Sebepsiz bebek kayıpları

irem2022

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2019
10
1
36
33
Kızlar merhaba aranıza yeni katıldım 14 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için geçen hafta aldırmak zorunda kaldım bu şekilde 3.bebek kaybım hepsinin bu haftalarda kalbi durdu kromozom. Testleri sonucunda hepsinin kız ve sağlıklı bebekler olduğu çıktı gitmediğim doktor kalmadı diyebilirim bunun bir tesadüf olduğu ve 2 3 ay sonra tekrar hamile kalabileceğimi bebeklerde kalple ilgili bir sıkıntı olabileceğini ama Bununda bu haftalarda net görülemeyeceğini söylediler benim bundan sonra normal yolla hamile kalmaya cesaretim yok 3 kere üst üste böyle bir durum yaşayınca çok tedirginim. Aranızda benim gibi kayıp yaşayan varsa nasıl bir yol izlemem gerektiğini söylerse çok sevinirim.bu arada pıhtılaşma sorunum için6000lik oksapar kullanıyorum doktor pıhtılaşma ile ilgili olmadığını söyledi bebeğin ense kalınlığı 10. Haftadan itibaren hızla arttı son haftada 7 mm olmuştu. Tüm bebeklerimi aynı haftalarda kaybettim.

Son düzenleme:
Öncelikle cok gecmis olsun InsAllah tez zamanda tekrar Anne olursunuz ..
Kan uyusmazligi olabilir mi acaba yani kan pihtilasmasi aklima ilk o geldi ona baktirmis miydiniz ?

Çok teşekkür ederim evet kan pıhtılaşma sorunum var oksapar 6000 kullandım bu hamileliğimde.doktor kan ile ilgili problem olmadığını söyledi zaten 10. Haftadan itibaren ense kalınlığı arttı ve son haftada 7 ye çıktı maalesef benim anlayamadığım 3 gebeliğimin bu haftalarda sonlanması ve tesadüf denmesi

Teşekkür ederim evet bizede bakıldı araştırma hastanesi genetik bölümünde bir sıkıntı bulunamadı.
Ozaman doktorların dediği gibi tesadüfdür bi daha ki gebeliğim sağlıklı olur inşallah kafana takma herhangi bi genetik sıkıntın çıkmamış şükür gebelikte olabiliyor kalp durması hiçbi sebep yokken

Evet tabi o da olabilir sadece aynı haftalarda olması ve hepsinin aynı cinsiyet olması soru işareti oluşturuyor tüp bebek mi denesem diye düşündüm ama doktor bunun da çözüm olmadığını söyledi

Evet tabi o da olabilir sadece aynı haftalarda olması ve hepsinin aynı cinsiyet olması soru işareti oluşturuyor tüp bebek mi denesem diye düşündüm ama doktor bunun da çözüm olmadığını söyledi
Tüp bebek de kesin çözüm değil ama senin gibi aynı haftalarda kalp durmasına belki çözüm üretirler bi görüş istersen ama doğal gebe kalmak kadar güzel bişey yok kendimden biliyorum normal yolla çocuğum oluyor ama sağlıksız oluyor sonlandırmak zorunda kalıyorum tüp bebek yapıyorum tutmuyor yani diyeceğim o ki onunda garantisi yok

Belki benimde öyle olabilir çünkü bir değil iki değil üst üste aynı haftalarda kayıplarım açıkçası hep kız olması da acaba kızlar da mı sorun var diye düşündürdü tekrar hamile kalıp aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum ilk hamileliğimde o kadar kız bebek istemiştim ki şu an tekrar kız olursa diye korkuyorum çünkü erkek bebekte hiç bilmiyorum süreci umudum erkek olur da belki yaşar diye

Bebeğinizi patalojiye mi gönderdiniz yoksa genetik merkezine mi? Çünkü patalaoji de bişey çıkmıyor.. belki de dediğin gibidir erkek bebek olunca değişir durumların yine de şanslısın genetik bi sorunun çıkmamış diğer türlü daha kötü

Bütün testler temiz çıktığına göre bebeklerinin ömrü o kadarmış canım allah sana uzun ömürlü bi evlat versin inşallah

Yok üç bebeğide gentan diye bir genetik araştırma merkezine gönderdim son bebek için zaten cvs işlemi yapıldı sonucu temiz çıktı uzun süreli sonuçlarıda yeni aldık hiç bir sorun yok patoloji hiç incelemedi

Aslında herşeyi yapmışsın Allah a sığın tekrar dene canım Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin sana hayırlısı olsun hakkında belki bir daha başına gelmez

Amin canım elimden daha fazlası gelmiyor maalesef tek dileğim aynı şeyleri tekrar yaşamamak

Bu konuda hiç bilgim yok ama bir yakınım da 4,5 aylık bebeğini geçen ay kaybetti.
Eşi ve kendisi genetik test yaptırmışlar bi uyuşmazlık veya sorun mu var diye. Sonuçlarını bekliyoruz demişti.
Siz de bu şekilde test yaptırdınız mı? İkinci kayıptan sonra en geç detaylı testler yapılıyormuş eşlerde. Tekrar hamile kalmadan bunları yaptırıp emin olmak daha iyi olur sizin için. Zaten yaptırdıysanız veya bi sonuç alamazsanız demek ki yavrularınızın kısmeti bu kadarmış. Rabbim size hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah ❤

Öncelikle gecmis olsun rabbim bir daha yasatmasın boyle bir acıyı saglicakla dogmasino nasip etsin.. benimde hep 8+5 de kalbi duruyor bebeklerimin 6 gebelik gecirdim bende 8000 claxane ve aspirin kullaniyorum 1 sefer genetige gonderdim kız bebekmis ve sorun yoktu bebekte.. doktorlar hic bir sorun yok deneyeceksiniz biri tutacak duracak diyor..

Merhabalar öncelikle iyi bayramlar umarım sizde tekrar aynı acıları yaşamazsınız başına gelen anlar bu üzüntüyü. Banada aynı şekilde açıklama yaptılar ne yapacağımı İnan bilemiyorum tüp bebek merkezi ile bir görüşme yapacağım umarım bir çaresi vardır sürekli aynı sonu yaşamaktan çok yoruldum hamile kaldığıma sevinemiyorum.

Merhabalar maalesef tüm testler yapıldı hiç bir sorun bulunamadı bizden kaynaklı. Amin inşallah hayırlı sağlıklı bir bebek bizede nasip olur, iyi bayramlar ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…