İnfertilite de uzman ama tüp bebekten de anlayan ( genelde infertiliteyi en iyi tüp bebek Dr ları anlıyor.) ama tüp bebek merkezi olmayan (normal bir hastane, Dr) gitmeni tavsiye ederim. Hsg çekildiysen birşey çıkmadıysa yumurta takibi neden yapılmadı anlamadım? Yumurta takibi Klomen, femara gibi daha çok yumurta oluşturup gebelik şansını arttırma diye bir tedavi yöntemi var. En az 3 ay denedim bana nasip olmadı. Ondan sonra aşılama veya tüp bebek yoluna giriliyor. Bunların hepsi bir aşama. Belki yumurtlamıyorsun belki kalitesiz ve boş. Aşılamada maliyetli birşey. Bana normal gebe kalma ile aynı oranda aşılama. Zaman çok olmuş yapmayalım dedi Dr. Aynı zamanda triod hormonu 2.5 altında olmalı gebe kalmak için. Yüksek değer engel oluyor. Benim yüksek çıktı 2 yıldır ilaç kullanıyorum. Gebe kaldıktan sonra da değerin düşük olması çok önemli. İnsülin direnci, kansızlık d vit eksikliği felan da çok önemli. Vitamin takviyeler, arı sütü bal polen, Akdeniz tipi beslenme ve kimyasallar dan uzak doğal ürünler kullanmak da kalite ve folikülleri etkiliyor. Hepsini tek tek araştırıp bir plan yapıp ona göre hareket et. Çok dua et. Manevi olarak hacet namazı, bu niyetle sakada vermeyi, Meryem suresi, 4444 salatı tefriciye gibi dualar okumanı tavsiye ederim. Sen dua ettikçe Allah başka kapılar açtığını ve ferahlayıp daha emin ilerlediğini göreceksin. Hayırlı sağlıklı imanlı evlatlar nasip eylesin Rabbim. Özenip merak ettiğim şeylerde olumsuz yanlardan var. O kısımları görerek sabırla hayırlısını istemenin iyi olduğunu da anladım. Eltini sevebilirsin ama sende bir kadınsın fıtratın istiyor bekliyor elinde değil anlıyorum çok iyi, bu süreçte psikolojin sen önemlisin. Uzak dur konuşma bu konuyu kendi gitsin. Gerekirse üzüntünü iyi olman gerektiğini açıkça ifade et ona. Kabullenince stres azalıyor. Bu benim imtihanım burası cennet değil her istediğimiz hemen ve bize göre olmaz deyip Allah ım kolaylaştır hayırla sonuçlandır sevindir deyin. Cennette ebedi sevilen çocuklar olacak çocuk sevgisi oradada var. Allah orada geride bırakmasın çok çok versin bize İnşaAllah. Cennet sonsuz mutluluk yurdu. Orayı kazanmak için bunun gibi imtihanlardan geçeceğiz. Size destek oluyorum ama kendime dün tanıdığım o arkadaşa üzülüyorum. Sizin yaşınız çok genç inanın bende öyle olsam rahatlayacağım ilerisini başka faktörleri düşünüp duruyorum. Ama Allah ın dediği olur. Ya nasip. İnşaallah sizde bana dua edin.