• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seffaf dis teli taktıranlar yardımcı olabilirmisiniz?

dmtclk26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2011
546
1
46
Eskişehir
Kızlar dislerim yamuk ben aslında lise dönemlerindeyken falan kafaya takmıslıqım oldu ama artık pek önemsemiyorum.
Arkadaslarım cok sirin durduqunu bie söylüyorlar.
Annem we babam bu konuda cok üstüme qeliyorlar onlarada hak weriyorum sonucta benim iyiliqimi düsünüyorlar.

Az önce internette qezerken seffaf dis teli warmıs onu farkettim taktıran warsa yardımcı olabilirmi? gercekten farkedilmiyormu? ben metal istemiyorum. bu halini hic kafama takmıyorum ama metal olursa cidden sorun yapabilirim.))

Son düzenleme:
şeffaf diş telleri yakından bakılınca tabiki farkedilir, ama metallere oranla daha estetik tabiki eğer hiç farkedilmesin istiyorsan lingual ortodonti yaz google a bir araştır cnm:) geçmiş olsun

kızlar bu dis tellerinin fiyatını tam olarak bilen warmı internetten baktımda 1obin 8bin falan diyende war 1.250 diyende.)

bana sorarsan normal tedaviyi uygula derim, lingual tedavi daha zordur ve daha çok emek ister, ve bu tedaviyi uygulayan ortodontist sayısı azdır. ama benim önceliğim estetik diyorsan en iyi yol budur.

benm erkek arkdşm taktırmıştı şeffaf çok küçk bi problemi vardı dişten. 4 binmi neydi.. medicana dişte..

diş tedavisinin fiyatı senin dişlerinin neden çapraşık olduğu ile ilgili bir şey canım... yani çapraşıklık sadece dişlerden dolayı ise tedavi kolay olduğu için daha az maliyetli ancak iskeletsel bozukluklar varsa maliyet artar. bunu anlamanın tek yoluda bazı röntgen filmi ve analizlerdir. tedavi maliyeti en çok bu etkiler.

bana sorarsan normal tedaviyi uygula derim, lingual tedavi daha zordur ve daha çok emek ister, ve bu tedaviyi uygulayan ortodontist sayısı azdır. ama benim önceliğim estetik diyorsan en iyi yol budur.

ben suan 21 yasındayım bu zamana kadar sırf o dis üzerinde qörünen metaller yüzünden taktırmak istemedim. yeterki belli olmasın her türlü zorluquna katlanırım.))

benm erkek arkdşm taktırmıştı şeffaf çok küçk bi problemi vardı dişten. 4 binmi neydi.. medicana dişte..

iyiymis.) bende seffafla, şu dis arkasına takılan tel arasında kaldım.) hanqisinde sürec daha iyidir.?

Son düzenleme:
ben suan 21 yasındayım bu zamana kadar sırf o dis üzerinde qörünen metaller yüzünden taktırmak istemedim. yeterki belli olmasın her türlü zorluquna katlanırım.))

iyiymis.) bende seffafla, şu dis arkasına takılan tel arasında kaldım.) hanqisinde sürek daha iyidir.?

sevglmn dişinde 6 ay kaldı sadece ön iki dişi arasnda boşluk vardı.. ufak bişy yani.. ama doktor bunda bile arkadan teli pek önermem dedi... nedenini sormadk. ama şeffaflr çok dikktnli bakmadkça hiç göze batmıyor emn olablrsn. arkadan da aynı sağlamlıkta ve güzllikte olcksa arada çok fiyt farkı yoksa ben olsam arkadn taktırırım ama bize doktr önermemişti cnm.

diş tedavisinin fiyatı senin dişlerinin neden çapraşık olduğu ile ilgili bir şey canım... yani çapraşıklık sadece dişlerden dolayı ise tedavi kolay olduğu için daha az maliyetli ancak iskeletsel bozukluklar varsa maliyet artar. bunu anlamanın tek yoluda bazı röntgen filmi ve analizlerdir. tedavi maliyeti en çok bu etkiler.

ya qecen qün doktora qittik röntqen falan cektirdim sorun öndeki 4 disimmis.) Biri ice doqru diqer 2si öne doqru 1tanesinide doktor beqenmedi heralde.))

sevglmn dişinde 6 ay kaldı sadece ön iki dişi arasnda boşluk vardı.. ufak bişy yani.. ama doktor bunda bile arkadan teli pek önermem dedi... nedenini sormadk. ama şeffaflr çok dikktnli bakmadkça hiç göze batmıyor emn olablrsn. arkadan da aynı sağlamlıkta ve güzllikte olcksa arada çok fiyt farkı yoksa ben olsam arkadn taktırırım ama bize doktr önermemişti cnm.

canım benim icin farkedilmesin yeter baska bisey istemem bir ömürde kalabilir benle.))

En iyisi doktora danısmak neden önermiyor merak ettim.)

sorunun nedeni öğrenmek için daha çok röntgen açılarına ve 1. azı dişlerin alt üst ilişkisine bakılır o yüzden tarifinden pek anlaşılmıyor cnm:) sana en iyi bilgiyi doktorun verir bu konuda. uygulanacak kuvvetler de önemli çünkü ama illa estetik ön planda ise mutlaka uzlaşabileceğiniz bir yol vardır.

Son düzenleme:
estetik ön planda yoksa cok sorun yaparım kendime.)
Bilqilern we yardımların icin tskr ederim canım.
Bu pazartesi hemen disciye qidip öqrencem qercekten saol.)

rica ederim, yardımcı olduysam ne mutlu:)

ortdontik tedavi sihir gibidir:D umarım seninde isteklerini karşılar

Back