Seboreik Dermatit (Kaş soyulması,cilt dökülmesi)

Geçmiş olsun öncelikle. Bende geçen seneden beri bunun için krem kullanıyorum. Kaşımda var. Beyaz pul pul oluyordu ama sadece 2 krem yazdı. Onlardanda genellikle birini kullanıyorum ve acayip memnunum. İsmini verebilirim özelden?

Banada verebilir misin rica etsem? Erkek arkadasim bisuru sey kullandi yine geçmedi :KK43:

Merhabalar, konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum ama yanlışsada hemen taşımazsanız konuyu sevinirim BDV dışında bir yerden cevap alınmıyor malum :KK43:

Konuya gelirsek, kaşlarımda soyulma ve ciltte kuruluk sebebiyle bugün dermatoloğa gittim.Ama öğrendim ki bu kışın getirdiği bir cilt soyulması ve kuruluk değilmiş.Bir cilt rahatsızlığıymış.Kaşlarımın içi soyuluyor.Kaş kepeklenmesi diyebiliriz ama kepek gibide değil.
Bunun sonucu olarakta doktor bir sürü krem ilaç bişeyler verdi. Biri pamukla cilt temizlemek için tonik, biri tonik kuruyunca sürmek için vazelin kıvamında bir krem.Bir adet sabah aksam sürülücek krem.Bir adet saç diplerinde yer yer görülen benim adına kuruluk koyduğum şey için şampuan.Kaşıntı olursa diye ilaç.Hap yani. 1 hafta sonrada kontrole gidicem.
Benim size sormak istediğim şeyse daha önce böyle bisey yasayan oldumu? Aynı problemle karsılasan bu tür ilaclar kullanan birileri?
Bir anda cildime sürmem için bir sürü kremim bir sürü ilacım oldu sasırdım böyle biseyle karsılasıcağımı düsünmemistim.
Deneyimi olanlar varsa bu meseleyle ilgili, paylasırsa cok sevinirimm.

Banada verebilir misin rica etsem? Erkek arkadasim bisuru sey kullandi yine geçmedi :KK43:

Benim de zaman zaman oluyor.Cildimde olan yerlere kırmızı elma sürüyorum.Akşamdan sürüp yıkamadan yatıyorum,sabaha hafiflemiş oluyor.Saç dibim için clear cool sport şampuan kullanıyorum.Bu şampuanı sürekli kullanmıyorum sadece pullanma dönemlerinde kullanıp bırakıyorum.
Doktorun önerdiği kremler kortizonlu olduğu için kullanmak istememiştim çareyi doğal yolda buldum.
Bir keresinde tüm alnım kabarıp kızarmıştı.O zaman da eczacım bioderma anti rougeur krem önermişti,bana iyi gelmişti.
Benim genellikle adet dönemlerinde oluyor.Bir ara daha sıktı,o dönem oda spreyi kullanıyordum galiba sebebi oydu.Bu aralar hiç olmuyor çok şükür.

kuzenimde kafasının içinde vardı soyuluyor kepek gibi kabuklar oluşuyordu. doktora gitti ilaç fayda göstermeye başladığı sıralar hamile kaldı ve bıraktı ilacı şuan ne durumda blmiyorum açıkçası

Benim de zaman zaman oluyor.Cildimde olan yerlere kırmızı elma sürüyorum.Akşamdan sürüp yıkamadan yatıyorum,sabaha hafiflemiş oluyor.Saç dibim için clear cool sport şampuan kullanıyorum.Bu şampuanı sürekli kullanmıyorum sadece pullanma dönemlerinde kullanıp bırakıyorum.
Doktorun önerdiği kremler kortizonlu olduğu için kullanmak istememiştim çareyi doğal yolda buldum.
Bir keresinde tüm alnım kabarıp kızarmıştı.O zaman da eczacım bioderma anti rougeur krem önermişti,bana iyi gelmişti.
Benim genellikle adet dönemlerinde oluyor.Bir ara daha sıktı,o dönem oda spreyi kullanıyordum galiba sebebi oydu.Bu aralar hiç olmuyor çok şükür.

