Sebepsiz infertilite olup çuha çiçeği yağı ile hamile kalmak isteyen varmi?

Arkadaşım merhaba,

Bizde 1,5 yıldır uğraşıyoruz. yaptığımız tüm testler normal çıkmıştı. yumurtlamam oluyor, yumurtalıklar temiz hormon tahlilleri normal vs.. hatta ben olmamasının nedeni kesin hormon bozukluğu diye kendimi bile inandırmıştım.2 kez klomen kullandıktan sonrada olmayınca rahim filmi çektirdik tüplere bakılması için ve tüplerde açıktı. ama rahimde sorun vardı şekil bozukluğu Y şeklinde olması nedeniyle gebelik oluşmuyormuş. Şimdi operasyon oldum kısa kolay bir operasyon sadece zaman kaybettim yani keşke daha önceden olsaydım ama bilmiyorduk ki doğuştan olan birşeymiş bu. Şimdi senin rahmine bakıldı mı acaba böyle bir sorunun olabilir mi? Bu arada bu muayenede anlaşılmadı 2 kez doktora gittim. Film de çıktı.

Arkadaşım merhaba,

Bizde 1,5 yıldır uğraşıyoruz. yaptığımız tüm testler normal çıkmıştı. yumurtlamam oluyor, yumurtalıklar temiz hormon tahlilleri normal vs.. hatta ben olmamasının nedeni kesin hormon bozukluğu diye kendimi bile inandırmıştım.2 kez klomen kullandıktan sonrada olmayınca rahim filmi çektirdik tüplere bakılması için ve tüplerde açıktı. ama rahimde sorun vardı şekil bozukluğu Y şeklinde olması nedeniyle gebelik oluşmuyormuş. Şimdi operasyon oldum kısa kolay bir operasyon sadece zaman kaybettim yani keşke daha önceden olsaydım ama bilmiyorduk ki doğuştan olan birşeymiş bu. Şimdi senin rahmine bakıldı mı acaba böyle bir sorunun olabilir mi? Bu arada bu muayenede anlaşılmadı 2 kez doktora gittim. Film de çıktı.

Benim herseyime bakildi canim ,neler yapildi neler tahmin bile edemezsin ve 6 asilama 2 tup bebek sonrasi bir evladim da oldu.Allah bagislasin simdi 4 yasinda ben ikinci icin ugrasiyorum.

Bu arada 10 senelik evliyim ve 5 sene ugrasmistim oglum icin canim.
Kolay hamile kalanlara nasil ozenip imreniyorum bilemezsin....
senin tek sorunun rahim sekliyse esinde sorun yoksa sizin hemen olur bence...

çuha çiçeği yağı adaha ayrıntılı bilgi verebilrmisinz ne kadar ulanmak gerekiyo ne zaman başlanıyo yan etki s falan eğer bilginz vars

çuha çiçeği yağı adaha ayrıntılı bilgi verebilrmisinz ne kadar ulanmak gerekiyo ne zaman başlanıyo yan etki s falan eğer bilginz vars

hayir canim %100 bitkisel oldugundan hicbir yan etkisi yok aksine hamile kalmayi kolaylastirmanin.yani sir baska faydalarida var.cildi yumusatip guzellestiriyor,tirnaklari guclendiriyor sac dokulmesini durduruyor v.s...
cuha ciceginin yagindan.yapilan bir kapsul aktarlarda ve eczanelerde bulabilirsin.
gunde 3 tane icilecek sabah ogle aksam yemek aralarinda yada hemen ardindan..yalbiz acken icilince mide bulandiriyormus acken onerilmiyor...
almayimi dusunuyorsun canim?

Merhaba canim romatoid artrid hastasiyim ilaclarimi biraktim gebelik planladigimiz icin yaklasik 6 ay normal denedik ama olmadi doktora gittik butun tahlilleri yaptirdik hatta hsg bile cekildi ama nasip olmadi doktor sebebsiz infertilite diyor bakalim allah tez zamanda taddirsin cumlemize

Merhaba canim romatoid artrid hastasiyim ilaclarimi biraktim gebelik planladigimiz icin yaklasik 6 ay normal denedik ama olmadi doktora gittik butun tahlilleri yaptirdik hatta hsg bile cekildi ama nasip olmadi doktor sebebsiz infertilite diyor bakalim allah tez zamanda taddirsin cumlemize

insallah cnm deneyecekmisin sende cuhacicegini?

