Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar sarmısak özlü şampuan

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

lebdiyen

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2012
28
2
16
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,doğum sonrasında başlamıştı saç dökülmem, bi yandan bebek saçı gibi ince ince saçlar çıkarken öbür taraftan avuç avuç saçım dökülüyordu, birkaç ay içinde kafa derim görünmeye başladı saçlarımın altından, doğum sonrası psikolojisi zaten fena bide bu gelince canım çok sıkılıyordu, bi eczanede tesadüfen hair mix diye sarmısak özlü bi şampuan tavsiye ettiler, bu markada 2 kutu kullandım ,en son alırken bu markayı bulamayınca zigavus diye gene sarmısak özlü başka bir şampuan aldım, sonuç olarak son 3 kutudur saçımı sadece sarmısak özlü şamuan ile yıkıyorum, saçlarım hiç dökülmüyor diyemem ama eskiye göre dökülme miktarında çok ciddi azalma var, boşluklar doldu ve saçımın hacimi arttı, (zigavus sanki uzama hızınıda arttırdı.) gene ince telli gerçi ,sanırım bunun çözümü yok :) bu şampuanlarla yıkadıktan sonra saç kremi vs kullanmıyorum ama kolay taransın çekiştirmeyeyim diye taramadan önce uçlarına argan yağı sürüyorum,
Ben tavsiye ediyorum arkadaşlar dökülme sorununuz varsa birde sarmısak özlü şampuan deneyin derim ben,
Sevgiler,

Kadınlarda doğum sonrasında dökülme oluyor zaten bendede olmuştu avuç avuç. Arkadaşlarımda da olmuştu açılmalar vs sizinkisi gibi. Özel birşey yapmasanızda çıkardı zaten saçlarınız altta yatan başka bir problem yoksa tabi. Arkadaşımın ön kısmı çok açılmıştı onu uyardım hatta doktora git saç derin görünüyor diye ama o gitmedi saçları kendiliğinden çıktı tamamen kapandı. Bunun bilimsel bir açıklaması da var gebelikte yüksrelen hormon seviyesi doğumdan sonra düşüyor ve hamileyken dökülmeyen saçlar ki benim hamileyken dökülmem durmuştu doğumdan sonra dökülüyor.

Kadınlarda doğum sonrasında dökülme oluyor zaten bendede olmuştu avuç avuç. Arkadaşlarımda da olmuştu açılmalar vs sizinkisi gibi. Özel birşey yapmasanızda çıkardı zaten saçlarınız altta yatan başka bir problem yoksa tabi. Arkadaşımın ön kısmı çok açılmıştı onu uyardım hatta doktora git saç derin görünüyor diye ama o gitmedi saçları kendiliğinden çıktı tamamen kapandı. Bunun bilimsel bir açıklaması da var gebelikte yüksrelen hormon seviyesi doğumdan sonra düşüyor ve hamileyken dökülmeyen saçlar ki benim hamileyken dökülmem durmuştu doğumdan sonra dökülüyor.

Ben doğum yapalı tamı tamına 3 sene oldu,son 6-7 aydır sarmısak özlü şampuanı kullanıyorum, sizin bahsettiğiniz sürecin doğal olarak toparlanması bu kadar sürmüyor, bebek yaklaşık 5 aylıktan başladı dökülmeye ,dr a da gittim bu süreçte aslında, kan testi yaptırdım demire vs bakıldı ,bir eksiklik çıkmadı, biotin testi pahalı geldiğinden istediklerinden bir onu yaptırmadım, belki onda eksiklik vardı bilemem,dr un bana söylediği ''sıkıca toplamıyoruz, çekiştirmiyoruz,sıcak fön düzleştirme vs yapmıyoruz'' :)) bu arada doktorun saçlarıda benimkilerden daha iyi durumda değildi, o yüzden çok birşey beklemedim bende o muayeneden.
Sonuç olarak ben bu şampuanların faydasını gördüğüme inanıyorum, isteyen dener istemeyen denemez :)

3 yil baya uzun bir sure tabi sizinki baska sebeplerdendir mutlaka. siz dogum sonrasi psikolojisiyle gittim eczaneden aldim yazinca oyle anladim. saç dokulmesinin bir suru sebebi var demekki size yaramis ne guzel.

mrb arkadaslar bnmde saçım cok dokuluyo hamilelik falan geçirmedim bide geçirsem nolur tahmin bile edemıyorum sarım özlü sampuan kullandım ıse yaramadı sampuanıma sarımsak kattım olmadı sacımıda bı hayli kasındırdı :S dogum kontrol hapı koycam sampuanıma ondan ümitliyim ama bırakınca daha fazla sacım dokulurse dıye korkuyorum :S

arkadaşlar, valla saçlarımı iyi kötü kurtardım gibi, şimdi kirpik ve kaşlarımla uğraşıyorum vaktim olduğunca hala bi fayda görmediğimden tavsiye edemiyorum size ama kaşlarıma sarmısak yağı badem yağı karışımı ,kirpiklerimede badem yağı sürüyorum kulak çubuğu ile, galiba çok alerjik bünyelilere kaşıntı yapıyor bunlar ,bir arkadaşım sarmısak yağının sivilcelendirdiğini söyledi, bana birşey yapmadı henüz, gerçi kaşa kirpiğe faydasınıda göremedim ama :) , 2 ayı geçti yağlarla uğraşmaya başlayalı, tek gerçek sarmısak yağı çok pis kokuyor, eşim gelmeden sürüp 15-20 dk bekletip yıkıyorum hemen,

Back