• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebebi bilinmeyen infertilite tüp bebek surecim

• Konu Sahibi Konu Sahibi selinf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

selinf

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2023
5
6
6
34
Öncelikle merhaba. Yillarca bu sayfayi kullandim. Kimi zaman anksiyetemi arttirdi kimi zaman sakinlestirdi. Eger bir gun hamile kalirsam insanlara umut olmasi acisindan hikayemi yazacağım dedim. Benim hikayem 2018 yilinin yazinda başladi. Guya bilinçli insanlar olarak yaşadığımız sehirde ozel bir hastanenin meshur bir kadin dogum hekimine gittik. Kadin dogum hekimi muayene ettikten sonra herseyin normal oldugunu soyledi ve kan tahlili istedi ve istedigi kan tahlili sadece rutin hemogram denilen bir tahlil ve hepatit tahliliymis, tabii biz bunu o tahlillerden 1 yil sonra ogrendik cunku 1 yil sonra olmayinca hormon tahlillerime baktirdim ve prolaktin denilen bir hormonum yuksekmis ve yüksekligi hamile kalmayi engelliyormus. Neyse ilac kullandım birkac ay ama hamile kalamadim. Tabii bu sure zarfinda eşim de muayene oldu tahlillerini verdi onda da bir problem çıkmadı. Daha sonra tup bebek surecine karar verdik ve doktora basvurduk. Once rahim filmi cekildi. Rahim filminde rahmimde kalp seklinde perde oldugunu ve hamile kalmayi engellemedigini ama erken doğumu tetikledigini öğrendik. Doktorumuz tedaviyi soyle planladi 2 aşılama ardindan cerrahi histeroskopi ile perdenin alinmasi ve tup bebek sureci. Ve aşılamalar sonucu 2 defa negatifi gorduk. Tam cerrahi histeroskopi yapilacagi sürede pandemi patladı ve hersey durdu. O sure zarfinda benim psikolojim cok bozuldu herseye aglamaya cezalandirildigima inanmaya basladim. Hamilelik haberleri pes pese geliyordu. Ben hamile kalamazken millet patir patir "yanlışlikla" veya isteyerek hamile kalip doguruyordu. Her hamilelik haberinde daha da yikiliyordum ve kotu bi insan miyim acaba diye kendimi bile sorgulamaya baslamistim. Pandemiden birkac ay sonra psikologa gitmeye basladim. Ve degersizlik ve yetersizlik hisleriyle bogustugumu öğrendim. 2020 yılında baska bir hastanenin yasadigim sehirde meshur bir tup bebek merkezine basvurduk. Doktorumuz once cerrahi histeroskopi ile perdenin alinmasini ve sonra tup bebek surecine gecilmesini onerdi. Bu arada genetik dahil tahliller yapildi ve sukur ki hersey normal cikti. Her normal de once sukredip sonra da "neden" sorulariyla kaliyorduk. Ilk tup bebek denememizde 3 tane embriyo 5.gune geldi ve 2 tanesi transfer edildi ve sonuc negatif. Ama olacagina o kadar inanmıştık ki tahlilin yanlış oldugunu düşünüp baska bir hastanede tekrar tahlil yaptırdık ve sonuc tabiki dogruydu yani negatif. Ve o gun hala hatirlayinca gozlerim doluyor evlilik yildonumumuz ve bayramin 1.gunuydu. Neyse birkac ay sonra 2.transfer yapildi ve o da negatif. Daha sonra doktorumuz dedi ki gidin gezin kafanizi topladiginizda tekrar gelin. Ve bir 4 ay kadar dinlenip 2022 ocak ayinda tekrar basvurduk. Bu sefer doktorumuz embriyolari genetige yonlendirecegiz dedi. Ve normalde daha yüksek gorunurken yumurta toplamada sadece 6 yumurtam toplandi. Aglaya aglaya günlerce gezdim. Bir oncekinde su an hatirlamiyorum ama fazla sayida yumurtam oldugu halde 3 tanesi 5.gune gelmisti. Ve su an o 6 yumurtadan 1 tanesi kalitesiz ciktigi icin 5 tane yumurta kalmıştı. O 5 yumurtadan 3u dollendi ve inanilmaz bir sekilde 3u 5.gune geldi 3 u de genetige yollandi. 2 tanesi sağlam geldi(1 tanesi sukurler olsunki su an her baktığımda sukrettigim canım oglum) ve 1i Nisan 2022 de transfer edildi ve sonuc yine negatif. Artik yorulmaya baslamistik doktorumuzla konustuk. Doktorumuz gidin kafanizi dinleyin 2 ay 1 yil 2 yil neyse ama gidin dinlenin. Sen hamile kalacaksin kalamayacagini dusunsem bosuna maddi manevi yorulma derim ki dedim cogu kisiye de dedi. "ama hocam ben 32 yasindayim" dedigimi hatırlıyorum. 32 yas mi 32 yas ne ki cok genc bir yas dedi ve o kadar rahatladim ki. Yas degil de onun o yatistirici tavrı inanilmaz rahatlatti bizi. Daha sonra biz cok beklemeden 2 ay sonrasinda falan yaptıralim dedik. Normalde ben tahmini transfer tarihlerini hesaplayip o tarihlerde oncesinde yillik izin istiyordum ama hic yanlis hesaplamamisken oyle bir yanlis hesaplamisim ki o tarihlerde de izin almamin imkani yoktu ve dolayisiyla transfer yaz sonrasına ertelendi. O surede de ben taa ilk evlendigimiz zaman aldığım ama bir turlu elime alip alip başlayamadigim kitabi okumak istedim ve transfer ayinda onu okumaya basladim okudukca bazi kisimlarda gözümden yas akmaya basladi. Bir kitap kurdu olarak hayatimi değiştiren kitaplar denildiğinde hadi canim derdim ama o kitap benim esas seyin farkına varmami sagladi. Ve o ay transferim yapildi. O kadar negatif gormustuk ki bu sefer cok sukur ki pozitifti. Ve o pozitiften 3 gun sonra kasik agrim ve kanamam oldu. Doktorum bazi ilaçları kesti ve cok sukur ki hersey yoluna girdi. Guvendiginiz ve inandiginiz doktorda devam etmenin guzel tarafi sureci bilmesi ve ona göre yonlendirmesiydi ve doktorum ilk transferlerde rutin kullanilan protokolde ilaçların bende lekelenme yaptigini bildigi icin bu kez natural sekilde devam etmisti ve tedaviyi ona gore planladi.