Servikal Mukus Salgısının Hamile Kalmadaki Önemi

Servikal mukus hamile kalmanın önemli bir parçasıdır. Bu jölemsi madde bir kadının vücut tarafından üretilen gibi bir kez bir kadın vücudunun içinde hayatta kalmak için spermin yumurta ile döllenmesine yardımcı olur. Servikal mukusu doğal hale getirmek için beslenme takviyeleri veya vajina içine uygulanan vajinal jellerle desteklenbilir.
..

Sağlıklı beslenme için en önemli bileşenlerden biri vücüda düzenli su girişidir. Vücudun sulu tutulması servikal mukusun da sıvı üretmesine yardımcı olur. Her gün yeterli miktarda su içmek için servikal mukus dengeli hale getirmek için yardımcı olacaktır. Balık, baklagiller, tavuk gibi, kuruyemiş, kepekli tahıllar, meyve, sebze ile dengeli beslenme servikal mukusun çalışmasını düzene sokar.
.
Kafein tüketiminin servikal mukusun olumsuz yönde etkilenmesine neden olduğuna dair kesin olmayan çalışmalar bulunmaktadır. Eğer hamile kalma konusunda kararlı iseniz günde en az 300 mg dan fazla kafein tüketmemeli, hamile kalma olasılığı azaltmamalısınız.
C Vitamini : C vitamini rahimi çevreleyen kan damarı duvarlarını güçlendirmekte, enfeksiyonlara karşı daha güçlü hale getirmektedir. Yaraların iyileşme hızı artar. Ayrıca C vitamini servikal mukusun çoğalmasına neden olduğu düşünülmektedir.

Nitrik Oksit : Nitrik oksit, genital bölge, rahim dahil üreme organlarında yumurtalıklardaki kan akışına yardımcı olur. Bazı çalışmalar mukus serviks tarafından salgılanan miktarını artırmaya yardımcı olduğu yönündedir. Sebze ve meyve konusunda dengeli beslenen kişilerde vücut kendiliğinden nitrik oksit yapmaktadır.

Üzüm Çekirdeği : Üzüm Çekirdeği daha verimli hale getirmek için C vitamini ile kullanın. Ayrıca, antioksidan varlığı ile spermlere destek verir.

Çuhaçiçeği yağı : Özellikle servikal mukus artırmak için kullanılan bir bitki olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda bir anti-inflamatuar bir esansiyel yağ asididir. Sadece servikal mukus artırmaya yardımcı olmayacaktır, aynı zamanda kalite ve servikal mukus etkinliğini artırmak için yardımcı olabilir. Bu takviyeleri ek olarak;

Pre~seed Vajinal Jel : Amerikada üretilen ve ülkemizde de eczanelerde satılmaya başlayan bir ürün. Bu vajinal jel, " Doğal Yolla Hamile Kalmaya Yardımcı -Spermlere zarar vermeyen ürün " olarak tanıtılıyor. Ürünle ilgili web sitesi incelendiğinde, spermlere sağladığı antioksidan ve enerji desteğinin haricinde, ürünün PH değeri servikal mukusa göre ayarlanmış. Herhangi bir nedenle, kadında servikal mukus üretimi yoksa, yada az ise bu ürünler büyük ölçüde destek sağlanıyor. Yeni sperm için en doğal ortamı sağlıyor, servikal mukusu taklit ediyor. Böylece doğal yolla üremeye önemli ölçüde destek sağlıyor.

