• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri seciceğim gelınlıkden pişman olmak istemıyorum yardım

cin_80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
26
1
36
Konya
kızlar slm benım bı dusuncem daha var ama o konudada engın bılgınıze ve tecrubenıze ıhtıyacım var kı nişan gecemde cektıgım sıkıntıyı bıde dugunumde cekmek ıstemıyorum 27 ocakda nişanım oldu ve ben cahıl hemen ılk buldugum modaevınden kı bence cok guzeldı gosterısı bi tuvalet aldım tabırı caızse nişanlılık sole etegı kabarık olanlardan gelınlık tarzında yanı neyse ben onu orada ılk denedıgımde tam ustume goreydı bı sorun yoktu nişan arefesınde son pravodo yapıldı ama satıcı kadın nısanlılıgımın arkasını bıraz sıkmısdı ben dedıgımhalde modelı bole dedı nısan gunude kuaforde tecrubelı eller benı gıydırldıler o heyecanla hafıfce gogus kafesı sıktıgını hıssettım ama düğün salonuna gıdene kadar umursamadım nasılsa gecer dıye ama ya sonrası aman allahım tam bır ezıyet ısgenceydı nişan gecem benım ıcın o tuvaletın ıcınde o kadar cok canım yandıkı bıde uzundu o kadarda platform topuk gıydıgım halde gercı cok da yerlerdede surunmedı etegı ama benıcok rahatsız ettı kac defa mıılletın gozu onunde pıstte dusme tehlıklesı atlattım etege takılıpda ve malesefkı butun gecede elım hep etegımı kaldırmak zorunda kaldımkı dusmeyım dıye gecem bıttıama bende bıttım ve nısanlılıgı ustumden attıgım anda ılk hıssettıgımkolumun tutmadıgıdı butun gece kolum agrıdı agırdıda cunku elbısem ve ınanmazsınız belkı ama yemın edıyorumku tam uc gun gogus kafesımın kemıklerı agrıdı gogus kafesıme dokunamadımbıle tuvaletın ustu modelı ıtıbarıyle arkadan cok sıktılar ve ben gelınlıgımınde bu kadar can yakmasdı ıstemıyorum rahat bı gelınlıkıstıyorum lutfen bana engın bılgınızle tecrubenızle akıl verın ben nasıl bı model secmelıyımacıkcası bu konudada cok cahılım agustosun 28 de dugunum var ve kac ay oncesınden gelınlıgım hazırolmalı beden ölçümde 36 ve 38 arası kıloalmaya calısıyorumda :)) boyumda 1.68

ha bu arada sızınde dugununuzde gelınlıkle alakalı sıkıntı cektıgınız başka bı konunuz oldumu hanı onceden tedbır alma anlamında soruyorum ben cok cahılımde bu konuda hanı benımaklıma sımdı gelmeyen ama dugun gunude başıma gelmesını ıstemedıgım bı sorunumolsun ıstemıyorum

canım resmen beni anlatmışsın valahi okurken kendim yazmışım bu konuyu gibi geldi...nişanlıkda sorunum yoktu ama gelinlik mahvetti beni... aslında kilo falanda almadım ama provalarda bi sorun ve tecrübesiz ellerde yapıldı sanırım gelinliğim.... bende eve geldikten sonra denemedim aceleye geldi geceydi zaten ertesi gün de kuaförde bi giydim ki resmen hüsran...nefes bile alamıyordum resmen sinirden ağlayacaktım düzeltme imkanı yok bir buçuk saat kalmış...ama allah razı olsun o kuaförden terzilik yapmış daha önce iki parca olan gelinliğimin üst kısmını evine götürüp birer santim yanlardan açtı geldi evinde...sonra üzerime cuk oturdu...:) o kadına hep allah rızası diliyorum çünkü eğer düzeltme imkanım olmasaydı ve mecburen giyecek olsaydım bütün günüm eziyet gibi geçecekti... yani diyeceğim canım provalar fazla sonuç vermeyebilr...düğünden çok önce teslim almaya çalış ve defalarca giy sürekli dene...çünkü kilo aldıkça ve kaybettikçe inanılmaz ölçüde değişkenlik olabilyor gelinlik tarzı şeylerde.... benim durumuma düşme canım...

