niye illa sebze çorbasıyla başlanıyo bende onu anlamıyorum,sevmiyosa niye zorluyosun çocugu,onun yiyebileceği tarzda çorbalar yapıp ver sende,mesala ona göre tarhana çorbası yap,benm kızım 6.ayda geçti ek gıdaya annem tarhanayla başlattı,yiğenimede böyle yapmıştı,tabi ona göre hazırlıyoruz çorbayı,sebze çorbasını hiç sevmiyodu kızım ,doktora sordum senin yiyemediğin şeyi çocuk yiyebilir mi dedi,ne kadar doğru,ıspanağı kabağı kerevizi havucu patatesi vb. karıştırıyosunuz benim bile midem almıyo,kuzum şimdi 11 aylık ne verirsen yiyo hiç ayrım yapmıyo,sebze çorbasıyla başlayıp çocuga illa yiyeceksin diye direten bütün arkadaşlarım iştah problemi yaşıyoo,çocugu hiç zorlama bence hergün değişik bişey dene,illa sebze çorbası diye diretiyosan tek tek dene bigün havucu hasla içine et suyu kat çorba gibi yap kıvamını bigün başka bi sebzeyi ,doktorlarda entelleşti iyice kendileri sebze çorbasıyla mı büyümüşkki 4 aylık çocuğa sebze çorbası ver illa diyo,bizim doktorumuz süper,zorlama yok,1 yaşına kadar bal,süt,tuz harici herşeyi ver dedi,yiğenimde aynı dr gidiyo ,tarhana çorbası delisi,2 yaşına girdi hastalık ne bilmedi maşallh,doktorumuz tarhana içiyo ya bunların sırtı yere gelmez diyo:))))))