Bisuru sey kullandi. Kortizonlu ilaclar verdi doktorlar, kulkanmayi birakinca tekrar basladi. Bizde alternatif seylere bakmaya basladik. Şampuan alayim bide elmayida onereyim cok teşekkür ederim

bir annenin blogunu takip ediyorum. eşinde ve genetik olarak kızında bu cilt sorunu varmış ayrıntılı bir yazısı var. doğal yöntemler taraftarı ayrıca evde deterjanı tamamen bitirmiş
kızı için başlamış farklı yöntemler denemeye, ev düzeni de değişince eşinin cilt sorunları da azalmış

http://sormabulmadunyasi.kadinlarkulubu.com/2012/07/bebek-cildindeki-kzarklk-kuruluk-egzama.html

Aa, cok tesekkürler mutlaka bakıcam simdi :))) sağolun :)

Evet bana da kortizonlu olduğunu söyledi doktor.Kortizon nedir? Ne gibi yan etkileri var ki kullanmadınız? Ben onuda bilmiyorum ya.

kuzenimde kafasının içinde vardı soyuluyor kepek gibi kabuklar oluşuyordu. doktora gitti ilaç fayda göstermeye başladığı sıralar hamile kaldı ve bıraktı ilacı şuan ne durumda blmiyorum açıkçası

Ay kafamda çok yok Allahtan.Birtek kaşlarım beni uğraştırıyor diye gittim, doktor saçımın diplerine bakıp saçında pek yok bişey aslında ama yinede şampuanla sıfırlayabilirsin dedi. O yüzden aldım sampuanıda. Kaşlarımda olmasının tek avantajı saçtan temizlemek daha zor ama kaşta bi fırçam var onunla kaşlarımı tarayarak soyulanları temizliyorum.Böyle kurtuluyorum ama özellikle her duştan sonra uğraşmaktan gına geldi artık.

Bu illetin en büyük dostu nereden geldiği belli olmayan şebeke suyu ve tabii ki stres. Bir kere oldu mu geri dönüşü ne yazıkki yok. Yıllardır denemediğim kullanmadığım ilaç kür kalmadı. Artık deneye yanıla en iyi geleni buluyorsun. Bana doktorun verdiği o şampuan hiç iyi gelmemişti mahvolmuştum umarım sana iyi gelir

Bendede var canım asla geçmiyor arada geriliyor sadece yıllarca kepek sanıp kepek şampuanı kullanmıştım hepsini denedim hiçbiri bi halta yaramıyordu şuana clear bitkisel sentez kullanıyorum ben bile şaşırdım sonucuna cidden kaşıntı kepek hiçbirşey yok saçımda tavsiye ederim .benimde kulak arkalarım şakaklarım ve kaşlarıma kadar inmişti

bende de vardı banyodan önce saç derimde pullu yerlere zeytinyağı sürüp 10 dk bekledikten sonra bir tarak yardımıyla pulları kaldırdım böylece deri yenilenmeye başladı ve yeşil vichy şampuanı bu yöntemle birlikte kullanınca nerdeyse yok oldu şu an mevsim değişikliklerinde çok az oluyo bazen onun dışında sorunum kalmadı. Kesinlikle yapmaman gereken şey saç derine dokunmak ve o pulları koparmak bunu yapınca daha da yayılıyo

bende de var bu bazen hafifliyor bazen azıyor
ilk doktora gittiğimde losyon krem şampuan vs verdi evet hafifleri ama cildim de yoruldu inceldi çirkinleşti, bir yerden yaparken bir yerden yıktı yani v ömür boyu kullanacak değildim ya
ilaçları bıraktım
banyodan çıkmadan önce durulama olarak sirkeli su kullanıyorum saçıma vücudumu
ve kaya tuzlu su ile saçımı yüzümü ovuyorum
yüzüme ise hindistan cevizi yağı ve jojoba yağını karıştırıp gün aşırı gece uyumadan önce sürüyorum, sabah maden suyuyla siliyorum
şimdilik yok ama arada bir oluyor yine

Selam kızlar benim saçlarımın içi pul pul çok şey denedim ama sonuç sıfır , çok kaşınıyor saçlarım dökülmeye başladı dr vermiş olduğu krem şampuan hiç bir işe yaramadı ne yapacağım bilmiyorum.

X