük kızından hiç haberim olmamıştı

canımsın benim ya.. unutmamışsınız beni... gerçekten bu beni çok mutlu etti....
ewet çok kişi büyük kızımı bilmiyor...bilmiyorumkismile

Back