canım resmen beni anlatmışsın valahi okurken kendim yazmışım bu konuyu gibi geldi...nişanlıkda sorunum yoktu ama gelinlik mahvetti beni... aslında kilo falanda almadım ama provalarda bi sorun ve tecrübesiz ellerde yapıldı sanırım gelinliğim.... bende eve geldikten sonra denemedim aceleye geldi geceydi zaten ertesi gün de kuaförde bi giydim ki resmen hüsran...nefes bile alamıyordum resmen sinirden ağlayacaktım düzeltme imkanı yok bir buçuk saat kalmış...ama allah razı olsun o kuaförden terzilik yapmış daha önce iki parca olan gelinliğimin üst kısmını evine götürüp birer santim yanlardan açtı geldi evinde...sonra üzerime cuk oturdu...:) o kadına hep allah rızası diliyorum çünkü eğer düzeltme imkanım olmasaydı ve mecburen giyecek olsaydım bütün günüm eziyet gibi geçecekti... yani diyeceğim canım provalar fazla sonuç vermeyebilr...düğünden çok önce teslim almaya çalış ve defalarca giy sürekli dene...çünkü kilo aldıkça ve kaybettikçe inanılmaz ölçüde değişkenlik olabilyor gelinlik tarzı şeylerde.... benim durumuma düşme canım...[/QUOsenı

gene allah kurtarmıs dıyebılırım dedıgımgıbı 3 gun ya gogus kafesıme dokunamadım bıle kemıklerımın acısından kasınırdıda kasıyamaz bıle valla dedıgını yapıcam ve en cokda ona dıkkat edıcem bundan sonra ve bu evdede defalarca gıymeylede sonuna kadarda haklısın cok mantıklı ve onceden teslımalmakda

Gelinliğini hazır almaz diktirirsen bu sorunları yaşamazsın. Son ana kadar üzerine prova edilecek. Kilo alıp vermen bile sorun olmuyor bu yüzden. Ben hiç senin yaşadığın tarzda sorun yaşamadım. Rahat olması için üst ve etek kısmı ayrı olarak 2 parça diktirmiştim. Tek sorun düğünde takı merasimi sırasında gelinliğimin etek kısmında kocaman bir leke vardı. Pasta lekesi gibi biri mi elini sürdü nasıl oldu bilmem epey uğraşmıştık çıkarmak için o çok sinirimi bozmuştu.

giyim okuyorum sanırım yardım edbilirim :) gelinlik bence kabarık olur, yani tarlatanlı :) gelinliği hazır alıyorsan giyinip al, gelinlikte giyeceğin ayakkabılarla provaya git, ona göre ayarlat, eğer elbise senden uzun olursa, yerlerde 3 cmden fazla sürünürse düşme olasılığın artar.. Gelelim sıkma problemine, düğün gününden 3 gün önce mutlaka prova yaptrıın,ona göre ayarlatın, he birde hemen iyi oldu diyip çıkarmayın biraz üzerinizde kalsın, neticede düğünde kaç saat üstunuzde olcakk

canım zaten kaç kere provaya gidiceksin,kilo alsan bile düğünden bir kaç gün önce yine denersin,olmazsa üstünü diktirirsin..boyunuda rahat edebileceğin şekilde kendine göre ayarlatırsın

Canım öncelikle hayırlı olsun , hep mutlu ol inşallah.
Ben yeni evliyim, daha 3 buçuk ay oldu. Engin :1::1:
tecrübelerime dayanarak sana yardımcı olmaya çalışayım.
İlk yapacağın şey hayalindeki modeli kabataslak belirlemek,
mesela prenses model, balık model gibi bir taslak oluşturmak
zihninde... Sonra diktirecek misin satın mı alacaksın buna karar
vermelisin. Diktireceksen iki ay önce falan modaevine gitmen
iyi olur. Çünkü dikilirken provalarda falan istediğin
istemediğin detaylara müdahale için vaktin olur. Ama hazır alacaksan
alışveriş kabiliyetine göre 1 hafta bile yeterli olabilir. Ben 1 ay önce
gittim bir modaevine mesela, aklımdaki model belliydi. 3 tane gelinlik
denedim ve herkesin beğendiği, yakıştırdığını değil kendi beğendiğim,
içinde kendimi rahat hissettiğimi aldım. Belki o an dik kafalı davrandım
ama birşeyi farkettim gelinlikleri denerken. Biri çok ağırdı mesela kumaşı
yüzünden, birinin de tarlatanı ayrıydı. Ben çok koşuşturmacalı bir düğün
yaşayacaktım. Ayrıca rahatına da düşkün biriyim. Tarlatanı üzerinde
olan ve giyince kuş gibi hafif duran bir modeli seçtim. Düğün uzun bir de
hoplayıp zıplıyorsun üzerindeki iyice yormasın seni. Çünkü hoplayıp
zıpladıkça daha derin soluk alıp veriyorsun ve göğüs kafesi hacmin genişliyor
bu sırada. Gelinliği seçtikten sonra üzerinde müdahalede bulunacak insan
çok önemli, seni çok iyi yönlendirmesi gerekli. Benim ölçülerimi aldıktan
sonra düzeltmeleri yapacak bayan gelinliği düğünden 4-5 gün önce denememi
ve gelinlikle hareket etmemi tavsiye etti. Eğer sıkma ya da potluk gibi birşey
hissedersen hemen getir anında müdahale edelim diye de tembihledi. Sen de
mutlaka bunu yap. Bir de ben çamaşırımı ayrı almıştım gelinlik için ama
o glop kullanmam konusunda ısrar etti. Glopları gelinliğe tutturdu ve sağolsun
iyiki öyle yapmış. Sayesinde koşuşturmaca içinde gelinliği çekiştirmek zorunda
kalmadım. Arkadaşım düğününde yaşamıştı o sıkıntıyı, çamaşırı da özel kumaş olduğu
için sürekli kayıp duruyordu gelinliği, kıyamam eli sürekli gelinliği çekiştirmekle
meşguldü. Bir de uyarım olacak alacağın gelinlik üzerinde özel taşlar, küçük boncuklar
veya çiçeklerle işlemeler falan olursa kolunun altına gelmemesine özen göster. Çiziklerle
dolabilirsin :1::1::1:

