• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şark görevi

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
83
Merhabalar, ben eğitim fakültesi 2. sınıf resim öğretmenliği öğrencisisiyim. Aklımda birçok soru var. Kpss ye hazırlanıcam ancak zorunlu şark görevimiz var.başlarda nereye gitsem sorun değil düşüncesindeydim ama evlilik planım olursa fikirlerim değişirse diye düşünüyorum. Evlilik durumundan yararlanma gibi bir durumumuz oluyor mu duyduğuma göre eşi 3 yıl sigorta çalışanı olan bir öğretmen zorunlu görevden muaf olabiliyormuş. ne kadarı doğru.bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim :)

1 yıl sigorta yeter.Bir de doğu görevi deyince illa ki doğuya gitmen gerekmiyor.İstediğin bir ilin doğu hizmeti sayılabilecek ilçeleri de olabilir.

1 yıl sigorta yerine bu seneden sonra 3 yıl şartı aranacaği söyleniyor... ayrıca zorunlu hizmeti batıda da yapabiliyorsunuz...

Zorunlu hizmet olayi biraz degisti. Illa doguya gitmen gerekmiyor. Istanbul gibi bir yeron hemen hemen her yeri dogu gorevi kapsaminda. Sirnakta uc yil yapiyorsan ist. Da 5 yil. Ama evet esin ozel sektordeyse dogu gorevinden muafsin.

Back