.
Vajinal Jellerin Doğal Üreme Üzerine Etkileri

Günümüzde hamile kalmaya çalışmak, büyük bir sorun. Dünya çapında en az 90 milyon çift bunun için uğraşmaktadır. Her ovulasyon (yumurtlama) dönemde hamile kalma şansı %20 dir. Bu değer doğal olarak çiftlerin stres içinde bulunmalarına neden olmakta, ayrıca ovulasyon (yumurtlama) döneminde
" mecburiyetten cinsel ilişki " beraberinde gerginliği getirmekte ve artan vajinal kuruluğa sebep olmaktadır. Hamile kalmaya çalışan çiftlerin %75' inin sıklıkla, artan vajinal kurulukla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Çiftler, vajinal kuruluk problemini giderirken, başka probleme yol açmak istememektedir. Çoğu vajinal nemlendirici hatta tükürük bile sperme zarar verebilmektedir. Son 30 yılda yapılan araştırmalar sonucunda, vajinal nemlendirici ve yağlandırıcıların üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda, bu tip ürünlerin spermler üzerindeki zararlı etkileri açıkça ortaya koyulmuştur.

Aşağıda yer alan tablo ve grafiklerde, ürünlerin pH ve ozmolarite seviyeleri karşılaştırılmıştır. Görüldüğü gibi, çoğu ürünün sperme olan zararlarının nedenini göstermektedir.

Spermin servikal mukustaki hareketliliğini ve canlılığını koruması için en uygun pH değeri, 7,1 ve 8,5 arasındadır. ( Dünya Sağlık Örgütü Rehberi 4.Basım 2000 Yılı ). Sperm düşük (asidik) ve yükseltilmiş (alkaline) pH seviyelerine karşı duyarlıdır. 6,9 altındaki pH seviyelerinde spermler ölür ve pH' ın düşmesiyle bu ölüm oranları artar. Sperm aynı zamanda hem yüksek, hem de düşük ozmolariteye (solüsyon içindeki ion konsantrasyonu) karşı duyarlıdır. Çünkü, kritik sınırlardaki miktarların ötesinde, küçülmeye ve büyümeye neden olabilir. 260 - 360 mOsm/kg arasındaki fizyolojik ozmolarite (semende - menide) sperm fonksiyonları için en iyisidir.

Genellikle gliserin ve propilen glikoz gibi içerikler ( çoğu jellerde, nemlendiricide-yağlandırıcı da olduğu gibi ) yüksek ozmolariteye neden olmaktadır. Benzeri ürünler bu göstergeler üzerinden test edilmiştir. Glikoz veya mineral içeren bir jel, nemlendirici-yağlandırıcı kullanılıyorsa, bu formülünün sperme zarar verebileceği bilinmelidir.

Bunun gibi, sindirim enzimleri içeren tükürükle temas halinde, spermin yüzmesini durmakta ve yumurtaya ulaşmasını engellemektedir. Aynı zamanda, spermlerin suyla teması sonucunda, öldükleri tespit edilmiştir.

Bazı doktorlar tarafından tavsiye edilen mineral jellerin, nemlendiricilerin-yağlandırıcıların laboratuar çalışmalarında (Aşağıda tabloda gösterilen ozmolariteye bağlı olarak) spermin, yumurtalara ulaşma yeteğini sınırlandırdığını göstermiştir. Bu ürünler ve kayganlaştırıcı olarak tavsiye edilenler arasında Pre~seed Vajinal Jel in kontrol aralığına ( Doğal Ortam Değerleri ) en yakın değerlere sahi olduğu görülmektedir. Yani Pre~seed gerek spermler için, gerekse kadındaki servikal mukus ve pH değeri açısından en uygun doğal ortamı sağlıyor.

.
Ürünler
pH
Osmolarity (mOsm/kg )

Doğal Ortam
Çok düşük
Physiologic
for sperm
Çok yüksek
Çok düşük
Physiologic
for sperm
Çok yüksek
Kontrol aralığı
7.0 - 8.5
mehay kullanmaya başladım çuha çicegi yagını

bende istiyorum pre seeti ama burda bulamıyorum doktor başka bi markanın vermişti onu kullandım su bazlı ama faydası olmadı şimdi ikisini aynı anda kullanıcam

Ben 20 yasinda yeni evliyim adetim duzenliydi gecikse gecikse bi hafta gecikiyodu ama bu ay bi kucuk kan geldi daha gelmedi adetim 11 gun gecikti napcm kisirmiyim nasil ogrencem ayin yedinsinde doktara gitcem yardim edin bayanlar...

Back
X