- 26 Şubat 2019
- 4.608
- 6.723
-
- Konu Sahibi CinnamonQueen
Sizi kışkırtmak istemem ama bana çıkmayacaklarmış ve direneceklermiş gibi geldi. Çıkacak olan insan "ev bakıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz belki bir iki hafta sarkabilir evi hemen bulamazsak kusurumuza bakmayın" gibilerinden laflar ederdi. Sokakta mi kalalım demezdi. Ne diyeyim Allah herkesin yardımcısı olsun.Yok herhangi bir kontrat yapmadik. Ayni sekil oturmaya devam etti. Yazin da cikacagiz dedi iste oglunun sinav yiliydi o atlasin vs gibi biz de o tarihlerse tasinmak istiyorduk zaten. Ama simdi bulamiyoruz vs demeye basladi. 2 ay a kadar bulacagini dusunuyorum ama haziran basi yine ayni sekilde konusursa ihtar cekecegim.
o tarihte ihtar çekersen geç kalırsınYok herhangi bir kontrat yapmadik. Ayni sekil oturmaya devam etti. Yazin da cikacagiz dedi iste oglunun sinav yiliydi o atlasin vs gibi biz de o tarihlerse tasinmak istiyorduk zaten. Ama simdi bulamiyoruz vs demeye basladi. 2 ay a kadar bulacagini dusunuyorum ama haziran basi yine ayni sekilde konusursa ihtar cekecegim.
Soyle, ben evi aldigimda acil oturmalik durumda degildim zira yeni evlenmistik yeni dosemistik evimizi de havalar soguktu, egitim doneminin ortasi isler yogun, simdiden ev arayin gibi konusmadik yaza cikarsiniz seklinde anlastigimizi saniyordum aramizda. Ama su an temmuzda yan cizecek gibi geldi bana da. Yasal yollari onceden hic dusunmedim cunku cikacagini bastab soylemisti diye. Ama simdi kendimi garantiye almak icin basvurmayi dusunuyorum.
Evi hayır olarak almışsaniz bırakın kalsınlar. Ama 8 9 aydada bir ev bulunur diye düşünüyorum.Merhaba, konuyla ilgili hukuksal haklarimi az cok biliyorum, ben insani boyutu hakkinda fikir almak icin aciyorum konuyu.
Kasim ayinda bir ev satin aldik. Icinde kiraci vardi, bizden zaman istedi. Biz de hemen tasinmak istemiyorduk zaten halimiz yoktu. Yaza kadar sure verdik. Temmuz basi en gec cikin ki yeni kira gelmeden biz girelim boyasini badanasini yaptirip dedik. Bu arada biz de kirada oturuyoruz. Aldigimiz evdeki kiracinin verdigi kira bizim kiramizi karsilamiyor bile. Ufak bir zam istemistim kiraya biz satin alinca, cunku hem kredi oduyoruz hem kendi kiramizi. Yetistiremiyoruz. Onu bile suan yapamayiz deyip 4 ay sonra yapti. Dun kiraciya yazdim, konustugumuz tarihte kesin cikiyorsunuz degil mi netlestirelim , kendi ev sahibimle konusucam diye. Ev bulamiyoruz, bulana kadar oturacagim. Sokakta mi kalalim demeye basladi. Ama ben zaten neredeyse 8-9 ay sure vermisim. Kendim de zor durumdayim. Oturmak icin gecicem eve. Yazin gecmek durumundayiz bilginiz olsun haberlesiriz yine diyerek sonlandirdim konusmayi. Kiracilar maddi olarak pek iyi durumda degiller anladigim kadariyla, ailevi problemleri var , yilardir zam yapmadan cuzi bir ucrete oturuyorlarmis, eski ev sahibiyle kontrat falan da yok.
Kendimi kotu hissediyorum sanki gaddarlik yapiyormusum gibi. Ama yazin cikmazlarsa mecbur yasal yollara basvurucam. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda? Vicdan yapmalik bir durum var mi?
Kiracıyla yeni kontrat yaptıniz mı yapmayıp Birkaç ay sonra çıkacagına dair tahliye şeysi imzalatsydınız keşke.. kontrat yapınca hukuken daha zor oluyor çıkarmak.. gerçi kendi ihtiyacınız var bi tık daha kolay olur ama mahkeme 6 ay gibi süre de olabilir boşaltması.. tahliye taahütnamesi imzalatsaydınız cıkarmasi daha kolay olur duMerhaba, konuyla ilgili hukuksal haklarimi az cok biliyorum, ben insani boyutu hakkinda fikir almak icin aciyorum konuyu.
Kasim ayinda bir ev satin aldik. Icinde kiraci vardi, bizden zaman istedi. Biz de hemen tasinmak istemiyorduk zaten halimiz yoktu. Yaza kadar sure verdik. Temmuz basi en gec cikin ki yeni kira gelmeden biz girelim boyasini badanasini yaptirip dedik. Bu arada biz de kirada oturuyoruz. Aldigimiz evdeki kiracinin verdigi kira bizim kiramizi karsilamiyor bile. Ufak bir zam istemistim kiraya biz satin alinca, cunku hem kredi oduyoruz hem kendi kiramizi. Yetistiremiyoruz. Onu bile suan yapamayiz deyip 4 ay sonra yapti. Dun kiraciya yazdim, konustugumuz tarihte kesin cikiyorsunuz degil mi netlestirelim , kendi ev sahibimle konusucam diye. Ev bulamiyoruz, bulana kadar oturacagim. Sokakta mi kalalim demeye basladi. Ama ben zaten neredeyse 8-9 ay sure vermisim. Kendim de zor durumdayim. Oturmak icin gecicem eve. Yazin gecmek durumundayiz bilginiz olsun haberlesiriz yine diyerek sonlandirdim konusmayi. Kiracilar maddi olarak pek iyi durumda degiller anladigim kadariyla, ailevi problemleri var , yilardir zam yapmadan cuzi bir ucrete oturuyorlarmis, eski ev sahibiyle kontrat falan da yok.
Kendimi kotu hissediyorum sanki gaddarlik yapiyormusum gibi. Ama yazin cikmazlarsa mecbur yasal yollara basvurucam. Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda? Vicdan yapmalik bir durum var mi?