Cimer ile ilgili forum larda baktım ilçe MEB de tanıdığı olan isminizi öğreniyor yazıyor du. Tabi velileri de tanımıyorum herkes el birliği ile yazsa çok iyi olurdu. Sordum ama herkes sus pushep birden birlik olun ve müdürle konuşun, cimere yazın geçin.
Yok canım yaaa dertleri dostlar alışveriş de görsün. Bize 3 tane seçin dedi. Ing matematik ve akıl oyunları seçtik akıl oyunları okuma verilmiş sadece oda boş desem yeri. Oyun oynamayan akıl oyunları dersi mi olurbenim oğlanda 5 e başladı kayıt esnasında seçim yaptık bizde ama ingilizce ve matematik zorunlu seçmeli idi 3.cüyü seçme hakkı tanındı.
Başladım dediğinizi yapmaya ama idare ile yüz yüze gelmeye gelince herkes arazi. Yine başıma kalacak elebaşı olacam belliBöyle durumlarda birlikte hareket etmek daha iyi sonuç veriyor. Bir şekilde velileri örgütlemeye çalışın. Gerçi insanlar genelde mızmızlanır böyle durumlarda. İş elini taşın altına sokmaya gelince herkes ölü taklidi yapar. Bizim sınıf öyle en azından
Yinede birkaç kişiyi ikna etmeye bakın siz. Benzer durumda kaldım bende. Okul idaresi sizden başka şikayet eden yok ki dediBaşladım dediğinizi yapmaya ama idare ile yüz yüze gelmeye gelince herkes arazi. Yine başıma kalacak elebaşı olacam belli
Sene ortasında ders değişmez yalnız. Mümkün değil bu dediğiniz.yani okulda o dersi verecek ogretmen yoksa idare ne yapsin ki ? milli egitime sikayet etsenizde milli egitimin hoca gondermesi lazim e atamiyorlar ogretmenleri oyuzden sikayet etsenizde bisi cikmaz gibi .ancak idareyle konusup 2. donem ing ve matematik derslerinin sizin sinifa verilmesini belki saglayabilirsiniz oteki siniflarda akil iyunu ve oteki dersi alir
sene ortasin kastim yariyillar . 1. yariyilda akil oyunlari girenler 2. donem matematik gorsun ingilizce gorsun seklinde .donem donem yani zaten mesajdada donem yazmisim .Sene ortasında ders değişmez yalnız. Mümkün değil bu dediğiniz.
Akıl oyunları dediğiniz zeka oyunları sanırım. Normalde o derste mangala satranç vb oyunlar oynanır. Ama sizde muhtemelen bir öğretmene jest yapılmış ve ek dersi dolsun diye ona verilmiş. Okuma dersi adı üstünde doğru ve etkin okumayı öğrenmedir ona bi şey diyemem ancak özellikle zeka oyunlarında sınıfça organize olup dersin amacına uygun işlenmesi yönünde iadreyle görüşün. Bastırırsanız mecbur kalırlarBu sene 5. Sınıfa başladı çocuğum. Seçmeli ders seçildi kayıt esnasında biz metematik ve İngilizce ekstra akıl oyunları seçtik 3 tane seçmek gerek diye.
Bizim sınıfa okuma ve akıl oyunları nasip olmuş. Okuma dediğim çocuklar 1 dere boyunca yanlarında ki kitabı okuyor. Akıl oyunlarından ise bir oyun yok mavcut olan yazı yazıyorlar.
Yani pandemi den çıktık. Matematik İngilizce çok iyi olurdu ama bazı sınıflara matematik İngilizce nasip olmuş.
Yapılan açıklama sizin ağırlıklı olarak okuma ve akıl oyunları seçilmiştir denildi ama geçen gün veli toplantısı yapıldı herkes bizim gibi seçim yapmış. Yani hadi onu geçtim akıl oyunları diye verilen derste oyun da yok.
Yönetim Nuh diyor peygamber demiyor. Ne yapabiliriz bununla ilgili.. Cimer diye düşündüm ama kisi ismi açık ediliyor bir şekilde tanıdık varsa öğreniyorlarmis. Ne yapabiliriz konu ile ilgili bilgisi olan biri var mı?
Seçmeli derseler yıllık seçilir steme işlenir ve 1 yıl devam edersene ortasin kastim yariyillar . 1. yariyilda akil oyunlari girenler 2. donem matematik gorsun ingilizce gorsun seklinde .donem donem yani zaten mesajdada donem yazmisim .
1. karne doneminden sonra
Yok canım yaaa dertleri dostlar alışveriş de görsün. Bize 3 tane seçin dedi. Ing matematik ve akıl oyunları seçtik akıl oyunları okuma verilmiş sadece oda boş desem yeri. Oyun oynamayan akıl oyunları dersi mi olur