• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sebze çorbası yediremiyorum:((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

shrylz

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
810
628
648
45
15 gündür ek besine başladık. meyve suyuna, muhallebiye, kaşık mamasına zorda olsa alıştı. birkaç kaşık yiyor. ama ne denediysem sebze çorbası yediremiyorum. ilk kaşığı alır almaz öğürmeye başlıyor. püskürterek tükürüyor. başta patates pirinç kabak kullandım. yeşil fasülye ekledim tadı değişsin diye irmik ilave ettim. malisef hala sevmiyor. kendimi beceriksiz hissetmeye başladım. sizler nasıl yediriyorsunuz acaba?

benim kızım 7 aylık 2 aydır veriyorum sebze çorbası severek yiyodu artık bıktı değişik tadlar arıyo yani alışşa bile bir süre sonra yine yemiyo yemiyor şimdi

merhaba
Biz sebze purelerine 5. aydan sonra, sebze corbasi ve labne peynirine 6. aydan sonra basladik. Sebze corbasinin icine labne peyniri koyabilirsiniz. Bizim doktorumuz bir tatli kasigi labne eklerseniz daha sever demisti. En azindan corbanin tuzsuzlugunu hissetmiyorsunuz.
Ben kabagi, patatesi ve havucu soyup hasliyorum, sonra onlari catalla ezip icine bir kasik sizma zeytinyagi ve labne peyniri ekliyorum, bazen bir iki kasik mama atiyorum, bazen bebek ekmegi koyuyorum. Siz gene doktorunuza sorun ne yedirmeliyim diye.
Butun bebeklerimiz gule gule buyusunler insallah.:nazar:

Son düzenleme:
ben uzunca bi süre çorbalarına bolca yoğurt koydum onun hatrına yiyo çok şükür..ilk zamanlar benimkide kusar gibi yapıyodu bazen belkide fazla püre şeklinde kalıyosa takılıyodur boğazına

Back