1 yıl içinde 3. kez düşük yaşıyorum. ilki biyokimyasal gebelikti üstünde durmadık hemen ertesi ay yine hamile kaldım mutluluk sevinç derken kalbinin pıtpıtını duyamadık 6. haftadan öte gidemedi hep bi umut bekledim 9. haftada ise sonuç missed abortus nedeni ile kürtaj. doktorum kürtaj esnasında rahimde anomali olduğunu saptadığını mr çekeceğini söyledi kürtaj sonrası kontrolde ise yanılmışım 3 ay dinlen sonra korunmayı bırak dedi bende inandım. yine de çalıştığım yerde genetik testlerimi yaptırdım sonuç hepsi temiz. içim rahatlamıştı aslında. 3 ay dinlendim sonra 6 ay korunmasız ilişkiye rağmen hamile kalamayınca başka bi hastaneye gittim. doktora yaşadıklarımı ve doktorun söylediklerini anlattım ilk muayenede evet rahim anomalin var dedi hemen mr hsg falan derken tanıdık bi doktorun hemen yapalım histeroskopiyi istersen demesi üzerine tamam dedim ve operasyonu oldum. bu arada birkaç test daha yapıldı ve hepsi gayet normaldi. operasyondan sonra hsg çekildi ve doktorumun şüphede olduğunu düşünmeme rağmen beni telkin eden hatta yumurta arttırıcı tedaviye başlayalım sözlerine inandım. allah tan bu tedaviyi reddettim çünkü hamile kalmada sorunum yok beklerim dedim. o da hamile kal hemen gel ilaca başlarız dedi. 6. ayda hamile kaldım içimde bir korku olsa da bu sefer eminim ya doktorumdan bu gebeliğin devam etme şansı var sonuç yine hüsran atmayan kalbi belki atar diye bekleme faslı başka bi doktora danışma ve gerçeklerle yüzleşme. bu rahimde çocuk gelişemez. operasyon olmalı daha uzman biri tarafından yapılmalı yoksa aynı şeyleri tekrar tekrar yaşarsın. şimdi bekleme faslındayım yarın bebeğimle vedalaşıyorum ardından uzunca bi süre kendimi dinlenceye alıyorum. pes etmedim rabbim ne zaman müsade ederse o zaman alacağım evladımı kucağıma o zamana kadar sadece sabır... demek istediğim sebepsiz yere tekrarlamıyor bu düşükler. eğer aynı süreci 1 den fazla yaşadıysanız doktorunuza körü körüne inanmayın sonra üzülen biz oluyoruz onların umrunda olmuyor bunu da anladım.
Canım ben de 3 kere düşük yaptım. Ikisi missed abortus yüzünden kürtaj sonuncusu kimyasal. Yapılabilecek tüm tahlil film ne varsa yapıldı. Proftan uzmana hacı hocaya kadar gittim ama yine gitti yine gitti. Hiçbir sebep yok. Dediğin gibi ben de kendimi dinlenme süresine aldım. Bazı şeylerde kendimizi de parçalasak olmayınca olmuyor.
Canım ben de 3 kere düşük yaptım. Ikisi missed abortus yüzünden kürtaj sonuncusu kimyasal. Yapılabilecek tüm tahlil film ne varsa yapıldı. Proftan uzmana hacı hocaya kadar gittim ama yine gitti yine gitti. Hiçbir sebep yok. Dediğin gibi ben de kendimi dinlenme süresine aldım. Bazı şeylerde kendimizi de parçalasak olmayınca olmuyor.
iyi bir dr a gittin mi ? bütün tahliller yapıldı mı hsg filmi çekildin mi?Hatta histoyla dr un bakması bile gerekebilir rahim içine sen iyi bir dr a git ciddiyim iyi bir tüp dr una git didik didik ediyor herşeyi ben mesela rahim filmi çektirdim 2 yıl önce rahim normal boyutlardadır yazıyodu raporda şimdi tekrar çektirdim hafif bikornuatmış,insülin direncim varmış hafif zaten pıhtılaşma vardı onu biliyodum ayrıca iki polip çıktı ve usg de bunlar görülemedi histo oldum.iki kürtajım 1 kimyasalım var bu arada sana da geçmiş olsun.