• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Schafer Catal Bicak Takimim Küflenmeye basladi...

ThirtyFouR

iStaNBuL
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2010
7.509
434
398
37
Kizlar schaeferden bu CKB takimini almistim,
bulasik makinesinde yikadim ve alttaki tirtikli bölümde küfler olusmaya basladi
takimi 1 haftadir anca kullaniyorum,
cok moralim bozuldu...
varmi bunun caresi? nasil cikaracagim bu küfleri ben?

SHFLUGANO.jpg

Son düzenleme:
Çamaşır suyunda bekletip sonra durulamayı denedin mi?Benim annem genelde böyle yapar,bulaşık leğenine suyu koyar,içine de çamaşır suyunu döker.Çatal bıçakların üzerinde leke,iz kalmaz.Sonra da süngerle ovalayıp (elini yakmadan tabi çamaşır suyunda) duru suda bekletir çamaşır suyu gitsin diye.İyice durular sonra da.

Çamaşır suyunda bekletip sonra durulamayı denedin mi?Benim annem genelde böyle yapar,bulaşık leğenine suyu koyar,içine de çamaşır suyunu döker.Çatal bıçakların üzerinde leke,iz kalmaz.Sonra da süngerle ovalayıp (elini yakmadan tabi çamaşır suyunda) duru suda bekletir çamaşır suyu gitsin diye.İyice durular sonra da.

dusundum onu ama sonra rengine zarar verir takimin diye cesaret edemedim :26:
3-4 kere bulasik makinesinde yikanmadan küflenen takim
camasir suyuna ne kadar dayaniklidir :1:

dusundum onu ama sonra rengine zarar verir takimin diye cesaret edemedim :26:
3-4 kere bulasik makinesinde yikanmadan küflenen takim
camasir suyuna ne kadar dayaniklidir :1:

Evet sen de haklısın aslında:1: Çok ilginç kullanmadan böyle küflenmeye başlaması.Aldığın mağazayla görüşsen,değiştirme şansın olurdu belki.Eğer yoksa da ciflemeyi dene bir de ya da sirkeli suda da bekletip ovalayabilirsin.Ama çamaşır suyu genelde herkesin kullandığı bir yöntemdir,pas lekelerini filan da gideriyor çünkü.Yine de deney amaçlı bir tane çatalını filan mesela kurban olarak kullansan :1::1: En azından ona bir şey olmazsa diğerlerine de gönül rahatlığıyla yaparsın bu işlemi.

Evet sen de haklısın aslında:1: Çok ilginç kullanmadan böyle küflenmeye başlaması.Aldığın mağazayla görüşsen,değiştirme şansın olurdu belki.Eğer yoksa da ciflemeyi dene bir de ya da sirkeli suda da bekletip ovalayabilirsin.Ama çamaşır suyu genelde herkesin kullandığı bir yöntemdir,pas lekelerini filan da gideriyor çünkü.Yine de deney amaçlı bir tane çatalını filan mesela kurban olarak kullansan :1::1: En azından ona bir şey olmazsa diğerlerine de gönül rahatlığıyla yaparsın bu işlemi.

ne kadr kullandınki benimde schaffer ama memnunum gerçi ben yeni evliyim 1 sene olmadı ama kullanıorum hepben ce ürün fabrikadan nhatalı çıkmış.. mağazayla görüş bi.. peki tencerelerinden memnunmuusn

öyle yapayim en iyisi canim...
bide nette rastirirken sey okudum, bulasik makinesine aluminyum folyo koyunca küfleri cekiyormus.
dogru mu acaba?

ne kadr kullandınki benimde schaffer ama memnunum gerçi ben yeni evliyim 1 sene olmadı ama kullanıorum hepben ce ürün fabrikadan nhatalı çıkmış.. mağazayla görüş bi.. peki tencerelerinden memnunmuusn

canim ben 1 haftadir kullaniyorum, 3-4 kere makinede yikadim ve o tirtikli yerleri baya baya küflenmeye basladi....
magazaya geri veremem, magazadan almadim cünkü...
eve gelen schafer temsilcisinden almistim 1-2 sene önce :26:

Son düzenleme:
öyle yapayim en iyisi canim...
bide nette rastirirken sey okudum, bulasik makinesine aluminyum folyo koyunca küfleri cekiyormus.
dogru mu acaba?

