Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 425 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,8%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 803 59,7%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 52 3,9%

• Ankete Katılan
    1.344
A101 karadem, en makulü o çünkü, allahtan yiryaki değiliz
Hiç denemedim. Birkaç kez farklı çay denedim memnun kalmadım. Alınıp ta beğenilmeyince bitene kadar sıkıntı oluyor. 🤦🏻‍♀️
Bu arada Mune Mune kardasın Marketten geldim. Dün 42,50 liraya aldığınız çay 53,50 TL, 78 TL olan kiloluk çay 98 olmuş markette:skandal:

Eski haberleri çok iyi hatırlıyorum.

Kovuldu, Binali ikna etti vs. iddiaları döndü o ara. Istifa için yalanlamadılar. Kör topal idare ederiz diye düşündüler galiba ama CB çok sinirlenmiş ki 25 haziran mv seçimine Şimşek'i dahil etmeyip damadını bakan almıştı.

Şimşek giderken 1/3 kişiler geçici aslolan milletimize hizmet demişti.

Tüm bunların ardından ikna etmek gerçekten meşakkatli olmuştur. Belki Merkez bankası önerisi bile kendinden gelmiştir.

Bunları biz sonradan öğreniyoruz ama dış kaynaklar bizden önce öğreniyor, kabine açıklanmadan 3 gün önce zaten ne olacağı biliniyormuş.

Bir 'Mehmet Şimşek' iddiası da Reuters'dan: Cumhurbaşkanı yardımcısı değil bakan olmak istiyor
Bazı şeyler öngörülebilir MaHlass, ben Reuters değilim, siyaset dünyasından hiçbir tanıdığım yok, siyaset ve ekonomi üzerine hiçbir eğitimim de yok ama biraz yurtdışı neler yapıyor, biraz içeride neler oluyor, biraz da ekonomik göstergeleri takiple şu şöyle olabilir bu böyle olabilir diye kurgulayabiliyorum, ki yeni kabine açıklandıktan birkaç gün sonra TCMB başkanı Hafize Gaye Erkan olacaksa neden açıklanmıyor haberleri başladı, dün akşam haberlerinde bile bu konuyla ilgili haberler dönüyordu, Cumhurbaşkanı‘nın siyaset tarzını biraz takip edince onu da öngörebiliyorsunuz, eğer Hafize hanımı getirecekse bunu Cuma günü yapacağını Cuma günkü resmî gazetede yayınlanacağını biliyordum, genelde bu tip atama veya görevden almaları Perşembe gecesi yapar Cuma günü resmî gazetede yayınlanır, ortada dolaşan çok fazla dedikodu döner bu da piyasayı etkileyecekse açıklamayı bir sonraki Cuma gününe kadar erteler, Cuma gecesi açıklar ki haber haftasonu sindirilsin😬

Mehmet Şimşek gibi bir adam olursanız, ki adamı parlatmak köpürtmek için demiyorum çevre olarak nasıl bir çevreye sahip olduğunu düşününce yakınındaki insanların az çok görüşmelerden karşılıklı taleplerden haberi vardır ve bunları bizden önce yurtdışına haber olarak uçururlar zira yurtiçinde halkı ilgilendiren ekonomik sıkıntılar sadece bizi ilgilendiriyor, yabancılar senin benim alım gücümüze bakmaz ama Maliye Bakanımız kim olacak, TCMB başına kim geçecek ilgilenirler çünkü ülkeye para sokacaklarsa cazip fırsatlar sunacak birileri olsun isterler.

2014’te Leyla Alaton’un Hafize Gaye Erkan‘la ilgili attığı tweet yine gündem olmuş.
IMG_1717.jpeg

Hafize hanımın davası var deniyor olabilir, ABD Halkbank davasını defalarca gördü, bir ara davayı rafa kaldırdı, sonra yine raftan çıkardı.
Reuters bile şöyle haber başlığı atmış.
Reuters, haberi "ABD Yüksek Mahkemesi, Halkbanka'a suçlamalardan kaçmak için bir şans daha tanıdı" başlığı ile verdi.

CAATSA yaptırımları defalarca gündeme geldi ama eski başkan Donald Trump buna engel olmuştu misal.
Ülkelerin kendi iç meselelerinde uyguladıklarıyla, başka ülkelerle kurdukları siyasi ilişkilerde davranış biçimleri farklı olabiliyor, gayet siyasi mahkeme kararları da çıkabiliyor.
Hafize Hanım daha hiçbir icraat yapmamışken, yapacaklarını görmeden bazı medya gruplarında eleştirilmesi yanlış geliyor.
Bu basın grupları da Akp hükümetinin yaptığını yapıyorlar, icraat görmeden eleştirip yıpratma yoluna gidiyorlar.
Chp iktidar olsa ne olurdu?
tahminim Avrupa’nın onay vereceği daha popüler bir isimle anlaşma yapılmadığı takdirde Maliye Bakanlığına Ali Babacan getirilirdi, TCMB başına da hem arkadaşı hem de bakanlık yaptığı zamanlarda birlikte çalıştığı eski TCMB başkanı Erdem Taşçı getirilirdi çünkü Babacan’ın son bağımsız TCMB başkanı dediği kişidir Sn. Başçı.
Reuters Ali Babacan’ı da yazmış :))

Bu habere göre akıldaki TCMB başkanı Taşçı olabilir, adam 2012 de Avrupa ve dünyada en başarılı merkez bankası başkanı ödülü almış.

Chp iktidar olsaydı bu seferde Ali Babacan ve Erdem Başçı üzerinden akpye yakınlığıyla bilinen basın yıpratma politikası uygulayacaktı.

Siyaset ve cilveleri, mantık ve objektifliği kenara bıraktırıyor siyasilere ve onlara yakın basın gruplarına.

Son düzenleme:
X