- 2 Ocak 2015
- 184
- 160
- 103
- 42
- Konu Sahibi elizanelizan
Hepinize çok tesekkur ederim. Bayağı bilgilendirdiniz beni :)
Şartların bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Demek partililere veriliyor yemek genelde... Yanımıza götürelim bari. Birde internette buldum ücretleri. Orada şoförler diye bir kısım da ayrılmış ücretlendirilmiş olarak. Servis yoksa neyin şoförü acaba bunlar :)
Bakalım ilk tecrube nasıl olacak? Insallah arıza falan cıkmaz da ya da bırının bir hile hurda yapma girişimine şahit olmam inşallah. Çünkü görev aldığım ilçe İstanbul'un biraz belalı semtlerinden biri. Açıkçası patlatılabileceğimi bile düşünüyorum :))
Bu arada oylarınız benimle en azından benim sandığımda güvende. :) Allah ülkemiz için, bayrağımız için en hayırlı olacak olanı nasip etsin inşallah.
Oy sayma işlemi bittikten sonra polis eşliğinde oylar seçim bürosuna götürülür otobüsle. Şoförler dediği o olsa gerek. Yanınızda yemek götürün aç kalırsınız yoksa. Gerekli otorite sağlandıktan sonra seçimlerde görevli olmak o kadar da zor birşey değil. Hatta bize seminer verdiklerinde derler ki..seçim sandığının başındaki sandık Başkanı orada cumhurbaşkanından bile önde gelir denir. Siz sandık Başkanı değilsiniz galiba. Eğer sandık başkanınız tecrübeliyse rahat edersiniz. Tek ve en önemli dikkat etmeniz gereken oy verme işleminde imza kaçırmamanız. Birde nerde çokluk orda..... Demişler. Her gelen seçmen hemen oy kullanmak ister. Belli sırayla seçmene oyunu kullandırırsanız hiç problem olmaz.
Birde cep telefonu ile oy kabinine girmek yasak. Mutlaka her gelene telefonu masaya bıraktırın. Benim telefonum kameralı değil diyenlere falan aldırmayın. Her gelene telefon sorun bu önemli çünkü.
Ayyy.. Böyle anlatınca canım çekti şimdi seçimde görev almayı. Keşke bende bu sene görev alabilseydim.