• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Seçiçi konuşmazlık,selektif mutizm

Nryonr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2018
38
22
88
32
Merhabalar öncelikle. Oğlum ağustosta 6 yaşında olacak kucukken çekingen derdim ama son 1 senedir artık çekingenliğin ötesinde olduğunu farkedip oyun terapistine götürmeye başladım3 4 aydır falan selektif mutizm dedi bileniniz vardır. Oglum benle babasıyla 2 yaş kardeşi anneannesi ve dedesi ve birkac arkadası ile konusuyordu. Eylülde okula başladığında birkacgün hiçkimse ile konuşmadı snra yavas 3 4 arkadas derken smdi bütün arkadasları ile konusuyor. Ama 2 ögretmeni var onlarla hala konusmuyor. Konusmadan oyle böyşe tuvalet vs derdini anlatıp gidiyor jest mimik hareket falan. Mahallden 2 arkadaş var onlarla cok cok iyi konusur oynar cokta görür ama gelgelelim annesiylekonusmuyor. Şuanlık aklıma gelenler bunlar yine siz yazdıkca aklıma bişeyler gelirse yazarm cok takıyorum ve üzülüyorm bu duruma 😔

Konuyu ben mi açtım fark etmeden deyip üye adını kontrol edişim 😄

Ama oğlunuz oğluma göre iyi durumda.
Ağustosta 6 yaşını bitirecek, okulda kimseyle konuşmamayı bırakın, okula yaklaşırken bizi bile susturuyor.
Ağustostan beri terapi alıyor, öfke diye gittik, sm anlaşıldı okul başladıktan birsüre sonra, psikiyatr kontrolüne girdi artık.
Psikiyatrist bir sonraki gidişimizde ilaç başlayacak gelişme olmazsa.

Konuyu ben mi açtım fark etmeden deyip üye adını kontrol edişim 😄

Ama oğlunuz oğluma göre iyi durumda.
Ağustosta 6 yaşını bitirecek, okulda kimseyle konuşmamayı bırakın, okula yaklaşırken bizi bile susturuyor.
Ağustostan beri terapi alıyor, öfke diye gittik, sm anlaşıldı okul başladıktan birsüre sonra, psikiyatr kontrolüne girdi artık.
Psikiyatrist bir sonraki gidişimizde ilaç başlayacak gelişme olmazsa.
Çok geçmiş olsun kimlerle konuşur mesela annr baba dısında yada konuştuğu arkadası yok mu hiç. İlaç bende cok mecbur kalırsam kullanırım ama mecburiyet dıısnda kullanmadan da,düzelirse şahsen istemiyorum ilaç

Çok geçmiş olsun kimlerle konuşur mesela annr baba dısında yada konuştuğu arkadası yok mu hiç. İlaç bende cok mecbur kalırsam kullanırım ama mecburiyet dıısnda kullanmadan da,düzelirse şahsen istemiyorum ilaç
Şu an dışarda hemen hemen herkesle konuşur, kaygılansa da konuşabiliyor.
Geçen sene arada bir gördüğü komşularla konuşmuyordu.
Konuştuğunda aşırı rahat konuşuyor, espriler falan ama ben fark ediyorum kaygısını bastırmaya çalışıyor.
Akran iletişimi çok kötüydü, eskiden beri tanıdığı sık görüştüğü arkadaşlarıyla konuşuyordu.
Şimdi arkadaşlık kurabiliyor( çat diye değil tabii) ama tek çocukla.
3 kişi olsalar uyum sağlanamıyor.
Tek sorun okul gibi şu an.
Geçen bi kursa götürdüm, sadece öğretmen ve o.
Onunla da konuşmadı.
Halbuki öncesinde pazarda alışveriş yapmıştı, yani o kızı bina dışında görse, adı öğretmen olmasa konuşurdu muhtemelen.

Psikoloğu uzun süreç diyor.
Size ne diyor, ne kadar süredir gidiyorsunuz?
Emdr uygulandı mi?

