Tatlı Tarifi Savoyer Bisküvili Tatlı (kedidilli tatlı) resimli

enan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
1.091
7
Savoyer Bisküvili Tatlı (kedidilli tatlı)

krema ve kakaolu sos hazırlanır.

1 paket kedidili bisküvi(24 adet)
Islatmak için 1 bardak süt

Kreması için:
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı tepeleme un
4 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya

Kakaolu sos:

1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt

Muhallebi için tencerede margarini eritelim unu ekleyelim kavuralım sonra şekeri ekleyelim en sonda sütü yavaş yavaş ekleyerek kremayı pişirelim.
krema piştikten sonra vanilyayı ekleyelim. ve ılınmaya bırakalım.

kakaolu sos için:
Küçük bir tavada margarini eritelim şeker ve kakao ekleyelim sütü de yavaş yavaş ekleyerek sürekli karıştırarak şekerler eriyene kadar pişirelim.
Bisküvileri kalıba dizelim 1 su bardağı sütün yarısıyla ıslatalım.
Ilınmış olan kremamızın yarısını dökelim.
üzerine tekrar bisküvi dizelim. kalan süt ile ıslatalım. Kremamızı tekrar dökelim. en sonda ılınmış olan kakaolu sosumuzu dökelim. buzdolabında soğuyuyana kadar bekletip servis yapalım.
Afiyet olsun :)

Eklentiler

• $IMG_0212.jpg
    15,2 KB · Görüntüleme: 114
  • $IMG_0174.jpg
    13,1 KB · Görüntüleme: 110
  • $IMG_0180.jpg
    11,1 KB · Görüntüleme: 128
  • $IMG_0184.jpg
    19,9 KB · Görüntüleme: 107
Ay süper görünüyor.Tam benim damak zevkime göre valla.Ellerinize sağlık.Ay canım çekti yaa...cokacimcoook

Cok gÜzel gÖrÜnÜyo en kısa zamanda denıycem canım ellerıne saglık

teşekkürler arkadaşlarrr. deneyinn pişman olmayacaksınızzz .alkisalkisalkis

arkadaşlar ben bunu denedim çok hafif ıslatmama rağmen hep altından sütler fışkıdı nerde yanlış yaptım acaba ama tat enfes

canim harika gorunuyor.ellerine saglik.ama bir sey soracagim.bu tatlidan bende yapmak istiyorum fakat benim kremalarim hep civik oluyo neden.verilen olculere uyuyorum ama bir turlu kivama gelmiyor. kati bir krema olmuyor.4 su bardagina ben 2 kasik un kullansam kesin civik olur.ya benim unlarda mi bir sorun var

arkadaşlar ben bunu denedim çok hafif ıslatmama rağmen hep altından sütler fışkıdı nerde yanlış yaptım acaba ama tat enfes

CADIARZU bende hiiç böyle bir problem olmadı canım. birdahakine sütle ıslatmadan yapabilirsin.yerimseniben

sağol canım. a.s. krema sıcak krema olduğu için çok koyu olmuyor zaten soğudukça katılaşıyor. unu 2 yemek kaşığı TEPELEME olarak koy. piştikten sonra altını kapat içine 2 yemek kaşığı margarin ekle eriyene kadar karıştır. buradaki margarin önemli soğudukça dahada katılaşmasını sağlar. hafif ılındıktan sonra kalıba dök. sonrada buzdolabınaa. iyice soğuyunca kalıp gibi çıkacaktır. yerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…