Bebek Beslenmesi sebze çorbası

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
kızlar ilk defa bugün sebze çorbaı yapptım.havuç patates pirinç ve zeytin yağı ile ama püre şeklinde oldu yani bizim yediğimiz sulu çorba olmadı ki...süzgeçten geçirdikten sonra acaba suyunu mu vercektim?ben süzgeçten geçirdim..suyunu değil geri kalanını ezerek verdim..

Tatlım öncelikle hayırlı ek gıdalar olsun inşallah. Galiba bebeğin 6 aylık oldu bebeğinin çorbası bizimkiler gibi olmasın zaten.biraz koyu kıvamlı olsun ama yutabileceği kadar tabiki. suyunu asla dökme çünkü sebzelerin vitamini suya geçer. süzgeçten sebzeleri geçirirsin suyuyla beraber vitamini kaybolmaz.Cam renden yoksa mutlaka almanı tavsiye ederim. meyveleri püre haline getirmen için büyük kolaylık hemde vitamini içinde kalıyor. Kolay gelsin.. Bebişine de afiyet bal şeker olsun..

6 ay tamamlanmadı daha aslında.10 gün var daha ama doktorum başla yavaş yavaş dedi....zaten bebeğim de hazır değil sanırım.almıyor..yani dün muhallebi yedi. bugün yemiyor..eskisi gibi emmiyor da...ne zor bu işler yav....

canım benim oğlum da haftaya 5 aylık olcak azar azar tattırıyorum bişeyler bu sebze çorbasını ben de beceremedim sanki. bir iki kez verdim hiç sevmedi benimki ağzına alınca öğürmeye başladı.nasıl versem diye düşünüyorum

Çorbanız her zaman püre kıvamında olsun. Bir de çorbayı sade haliyle yediremeyen anneler çorbanın içine yedirmeden önce bir tatlı kaşığı dolusu labne peyniri karıştırın, tadı çok güzel oluyor, hem de besleyici. Süt ve süt ürünlerine alerjisi olamayan bebekler için tavsiye ederim.

1-2 kaşık, 2-3 kaşık alışacak annesi... birde doktorun söyledimi bilmiyorum ilk ek gıdaya başlarken bebeğinin herhangi bir gıdaya alerjisi olup olmadığını anlamak için, 3 gün aynı gıda vermen gerek.bakarsın yerse ve dokunmadıysa içindeki sebzeleri değiştirerek verirsin... dediğin gibi bebeğin hazır olmayabilir önceleri meyve-sebze suyu ile başla bence. İnşallah emmesi düzelir. bebişler sıcaktan da iştahsız olabiliyor.. Sabret annesi..

meyveleri cam rendede hzırlıyorum ama çok az yiyor.acaba meyve sıkacağında sıksam da mı versem?a benim bir katı besinlere geçiş danışmanına bir de uyku danışmanına ihtiyacım var..çok yetersizmişim gibi geliyor..sürekli de okuyorum ama olmuyor olmuyor........

Sakın öyle düşünme... Sen elinden gelen herşeyi yapıyorsundur mutlaka.. Bende çok okuyorum çok araştırıyorum ama benimde tıkandığım yerler oluyor. Mesela bugün komşum pirinç unu kemikleri zayıflatıyormuş dedi ohaoldumsmile Ben günde 1 kere veriyordum bazende hiç vermiyordum ama kötü oldum valla... Benim yengem ne araştırma yapar ne bişey okur öylesine büyütüyor sanki bebeğini ama yeğenimin maşallah doğduğundan beri uyku problemi yok denecek kadar az.Gece 1 kere ya kalkar ya kalkmaz.. sabah 10-10,5 arası kalkıyordu şimdi 8,5- 9 gibi kalkıyormuş ve yenge hanım şikayet ediyor klava:
Canım meyvelerden ne veriyorsun.. şuan yiyebileceği elma şeftali filan var. cam rendede zaten şeftalinin suyu çıkıyor:)

canım öncelikle zaten doyumluk değil az tattıracaksın ek gıdaları.mesela 2-3 çay kaşığı meyve suyu ile başla ve miktarı giderek artır.
benim oğlum şu an 28 aylık .6 ay civarında çorbalara geçmiştik.kıvamını suyla ayarlarsın koyu olduysa azcık daha su ekleyip bir taşım daha kaynat.ben rondodan çekiyordum.süzgeçten falan geçirmedim hiç.suyunu süzmeni önermem vitamini gitmesin.kolay gelsin cnm..

Canım benim de sana tavsiyem şimdi havuç verme. Havuç kış sebzesi olduğundan bu mevsimde ilaçlanarak saklanıyor malesef. Onun yerine kabak ver. Patates sabit olsun, diğer sebzeleri dönüşümlü ver dedi doktorumuz. Ben kabağı da her seferinde koyuyorum ki kabızlık olmasın diye. Malum patates kabız yapıyor kabak bağısağı çalıştırır, dengeler diye düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…