gelinliği hazır almaz diktirirsen öyle bir sorun olmaz. ama hazır alırsan senin kalıbına uydurmaya çalışacaklar öyle olunca da mutlaka sorun çıkar ya geniş kalır habire çekersin, ya da dar olur aynı eziyeti çekersin. ayrıca nişanda da biraz senin hatan olmuş gibi, kadın bilerek dar yapmış modeli öyle demiş, öyle şey olur mu ben içine giremedikten sonra modelin ne anlamı kalır. ben gelinlik için kaç defa provaya gitmiştim kadın o kadar dar dikmişti ki nefes alamadım, söyledim tekrar genişletti mecburen. yani mutlaka üzerine göre diktir gelinliği

kızlar slm benım bı dusuncem daha var ama o konudada engın bılgınıze ve tecrubenıze ıhtıyacım var kı nişan gecemde cektıgım sıkıntıyı bıde dugunumde cekmek ıstemıyorum 27 ocakda nişanım oldu ve ben cahıl hemen ılk buldugum modaevınden kı bence cok guzeldı gosterısı bi tuvalet aldım tabırı caızse nişanlılık sole etegı kabarık olanlardan gelınlık tarzında yanı neyse ben onu orada ılk denedıgımde tam ustume goreydı bı sorun yoktu nişan arefesınde son pravodo yapıldı ama satıcı kadın nısanlılıgımın arkasını bıraz sıkmısdı ben dedıgımhalde modelı bole dedı nısan gunude kuaforde tecrubelı eller benı gıydırldıler o heyecanla hafıfce gogus kafesı sıktıgını hıssettım ama düğün salonuna gıdene kadar umursamadım nasılsa gecer dıye ama ya sonrası aman allahım tam bır ezıyet ısgenceydı nişan gecem benım ıcın o tuvaletın ıcınde o kadar cok canım yandıkı bıde uzundu o kadarda platform topuk gıydıgım halde gercı cok da yerlerdede surunmedı etegı ama benıcok rahatsız ettı kac defa mıılletın gozu onunde pıstte dusme tehlıklesı atlattım etege takılıpda ve malesefkı butun gecede elım hep etegımı kaldırmak zorunda kaldımkı dusmeyım dıye gecem bıttıama bende bıttım ve nısanlılıgı ustumden attıgım anda ılk hıssettıgımkolumun tutmadıgıdı butun gece kolum agrıdı agırdıda cunku elbısem ve ınanmazsınız belkı ama yemın edıyorumku tam uc gun gogus kafesımın kemıklerı agrıdı gogus kafesıme dokunamadımbıle tuvaletın ustu modelı ıtıbarıyle arkadan cok sıktılar ve ben gelınlıgımınde bu kadar can yakmasdı ıstemıyorum rahat bı gelınlıkıstıyorum lutfen bana engın bılgınızle tecrubenızle akıl verın ben nasıl bı model secmelıyımacıkcası bu konudada cok cahılım agustosun 28 de dugunum var ve kac ay oncesınden gelınlıgım hazırolmalı beden ölçümde 36 ve 38 arası kıloalmaya calısıyorumda :)) boyumda 1.68

merhaba canım nerede oturuyosun ben bir gelinlikçide tasarımcıyım sana en uygun modeli tasarlar ve uygun fiyata yaparım istanbul mecıdıyekoydeyım 05074492002

Back