Canım bunu hiç duymadım ben açıkçası,şimdi yanlış yönlendirmeyeyim o yüzden.Ama çamaşır suyunu annemler,teyzemler hep kullandığı için biliyorum.Hatta mesela çaydanlıktaki kireci çözmek için de çaydanlığın içine çamaşır suyunu azcık koyup kaynatırlar ya da tuz ruhunu tertemiz olur.Bu yöntemi çatal bıçakları paslananlar da uyguluyormuş diye okudum netten.Sen çamaşır suyunda beklet biraz,sonra da bulaşık makinesinde durulansın bakalım işe yarayacak mı.Ama dediğim gibi önce bir tanesini kurban olarak kullan.:1: Sonra diğerlerine de bir şey olmasın Allah korusun.

tamam çamaşır suyuna koyabilirsin ama bence yapman gereken garantiye göndermek.. eğer senden kaynaklı bir hata yoksa kesinlikle onların sorumluluklarında ve gerekirse değiştirmek zorundalar..

bence herhangi bir işlem yapmadan firmaya iade et derim. Fiyatları ekonomik olduğu için tercih ediliyor ama bence karaca ve schafer ürünlerinin çin malı olması ve çok paslanması sebebi ile çok kullanışsız oluyor sonra tekrar bildik markalara dönülüyor. Biraz daha fazla vererek en azından sorunsuz bir ürün almak en doğrusu gibi geliyor. İnşallah ürününü değiştirir sorun yaşamazsın.

bence herhangi bir işlem yapmadan firmaya iade et derim. Fiyatları ekonomik olduğu için tercih ediliyor ama bence karaca ve schafer ürünlerinin çin malı olması ve çok paslanması sebebi ile çok kullanışsız oluyor sonra tekrar bildik markalara dönülüyor. Biraz daha fazla vererek en azından sorunsuz bir ürün almak en doğrusu gibi geliyor. İnşallah ürününü değiştirir sorun yaşamazsın.

O kadarda ucuz markalar degil aslinda bugun bicak seti siparisi verdim shafer 200 kusur .ama bu kadar memnuniyetsiz olan var acaba iptalmi etsem gelmeden. Birde tek bi tava 80 tl ceramik . Karacaninda ceramik tencere setini aldim bundan memnun olmayanlar varmi acaba gercekten sorunlularsa felmeden iptal edeyim.

O kadarda ucuz markalar degil aslinda bugun bicak seti siparisi verdim shafer 200 kusur .ama bu kadar memnuniyetsiz olan var acaba iptalmi etsem gelmeden. Birde tek bi tava 80 tl ceramik . Karacaninda ceramik tencere setini aldim bundan memnun olmayanlar varmi acaba gercekten sorunlularsa felmeden iptal edeyim.

ben çatal kaşık bıçakta Korkmaz almayı düşünüyorum. Hisar biraz tuzlu görünüyor. ucuz ama kaliteli olsun dersen de Nehir'i öneririm annem senelerdir kullanır bi şey olmadı daha...

bende yemek takımı+tencere takımı+çatal bıçak takımı schafer dan aldım 1 sene olacak alalı. ama kullanmadım tabi çeyiz daha benimkisi :9:

ama aldıktan sonra forumda rastladım bi kaç kere, küflenme falan yaptı diye tencere ve çatal bıcaklar inş benimkilerde sorun olmaz yaa :26:

Canım inan bana çok ucuz markalar bunlar. Forumda bir arkadaşa daha yazmıştım sana da söyleyeyim. Komşum 20 yıllık züccaciyeci onunla konuşmuştum karaca ve schafer resmen çinden çöp getiriyor diyor. Bıktım bu firmanın ürünleri ile uğraşmaktan sattığımız birçok ürün paslanma ya da yüzey bozukluğundan geri geliyor çin malı olduğu için firmada 2 yıl garanti veriyor bu süreyi geçen ürünlere bizde birşey yapamıyoruz firmada geri almıyor kaç müşteri bu setleri başımıza fırlattı demişti. Hangi takımı önereceğini sormuştum. O da bana ya hisarın üst sınıf ürünlerini al ( orta sınıf ürünleri hisarda çinden getiriyormuş ) Ya da Türkiyede üretimi olan 50 yıllık grantisi ile jumbo demişti. Her iki firmayı da araştırdım jumbo pahalıdır diye düşünüyordum 550 tl ye 12 kişilik çatal bıçak seti aldım. Yaşanabilecek en küçük bir problemde ürünü hemen değiştirebileceklerini söylediler. Ben çok memnunum hem fiyatı hem de kalitesi şahane..

İşte aldığım takım

Jumbo 7600 Parlak 84 Para atal Bak Seti ZEL FYAT 599 TL Sanalpazar.com'da

yaklasik 1 senedir kullaniyorum, aldigima alacagima pisman oldum.
hickimseye tavsiye etmiyorum hic bi parcasini :50:
paslari geciremedim ne yaptimsa, 10 senelik catal bicak takimlari gibi pasli pasli kaldilar.

Canım inan bana çok ucuz markalar bunlar. Forumda bir arkadaşa daha yazmıştım sana da söyleyeyim. Komşum 20 yıllık züccaciyeci onunla konuşmuştum karaca ve schafer resmen çinden çöp getiriyor diyor. Bıktım bu firmanın ürünleri ile uğraşmaktan sattığımız birçok ürün paslanma ya da yüzey bozukluğundan geri geliyor çin malı olduğu için firmada 2 yıl garanti veriyor bu süreyi geçen ürünlere bizde birşey yapamıyoruz firmada geri almıyor kaç müşteri bu setleri başımıza fırlattı demişti. Hangi takımı önereceğini sormuştum. O da bana ya hisarın üst sınıf ürünlerini al ( orta sınıf ürünleri hisarda çinden getiriyormuş ) Ya da Türkiyede üretimi olan 50 yıllık grantisi ile jumbo demişti. Her iki firmayı da araştırdım jumbo pahalıdır diye düşünüyordum 550 tl ye 12 kişilik çatal bıçak seti aldım. Yaşanabilecek en küçük bir problemde ürünü hemen değiştirebileceklerini söylediler. Ben çok memnunum hem fiyatı hem de kalitesi şahane..

İşte aldığım takım

Jumbo 7600 Parlak 84 Para atal Bak Seti ZEL FYAT 599 TL Sanalpazar.com'da
Gule gule kullan cnm . Benim bahsettigim kalitesi ucuz olabilir ama fiyati degil. Dusun catal bicak takimi diyosun ben sadece icinde 5-10 tane sadece bicak olan takimdan bahsediyorum
Ki 10 tane bicak ikiyuz hicde ucuz degil yani

hiç bir işlem yapmadan firmayla konuş iade almaları için ısrarcı ol eğer ilgilenmiyorlarsa biraz çirkefleş çünkü başka dilden anlamıyorlar, ama kesinlikle ısrarcı ol değiştirsinler öyle bir iki yıkamada bozulan çkb takımı nerde görülmüş

canım bu markanın çelıklerı ıyı değil alırken jumbo veya hısar alsaydın bu sorunu yaşamazdın.Bulaşık makınesıne her takım gırmıyor deterjanı bıle sıvı olandan kullanın dıyorlar bılgınıze.

Back
X