• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları SBS Sınavı ve not ortalaması

lunapiena

oğlunun yumuşak annesi
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
1.785
63
363
İstanbul
Herkese merhabalar...

Oğlum şu an 2.sınıfa gidiyor ve geçen haftalarda Seviye Belirleme Sınavına girdiler..
Biraz önce internetten Veli bilgilendirme sistemine girdim ve öğretmenin bu sınavın sonucunu
not ortalamasına kattığını gördüm.
Oğlumun başarısı çok şükür kötü değil ama gene de bu sınavın yapılış
amacı ve şekli (Yaşlarının küçük ve ilk kez böyle bir sınava girmeleri,sınavın bir başka öğretmen tarafından yapılması,kitapçık üzerine işaretlenme olmaması,optik okuyuculu kağıtlara işaretlenmesi,uzun süre sınavda kalmaları dolayısı ile konsantrasyon durumları vs..gibi faktörlerin bu yaştaki çocukların başarılarını çok da doğru yansıtmadığını düşündüğüm için) itibari ile not ortalamasını etkilemesi beni biraz düşündürdü açıkcası..
Yani anlatmak istediğim,tamam bu sınav illerin,ilçelerin,okulların,sınıfların başarılarını ölçmek için gerekli olabilir ama not ortalamasına yansıtılmasının ne derece doğru olduğu..Benim kafamı karıştıran bu..

Merak ettiğim sizde de bu SBS sonuçları sınıf notlarınıza eklendi mi...Durumunuzu ve bu konu hakkındaki düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum..:71:

Hiç kimsenin herhangi bir fikri yok bu konuda anlaşılan...En azından öğretmenler cevap verir diye umuyordum..Böyle aktif bir sitede şaşılacak bir durum doğrusu...:50:

ben sana cevap vereyim benim kızımda 7 sınıfa gidiyor birincisi 2 sınıfa giden bir çoçukta hangi seviyeyi tespit etmeye çalışıyorlar henüz bir çok yetişkin bile öss de optik formları doldurmayı bilmezken kaydırma yaparken parmak kadar çoçuklara yaptıkları saçmalık ha birde ilkokulda başlıyorlar test çözdürmeye 6.sınıfa geldiklerinde başlıyorlar klasik yazılıya çoçuklar test çözmekten kendilerini ifade edemiyor cümle kuramıyorlarmış arkadaşım yapılan seviye tespit sınavı normalde ve normal olarak not sistemine eklenmez ancak yapılan bir ortak sınavsa olabilir okuldakibenim kıızmın denemeleri notlarına eklenmedi görmedim hatta ilk deneme sınavında ögretmenine sorduğumda hayır bunlar not olarak kullanılmıyor bu sadece ögrencilerin sevyelerini ölçmek için demişti allah kolaylık versin arkadaşım henüz yeni başlamışsınız daha ne acayiplikler göreceksiniz

Sevgili protein cevabın için çokkk teşekkür ederim...Senin de bahsettiğin gibi bu yaştaki çocuklara ne sınavı yaniii.Sınıfta kendi öğretmenleri tarafından yapılan değerlendirmeleri anlarım da bu yaştaki çocukların böyle bir sınava sokulmaları başlı başına saçmalık bence de...Bir de bu saçmalığa ek olarak bizim sevgili öğretmenimiz kendine göre sınavın sonuclarını not ortalamasına katmış.

Bu yüzden de bir çok cocuğun notları düşmüş.Tamam biz büyükler notlara takılmayalım,önemli olan çocuğun gerçek kapasitesi diye düşünebiliyoruz ama çocuklar bizim gibi düşünemezler ki ve bu gün bir sürü çocuk sınıftan başı önde,üzgün ayrıldı...

Vallahi senin de söylediğin gibi saçmalıklara başladık işte..Allah sizin de ve hepimizin yardımcısı olsun..Cevabın için tekrar teşekkür ediyorum..:71:

Back