Seçimin halka faturası: Yeniden seçilmeyecek vekillere üç aylık maaş

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898

7 Haziran seçimlerinden sonra uzun bir süre ‘tatil yapan’Meclis’te, 1 Kasım listesine giremeyen milletvekillerine de 15 Ocak 2016’ya kadarki üç aylık maaşlarının peşin ödeneceği ortaya çıktı.

Yasada var

Hürriyet’ten Bülent Sarıoğlu’nun haberine göre, görevde beş ayı dahi dolmayan ‘milletvekilleri’ne 15 Ekim’de peşin ödeme yapılacak. Bu milletvekillerinden emeklilik hakları olanlar 63 bin TL, emekliliği dolmayanlar 42 bin TL ödeme almış olacak.

Listelere bakıldığına AKP’den 53, MHP’den yedi, CHP ile HDP’den üçer milletvekili ile bir bağımsız milletvekiline, seçilme şansları olan diğer milletvekilleri gibi 15 Ekim’de seçilmeyecek olmalarına rağmen 90 günlük maaşı peşin alacaklar.

Bunun sebebi ise, her hükümet döneminde ‘iyileştirmeye gidilen’ TBMM Üyeleri Ödenek, Yolluk ve Emeklilik Yasası’ndan kaynaklanıyor.

Yasaya göre, maaşlar için rutin durumlarda üç aylık peşin ödemenin yanı sıra, kesin bir ifadeyle “Ölüm ve çeşitli sebeplerle genel seçimin yenilenmesi halinde önceden aldıkları üç aylık ödenek ve yollukları geri alınmaz” hükmü bulunuyor.

Meclis’te uyudunuz mu? Sorun değil

Böylece 1 Kasım’da milletvekilleri düşecek olmasına rağmen en az 67, seçilme şansı düşük olanlarla birlikte hesaplandığıysa en az 80’e yakın vekil, 15 Ocak 2016’ya kadar 75 günlük maaş alma hakkı elde edecek. AKP’li Abdurrahim Boynukalın, Uğur Işılak gibi bu dönem ilk kez Meclis’e gelen ve Genel Kurul’da toplam mesaileri 30 saati bulmayan milletvekillerine de toplamda 7 aylık maaş yatırılmış olacak.

Üstelik 1 Kasım’da milletvekili seçilenlere de yasaya göre 75 günlük peşin maaş ödemesi yapılacağı için gelecek ay bütçe, çifte maaş ödemeleriyle sarsılacak.
http://www.diken.com.tr/secimin-hal...cek-vekillere-de-ocak-ayina-kadar-pesin-maas/

Ne bu işsizlik maaşı gibi bir şey mi

faturası hep halka kesilsin zaten oh ne güzel memleket.

helali hoş olsun, çok çalıştılar hak ettiler

karpuz yata yata büyür diye boşa dememişler

bu haberi görmeden benzer haber paylaştım.İsterlerse kapansın konum ama paylaştığım haberde yazanı aktarayım CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, “Hakkım olmayan bir günün bile ücretini istemem” diyerek parayı öğrencilere burs olarak dağıtacağını açıklamış.
Umarım hepsinde bu hassasiyet olur.

güzel bir hareket, diğerlerinin yapacağını sanmam

Bence emeklilik de versinler.. 5 ayda süper vekil emekliliği..

Seçimin halka faturası sadece aylak millet vekilleri de değil ki

o kadar boşa basılan parti bayrakları

mitinglere seçmenlerini bedavadan götürmek için tahsis edilen otobüsler

dağıtılan ıvır zıvır makarna kömür

basılan seçim pusulası masrafları(sadece cebe değil çevreye de zarar o kağıtlar için kesilen onca ağaç)

daha da bir sürü benzer şey

Uğur Işılak da alacak mı acaba çünkü o hep uyuyarak çalıştıda şimdi onu merak ettim ben ya...

evet alcak, bu onun hakkı
Ciddimi iyiyde kaynak sağlam galiba işlerine geldimi yatanlara var fazlası ile ama iş başka şeye gelince kaynak yok...
Haklarıymış pehhh başlarım onların hakkına

Haberi akşam üstü izlediğimde yanımda bir misafir vardı. Enayi dedi adama. Ne ara bu kadar değişti değerlerimiz. Bense o arada 550 milletvekilinden sadece bir kişi mi bu parayı hak görmemiş diyordum.
İşte böyle enayi düşüncesi o kadar yerleşmiş ki bünyelere, aksini göstermek ne mümkün o insanlara.
Mehmet Şeker, hakketten şeker biriymiş. Keşke bu davranışında yalnız kalmasaymış.