Merhabalar öncelikle. Oğlum ağustosta 6 yaşında olacak kucukken çekingen derdim ama son 1 senedir artık çekingenliğin ötesinde olduğunu farkedip oyun terapistine götürmeye başladım3 4 aydır falan selektif mutizm dedi bileniniz vardır. Oglum benle babasıyla 2 yaş kardeşi anneannesi ve dedesi ve birkac arkadası ile konusuyordu. Eylülde okula başladığında birkacgün hiçkimse ile konuşmadı snra yavas 3 4 arkadas derken smdi bütün arkadasları ile konusuyor. Ama 2 ögretmeni var onlarla hala konusmuyor. Konusmadan oyle böyşe tuvalet vs derdini anlatıp gidiyor jest mimik hareket falan. Mahallden 2 arkadaş var onlarla cok cok iyi konusur oynar cokta görür ama gelgelelim annesiylekonusmuyor. Şuanlık aklıma gelenler bunlar yine siz yazdıkca aklıma bişeyler gelirse yazarm cok takıyorum ve üzülüyorm bu duruma 😔
Çok geçmiş olsun. Yıllar önce bir yakınımın kızı da aynı durumdaydı. Konuşmayı bırakın sesini bile çıkarmazdı bazı insanların yanında. Çekingenlik geçer diye düşünüldü. Bu yüzden kimse doktora götürmedi.2 yıl kadar böyleydi. Konuştuğu insan sayısı artmaya başladı. Şimdi 20 li yaşlarda ve topluluk önünde rahat konuşuyor, ders veriyor, oldukça sosyal. Sizin çocuğunuz destek de alıyor.Daha şanslı. Sabırlı olun geçecek. Anksiyetenin en kolay iyileşen türlerinden bu rahatsızlık sanıyorum .Rabbim yardım etsin.

Şu an dışarda hemen hemen herkesle konuşur, kaygılansa da konuşabiliyor.
Geçen sene arada bir gördüğü komşularla konuşmuyordu.
Konuştuğunda aşırı rahat konuşuyor, espriler falan ama ben fark ediyorum kaygısını bastırmaya çalışıyor.
Akran iletişimi çok kötüydü, eskiden beri tanıdığı sık görüştüğü arkadaşlarıyla konuşuyordu.
Şimdi arkadaşlık kurabiliyor( çat diye değil tabii) ama tek çocukla.
3 kişi olsalar uyum sağlanamıyor.
Tek sorun okul gibi şu an.
Geçen bi kursa götürdüm, sadece öğretmen ve o.
Onunla da konuşmadı.
Halbuki öncesinde pazarda alışveriş yapmıştı, yani o kızı bina dışında görse, adı öğretmen olmasa konuşurdu muhtemelen.

Psikoloğu uzun süreç diyor.
Size ne diyor, ne kadar süredir gidiyorsunuz?
Emdr uygulandı mi?
Geçmiş olsun 5 buçuk yaşındaki oğlum da aile bireyleri dışında kimseyle konuşmuyor.ilaç tedavisiyle mi düzelme gösterdi.. ne kadar bir surede sonuç aldınız acaba,şimdiki durum nasıl

Geçmiş olsun 5 buçuk yaşındaki oğlum da aile bireyleri dışında kimseyle konuşmuyor.ilaç tedavisiyle mi düzelme gösterdi.. ne kadar bir surede sonuç aldınız acaba,şimdiki durum nasıl
Merhaba.
Şu an oyun terapisi+duyu bütünleme+ilaç şeklinde devam ediyoruz.
Dil konuşma terapisi eklememizi söylüyor psikolog, ama bu kadarı bile yorucu bizim için.
Oyun terapisi 1 yılı geçti, ilaç ve duyu bütünleme 3 ay gibi oldu.
Artık hangisi daha etkili bilmiyorum ama okul dışında çok iletişim sıkıntısı yok, kalabalık yerlerde afallayabiliyor.
Okulda konuşmuyor ama farklı yöntemlerle iletişime geçiyor, ilerleme var.

Siz gittiniz mi bir yere?

Merhaba.
Şu an oyun terapisi+duyu bütünleme+ilaç şeklinde devam ediyoruz.
Dil konuşma terapisi eklememizi söylüyor psikolog, ama bu kadarı bile yorucu bizim için.
Oyun terapisi 1 yılı geçti, ilaç ve duyu bütünleme 3 ay gibi oldu.
Artık hangisi daha etkili bilmiyorum ama okul dışında çok iletişim sıkıntısı yok, kalabalık yerlerde afallayabiliyor.
Okulda konuşmuyor ama farklı yöntemlerle iletişime geçiyor, ilerleme var.

Siz gittiniz mi bir yere?
Çocuk Psikiyatristine gittik,kaygıya karşı antidepresanın küçük dozuyla başladı..diğer haftalar az daha artıracak..1 ay içinde değişim olup olmadığını gözlemleyeceğiz ..değişim olmaz ise biz de artı oyun terapisi verecek sanırım..dediginiz gibi bu kadar uzun sürerse ne yapacağız bilmiyorum artık..

Back