Bebek Beslenmesi Sebze Çorbası Kabusu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Maskeli_balon

Naz'ın Annesi.
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2012
136
27
48
İstanbul
Arkadaşlar bebeğim 4. ayını doldurdu, doktorumuz ek gıdalara geçmemiz gerektiğini söylediği( sadece mama ile beslendiği için). Sabah meyve püresi, öğlen sebze çorbası ve akşam muhallebi.. Meyve püresi ve muhallebiyi bir şekilde halledebiliyoruz ama sebze çorbası tam bir skandal 0_o Kızım ağlamaktan katılıyor,, içine mama koydum olmadı pirinçle yaptım nispeten daha iyidi, Bebeklerinize yedirdiğiniz sebze çorbası tarfilerinizi yazabilirmisiniz? belki sizin usulden birini beğenerek yiyicek inanın kabus gibi çöktü üzerimize =D,, Yardımlarınızı ve tariflerinizi 4 gözle bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

canım benim kızım 7 buçuk aylık ancak çorba yemeye başladı zorlama bence ben mercimek pirinç kabak soğan kereviz karnıbahar biraz et ya da kıyma koyup öyle yapıyorum ama mercimek size gaz yapabilir daha küçük çünkü

bebeğime 4. aydan sonra ek gıdalar vermeye başladım (sütüm olmadığı için mamayla besleniyordu).ben doktorumun bana verdiği tarifi yapıyorum ilk kaşıkta bebeğimin yüzü buruşuyor ama sonra bayıla bayıla yiyor :)

sebzelerin hepsini yarım kullanıyorum,

yarım kabak,yarım havuç,yarım patatesi üç bardak sıcak su koyduğum tencereye koyuyorum,haşlanmaya başladıktan 15 dk sonra bir avuç pirinç ve bir tatlı kaşığı irmik ekliyorum ve hepsini pişiriyorum.bütün sebzeler yumuşayınca çok az blendırdan geçiriyorum ama pütürüklü kalmasını sağlıyorum oğlum pütürüklü yemeye alıştı :) birde benim bebeğimin hafif kabızlık sorunu olduğu için bebeğime içirirken içine biraz zeytinyağ katıyorum. çorba bazen çok yoğun kıvamlı oluyor o zamanda içine sıcak su katıp sulandırıyorum.

umarım işinize yarar

sebze çorbası diilde,bide sebze püresini yoğurtla karıştırıp deneyin belki sever,yine yumuşak kıvamda olsun püre tabi

Arkadaşlar bebeğim 4. ayını doldurdu, doktorumuz ek gıdalara geçmemiz gerektiğini söylediği( sadece mama ile beslendiği için). Sabah meyve püresi, öğlen sebze çorbası ve akşam muhallebi.. Meyve püresi ve muhallebiyi bir şekilde halledebiliyoruz ama sebze çorbası tam bir skandal 0_o Kızım ağlamaktan katılıyor,, içine mama koydum olmadı pirinçle yaptım nispeten daha iyidi, Bebeklerinize yedirdiğiniz sebze çorbası tarfilerinizi yazabilirmisiniz? belki sizin usulden birini beğenerek yiyicek inanın kabus gibi çöktü üzerimize =D,, Yardımlarınızı ve tariflerinizi 4 gözle bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

bende bugün başladım canım çorbaya 5.5 aylık oldu kızım.ana benim kızımda yoğutlu meyve karışımını bayılarak yer ama çorbayı resmen savaşarak 2 çay kaşığı yedi bugün ;gözüm korktu valla şimdiden.ama ben bugün sadece patates ve havuçtan yatım sanırım içine biraz tat landırmak lazım .tuzsuz ekşisiz şeyi ben olsam bende yemem valla şimdi bende yarını düşünüyorum nasıl tatlandırsam diye
n

niye illa sebze çorbasıyla başlanıyo bende onu anlamıyorum,sevmiyosa niye zorluyosun çocugu,onun yiyebileceği tarzda çorbalar yapıp ver sende,mesala ona göre tarhana çorbası yap,benm kızım 6.ayda geçti ek gıdaya annem tarhanayla başlattı,yiğenimede böyle yapmıştı,tabi ona göre hazırlıyoruz çorbayı,sebze çorbasını hiç sevmiyodu kızım ,doktora sordum senin yiyemediğin şeyi çocuk yiyebilir mi dedi,ne kadar doğru,ıspanağı kabağı kerevizi havucu patatesi vb. karıştırıyosunuz benim bile midem almıyo,kuzum şimdi 11 aylık ne verirsen yiyo hiç ayrım yapmıyo,sebze çorbasıyla başlayıp çocuga illa yiyeceksin diye direten bütün arkadaşlarım iştah problemi yaşıyoo,çocugu hiç zorlama bence hergün değişik bişey dene,illa sebze çorbası diye diretiyosan tek tek dene bigün havucu hasla içine et suyu kat çorba gibi yap kıvamını bigün başka bi sebzeyi ,doktorlarda entelleşti iyice kendileri sebze çorbasıyla mı büyümüşkki 4 aylık çocuğa sebze çorbası ver illa diyo,bizim doktorumuz süper,zorlama yok,1 yaşına kadar bal,süt,tuz harici herşeyi ver dedi,yiğenimde aynı dr gidiyo ,tarhana çorbası delisi,2 yaşına girdi hastalık ne bilmedi maşallh,doktorumuz tarhana içiyo ya bunların sırtı yere gelmez diyo:))))))

bende sebze çorbasını 4. ayda tatırmaya başlamıştım şimdi 5,5 aylığız ve öğlenleri öğün olarak veriyorum

ben patates,havuç,kabak ile başladım , şimdi ıspanak ,brokoli ve karnıbahar ilave ederek devam ediyorum

sebze çorbasını çocuğa verirken istersen içine biraz yoğurt koyup dene terbiyeli çorba gibi oluyor belki değişik gelir içer

Back