Ve ben hamile kalırsam ruhuma iyi gelen kitaplari maddi durumu olmayan 5 kisiye gonderecegim diye icimden gecirmistim. Adreslerin ve telefonlarin gozukmedigi 2.el esya saticilarindan ucretsiz bir sekilde 5 kisiye ruhuma iyi gelen kitaplari gondermek istiyorum. Ve diger merak edenler icin kitaplar Duygu simyacisi Seda diker(bende esas farkındalik olusturan kitap buydu) . Artik anne olmak istiyorum Seda Diker. Sen değişirsen hersey degisir Basak Sayan, Yalnız degiliz ebru destan.

Sürekli dualarimdasiniz. Allah en kisa surede rahimlerinizi saglikli bebislerle doldurup saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. 🤲

Son düzenleme:
Gözlerim dolarak okudum en zoru beklemek negatifleir görmek öyle zor ki 🙄

Gözlerim dolarak okudum en zoru beklemek negatifleir görmek öyle zor ki 🙄
Haklisiniz ama sonu guzel olsun insallah aşılamalarla beraber 5 defa negatif goren 1 defa ameliyat olan bir insan olarak 6.da pozitifi gördüm. Ilkinde tutan da var 10.da tutanda. Herkesin hikayesi farkli. Ben bir hikaye okumustum burda hatırlamıyorum kacinci negatiften sonraydi, yazan kadin o transferden sonraki surecini oyle bir anlatmis ki onun ki pozitif olmasa ben yazdim diye dusunecektim. Yani herkesin hikayesi farklı. Insallah sizinki de en kisa surede ve en hayırlı şekilde pozitif olarak gelsin 🙏

Haklisiniz ama sonu guzel olsun insallah aşılamalarla beraber 5 defa negatif goren 1 defa ameliyat olan bir insan olarak 6.da pozitifi gördüm. Ilkinde tutan da var 10.da tutanda. Herkesin hikayesi farkli. Ben bir hikaye okumustum burda hatırlamıyorum kacinci negatiften sonraydi, yazan kadin o transferden sonraki surecini oyle bir anlatmis ki onun ki pozitif olmasa ben yazdim diye dusunecektim. Yani herkesin hikayesi farklı. Insallah sizinki de en kisa surede ve en hayırlı şekilde pozitif olarak gelsin 🙏
Haklısınız duygusal bir süreç olduğu için bazı zamanlarda mantık ortadan kalkıyor 🤩

Evet hatta cogu zaman mantik ortadan kalkiyor. Belirsizlik insani en cok yoran şey, bir de istedigi an hamile kalanlar 😅
İstemeden oldu şeklinde ki söylemlerde bulunan kişiden nefret ediyorum 🙄 kazara oldu, sen ne zaman düşünüyorsun diyenler

İstemeden oldu şeklinde ki söylemlerde bulunan kişiden nefret ediyorum 🙄 kazara oldu, sen ne zaman düşünüyorsun diyenler
Evet. O kadar normal ki dalga gecmek gibi geliyordu bana. Bir de dun evlenip bugun hamile kalanlar sanki benim hakkimi yemis gibi geliyordu 🙈🙈

Evet. O kadar normal ki dalga gecmek gibi geliyordu bana. Bir de dun evlenip bugun hamile kalanlar sanki benim hakkimi yemis gibi geliyordu 🙈🙈
Arkadaşım merhaba yalnız olmadığımı bilmek beni mutlu etti 🙄 insanlar kendisi için çok basit gelen söylemleri ile karşıda olanı nasıl kırdığının farkında değil

Back