• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebebini bilen var mı?

ardacinar

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2013
1.805
1.943
333
Arkadaşlar ben diyete basladim 1.63 boyunda 69 kiloyum gecen hafta 70 dim 1 kilo verdim ama derdime gelirsek diyette konsantrasyonüm çok iyi dengeli yiyorum kaçamak nerdeyse yapmadım ama öglen 4 ten sonra baş ağrisi çekiyorum migren tarzi sese duyarlı ışıktan acayip rahatsız eden bi ağri daha önceden migrenim yok bu arada acaba az mi yiyorum, nerde yanlıs yapiyorum bulamadım susuz kalmıyorum susuzluktan baş ağrısi olur diye biliyorum ama o değil geçmis yıllarda da diyet deneyimim oldu hiç baş ağrısı çekmedim neler yapmam gerekir bilenler bi el ativerin yoksa şişko kalacam bu gidişle

Ayyyy bende diyetteyim 1.62 boy 73 kilo ile basladim suan tahminimce 70 olmusumdur
Benimde kahvalti ve yemekten sonra cok miskinlesiyorum uykum geliyor acken daha iyiyim resmen arada bas agrisi gibi bisey geliyor geciyor ama
Bir dr. Gorunun derim belki baska bir problem vardir yada psikolojiktir
Kahve kolikseniz icmediginiz icinde agriyor olabilir

Seker/karbonhidrat tuketme aliskanliginiz ne boyuttaydi diyetten once?

Soyle ki sekerli seyleri bir sure yiyip alisinca, sonra da birdenbire birakinca bende de oldu. Normalde seker sevmem yemem yani ama bir ara her gun cikolata yiyordum. Birden kesince kafama agrilar girdi :olamaz: daha sonra bitti gitti. Biraz direnin, alisirsiniz. Mideniz bos degilse gerisi hikaye.

Kahveseverseniz ve biraktiysaniz o da yapar. Ogleden sonra sekersiz sutsuz 1 neskafe icin derim

Migren ağrısı basın tek bir tarafinda zonklama tarzında olur..Sesten ışıktan rahatsız olursunuz..Bulantı veya kusma da eşlik edebilir..Migren açlıkla stresle tetiklenir..Acaba aç mı kalıyorsunuz..

Ayyyy bende diyetteyim 1.62 boy 73 kilo ile basladim suan tahminimce 70 olmusumdur
Benimde kahvalti ve yemekten sonra cok miskinlesiyorum uykum geliyor acken daha iyiyim resmen arada bas agrisi gibi bisey geliyor geciyor ama
Bir dr. Gorunun derim belki baska bir problem vardir yada psikolojiktir
Kahve kolikseniz icmediginiz icinde agriyor olabilir
Kahve içiyorum çay iciyorum yani onlardan değil psikolojikmi ki hic anlamadim

Migren ağrısı basın tek bir tarafinda zonklama tarzında olur..Sesten ışıktan rahatsız olursunuz..Bulantı veya kusma da eşlik edebilir..Migren açlıkla stresle tetiklenir..Acaba aç mı kalıyorsunuz..
Evet açlık hissediyorum çoğunda midemde bulanıyor ama kusmadım hic

Seker/karbonhidrat tuketme aliskanliginiz ne boyuttaydi diyetten once?

Soyle ki sekerli seyleri bir sure yiyip alisinca, sonra da birdenbire birakinca bende de oldu. Normalde seker sevmem yemem yani ama bir ara her gun cikolata yiyordum. Birden kesince kafama agrilar girdi :olamaz: daha sonra bitti gitti. Biraz direnin, alisirsiniz. Mideniz bos degilse gerisi hikaye.

Kahveseverseniz ve biraktiysaniz o da yapar. Ogleden sonra sekersiz sutsuz 1 neskafe icin derim
Inanın bu kiloların sebebi yemek ya da ekmek değil şeker pasta kurabiye ve çikolata onları kestim tabi

Öncesinde karbonhidrat, paketli gıdalar gibi tüketiminiz vardıysa bir anda kesince insülin hormonunuz dengelenmeye uğraşıyordur.

Bir anda kesmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Öncesinde yediklerinizden eser miktarda alın bence.
Ayrıca kuruyemiş falan atıştırın

Benim kilo sorunum yok. Ben de nescafe ve kahveyi bırakınca baş ağrım oluyordu. Bir ara günde 3 bardak nescafe 2 tane cikolata yiyordum. Vücut sekere alışınca tüketmeyince sinirli ve ağrılı oluyordum. Aslında psikolojik. Ben nescafenin yerini önce şekersiz sütlü kahveye bıraktım sonra ise yeşil çaya zamanla geçti ağrılarım. Yoksunluğunu hissettiğinjz bir besin vardır muhtemelen

Öncesinde karbonhidrat, paketli gıdalar gibi tüketiminiz vardıysa bir anda kesince insülin hormonunuz dengelenmeye uğraşıyordur.

Bir anda kesmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Öncesinde yediklerinizden eser miktarda alın bence.
Ayrıca kuruyemiş falan atıştırın
Kuruyemis atıştiriyorum ara öğünde

Sekeriniz dusuyordur ,aslinda cok da demgeli olmayabilir yemeginiz

Karbonhidratı çok düşürüp proteine yüklendiyseniz vücudunuz tepki veriyor. %45-60 tı galiba karbonhidrat oranı. Onu ilk önce %30lara çekmeniz lazım. Proteini vücudun tam ihtiyacı kadar alıp, günlük almanız gereken kaloriyi yağ ile dengelemeniz lazım. Vücut karbonhidratı yakar, o yoksa yağ yakar. Proteinin alınma amacı o değil.

Back
X