• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sebze çorbası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

__ecrin__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2010
287
12
118
İstanbul
kızıma bir türlü sebze çorbası içiremiyorum. içine tuz koymadığım için lezzetsiz oluyo. meyve yiyor ama sebze asla. siz sebzeleri nasıl sevdirdiniz bebeklerinize?

Ablam hep evde kendilerine pişirdiği yağlı tuzlu çorbalardan yedirmiş oğluna. şimdi 1.5 yaşında maşallahı var, sağlıklı ve iştahlı, benimki de 5 aylık ben de yapmıcam galiba sebze çorbası.

pişirdiğin çorbanın tadına bak canım,lezzetsiz berbat birşeyi bebeğin de yemez.benim oğlum onun için yaptığım karışımları hiç yemedi,normallde ev için pişirdiğim yağlı salçalı tuzlu ekşili yemekleri yedi.bebeğin kaç aylık bilmiyorum.salça ve tuz bebekler için tavsiye edilmiyor ama normalde kullandığından daha az kullan.hiç yememesinden iyidir.

arkadaşlar, 1 yaşına kadar yasak olan şeyi tuzu-baharatları nasıl önerirsiniz? dr lar boşuna mı bas bas'' bunlar 1 yaşından önce verilmeyecek'' diyor.... '' verelim, nasılsa birşey olmaz'' diyenlerdenseniz bebeğinizin 10 yıl içinde obeziteyle, şeker vs vs hastalıklarıyla tanışmayacağını garentilediniz demektir... umarım yapmıyorsunuzdur bunları... gelelim sebze çorbasını yemeyişine.... normal annesi... ısrarcı olmadan, son derece lezzetiymiş gibi sunarak oyunlarla verebildiğin kadarını ver... ama sakın tuz baharat kullanma ... sevgiler.

bizim çarşamba kontrolümüz var doktor çorba ve kahvaltı vericek artık ama benim kız yiycek mi bilmiyorum. meyve püresini bi türlü yediremiyorum hiiiiç sevmiyor ya dilini barikat yapıyor yada geri püskürtüyor zorla yedirmeye çalışıyorum oynatarak ama nafile yediği toplasanız 1-2 kaşık bik ere kavanoz deniyim dedim onu azı açık bekledi yedi ama ben taze yemesini istiyorum büsküvi bile kırdım pürenin içine mama gibi olsun yesin diye ama yok inat. o yüzden sebze konusunda baya korkuyorum 6 aylık kızım

kızım da yemiyor sebze çorbası.doktor yapacak bişey yok,mümkün olduğu kadar az tuzlu,az salçalı ver dedi.hiç yememesinden iyidir dedi.ama ben henüz vermedim,şimdilik erteliyorum çorbayı.5 aylık kızım

Back