Alcaklar catir catirda harcayacaklar.kendi ellerimizle veriyoruz bu hakki onlara. 1500 asgeri ucrete kaynak yok kendi maaslarina gelince kaynak bol. Az bile yapiyorlar, az bile.Turk halki bunu hakediyor.

Alcaklar catir catirda harcayacaklar.kendi ellerimizle veriyoruz bu hakki onlara. 1500 asgeri ucrete kaynak yok kendi maaslarina gelince kaynak bol. Az bile yapiyorlar, az bile.Turk halki bunu hakediyor.
Asgari ücret konusuna bende değinecektim ama şimdi gelecekler aa herkesin elinde telefon evinin önünde araba mıy mıy başlayacaklar en iyisi ses etmemek...

Öyle mi dombirayı biliyordum da şiirden haberim yoktu...
Koalisyon için yazmış Ben de emin olmak için araştırdım. Doğru hatırlıyormuşum.
http://www.milliyet.com.tr/ugur-isilak-tan-koalisyon-siiri/siyaset/detay/2096899/default.htm
Her kafadan ses geliyor yine
Olur olmaz yükseliyor tansiyon
Herkes önce dönüp baksın kendine
Hareketler ofsayt, sözler sansasyon
Bu kafayla kurulamaz koalisyon

Nasıl isen öyle görünmek gerek
Doğruluk zırhıyla korunmak gerek
Her türlü hileden arınmak gerek
Dostluklar için şart sterilizasyon

Kimisi ufacık yetki alınca
Acımıyor fırsatını bulunca
Niyetler bağcıyı dövmek olunca
Tabii ki sağlanmaz senkronizasyon

Sonuçlardan kimse bir ders almazsa
Bir bilenin kapısını çalmazsa
Bu konuda niyet halis olmazsa
Tükenmez elbette spekülasyon

Kimi çıkıp yeller gibi esiyor
Kimi sallandırıp, kimi asıyor
Kameraya geçen ahkam kesiyor
Yeter artık bunca prezantasyon

Gururu, egoyu yenmemiz lazım
Konunun özüne inmemiz lazım
Fıtrat ayarına dönmemiz lazım
Eğer yapılmazsa kalibrasyon

Herkes asıl niyetini saklıyor
Şartlarına yenisini ekliyor
Haftalardır millet çözüm bekliyor
Biline ki bitmek üzre opsiyon

Olunursa birazcık haşır neşir
Flu olan yavaş yavaş netleşir
Bizde herkes racon keser, restleşir
Acil ihtiyaç... rehabilitasyon

Şarttan geçilmiyor öyle zaman ki
İmanın şartları sanırsın sanki
Müzakere böyle olmaz inan ki
Yeter artık bunca dezenformasyon

Türkiye'dir hepimizin emeli
Birlik olmak meselenin temeli
Önce vatan, önce millet demeli
Bunlardan gayrısı manipülasyon
"Ben" diyerek kurulamaz koalisyon

Şiir de bu

Asgari ücret konusuna bende değinecektim ama şimdi gelecekler aa herkesin elinde telefon evinin önünde araba mıy mıy başlayacaklar en iyisi ses etmemek...
Valla canim asgari ucret alan ve ev gecindiren kimsenin elinde ayfon, kapisinda araba yok zaten gunz sartlarinda dusunebilirsek bu mumkun degil. O zaman asgari ucret gayet yeten bi para ise kendi kazanclarinn asgari ucreti asan kismini istemesinler. yaparlar mi kimse yapmaz. Millet vekili maaslarida asgari ucretten olsun bakalim bu isi yapacak bir allahin kulu bulunur mu? hani vstan di onemli olan hani milletti? yok oyle bisey hicbirinn millete faydali olmak icin bi gayesi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…