Satin aldigim evdeki kiraci

Sizi kışkırtmak istemem ama bana çıkmayacaklarmış ve direneceklermiş gibi geldi. Çıkacak olan insan "ev bakıyoruz, elimizden geleni yapıyoruz belki bir iki hafta sarkabilir evi hemen bulamazsak kusurumuza bakmayın" gibilerinden laflar ederdi. Sokakta mi kalalım demezdi. Ne diyeyim Allah herkesin yardımcısı olsun.

Soyle, ben evi aldigimda acil oturmalik durumda degildim zira yeni evlenmistik yeni dosemistik evimizi de havalar soguktu, egitim doneminin ortasi isler yogun, simdiden ev arayin gibi konusmadik yaza cikarsiniz seklinde anlastigimizi saniyordum aramizda. Ama su an temmuzda yan cizecek gibi geldi bana da. Yasal yollari onceden hic dusunmedim cunku cikacagini bastab soylemisti diye. Ama simdi kendimi garantiye almak icin basvurmayi dusunuyorum.

o tarihte ihtar çekersen geç kalırsın

İhtar cektikten sonra tasinmalari icin yine bir sure verilecek kiraciniza. Birde ayni muhitte oturulacak baska bir eviniz yoksa, kendiniz tasinmaniz sartiyla evden kiraciyo cikartabiliyorsunuz. Bir avukata danisip hareket edin bence. Yasal süreler onemli ve maalesef ev sahibi aleyhine isliyor

Evi hayır olarak almışsaniz bırakın kalsınlar. Ama 8 9 aydada bir ev bulunur diye düşünüyorum.

Yasal işleme başlayın bence de

Kiracıyla yeni kontrat yaptıniz mı yapmayıp Birkaç ay sonra çıkacagına dair tahliye şeysi imzalatsydınız keşke.. kontrat yapınca hukuken daha zor oluyor çıkarmak.. gerçi kendi ihtiyacınız var bi tık daha kolay olur ama mahkeme 6 ay gibi süre de olabilir boşaltması.. tahliye taahütnamesi imzalatsaydınız cıkarmasi daha kolay olur du

yok cidden vicdan yapacak durum içiniz rahat olsun. aylardır kiracıdan ne cekiyorum. yasalar kiracıdan yana her konuda cunku, bu da suistimale cok acık hale geliyor (bizimki kafasına göre ödüyor çıkmıyor). ev sizin uzerineyse baska eviniz yoksa ve kirada oldugunuzu belgelendirirseniz işiniz kolaylaşır. avukat aracılığıyla ihtar çekin. elinizde yasal belge bulunsun. en kötü mahkemeye kalır ama sizin de kalacağınız başka yer olmadığından çok uzayacağını sanmıyorum.

bu kadar kibar olursanız işiniz zor diye düşünüyorum. ayrıca yazışmak nedir arayıp net bir şekilde çıkın yoksa yasal yollara başvuruyorum deyin. sizin bir hoşçakal öptüm demediğiniz kalmış

ihtarname çekildikten sonra 6 ay süre veriliyor yani temmuzda çekerseniz ocakta çıkarlar . Çıkmama durumunda da 6 sonra hemen tahliye kararı çıkmaz mahkeme araştırma süresi karar süresi derkenn bir yılı geçer. İşin hukuksal boyutu bu şekilde. İnsani boyuta gelecek olursak kimsenin ailevi veya işsel sıkıntılarından biz sorumlu değiliz bence. Bir sorunları varsa kendileri halletmelişer. Durumları yoksa daha uygun bir semte daha uygun evlere taşınabilirler. Sizin de eve ihtiyacınız var sonuçta sizin de borçlarınız var. Siz zaten gereğinden fazla süre vermişsiniz hayatlarını toparlamaları için. Daha fazlası sizi sömürmeye girer

Çok minnoşsunuz kusura bakmayın.

Zaten yasal ihtar gönderdiğinizde hemen çıkartamıyorsunuz, kanunlar kiracıya çıkması için yeterli süre veriyor zaten.

Kiracı elbette çıkmaz niye çıksın?
Yazın da çıkmayacak.

Sözel konuşmaların kanun önünde hiçbir geçerliliği yoktur, kiracı ev sahibi bana birşey demedi ki der oturmaya devam eder. Çıkma süresi aslında hiç başlamadı.

Şu ana kadar beklemenizin hiçbir anlamı yoktu, daha kötüsü beklettikçe durumunuzu daha da kötüleştiriyorsunuz. Yasal süreleri kaçırırsanız kalıcı kiracınız bile olabilir, bu sefer 5 yıl kira tespiti davası bile açamazsınız.

Günümüzde ev bulmak çok zor valla ben artık ev sahiplerine de kızamıyorum. Öte yandan gayet makul bir süre vermişsiniz ki ben bu süreyi vicdanınızdan dolayı verdiğinizi düşünüyorum. Bence vicdanınızın rahatsız olmasına gerek yok. Pasif kalmamanızı öneririm bu işlerde maalesef acımaya çok yer yoktur. İnsanlar bundan istifade edip daha da fazla tepene çıkıyor çünkü.

Hemen ihtar cekin kiracilari evden cikarmak cok zordur sizinkininde cikmaya niyeti yok neyine acidiniz vicdan yaptiniz anlamadim zaman vermissiniz ev bulmamis gerekirse sokakta kalabirler onlar artik kotu niyet evresine gecmisler

Evi aldığınız gün ihtar çekseydiniz temmuz gibi evinize geçme şansınız olurdu.
Şuan seneye temmuza ya nasip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…