Kan dolaşımını hızlandıran, doğal antibiyotik özelliği taşıyan sarımsağı en iyi nasıl saklayacağınızı biliyor musunuz? İhtiyaç duyduğunuz her an kolayca kullanabileceğiniz pratik sarımsak saklama yöntemi çok işinize yarayacak.
1. Sarımsakların kabuklarını soyun.
2. Cam bir kavanozun içine doldurun.
3. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı ekleyin.
4. Buzdolabında saklayın.
Not: Bu pratik sarımsak saklama yöntemi sayesinde salatalarınız için sarımsak aromalı zeytinyağı da elde etmiş olacaksınız. Kavanozun içindeki yağ azaldıkça yenisini eklemeyi unutmayın
pekı kızlar bunlar cacıklara vs nasıl konabılır?
Sarımsağı iki farklı şekilde saklıyorum.
1- Sarımsakları rendeliyorum. Biraz tuz ve zeytinyağı ile karıştırıp bir saklama kabına alıyorum. Buzdolabında aylarca duruyor. Kullanacağım zaman kaşıkla alıp kullanıyorum. Bunu genelde soslarda kullanıyorum.
2- Sarımsakları soyduktan sonra bütün halde buzdolabı poşetine koyup dondurucu kısmına koyuyorum. Bunu da yemeklerde kullanıyorum.
Sarımsağı iki farklı şekilde saklıyorum.
1- Sarımsakları rendeliyorum. Biraz tuz ve zeytinyağı ile karıştırıp bir saklama kabına alıyorum. Buzdolabında aylarca duruyor. Kullanacağım zaman kaşıkla alıp kullanıyorum. Bunu genelde soslarda kullanıyorum.
2- Sarımsakları soyduktan sonra bütün halde buzdolabı poşetine koyup dondurucu kısmına koyuyorum. Bunu da yemeklerde kullanıyorum.
Tarif ettiğim birinci yöntem. Ben birkaç aydır kullanıyorum hiçbir şey olmadı.PEKI bu bırıncı yontem cacıga gırmez degılmı?
saklama kabına baglımı bu durum arkadas bozulmus fılan demıs ama bende denemek ıstıyorum hep soymakta zaman alıyor hemde sarımsak erıyor kendı halıne bırakınca
Kan dolaşımını hızlandıran, doğal antibiyotik özelliği taşıyan sarımsağı en iyi nasıl saklayacağınızı biliyor musunuz? İhtiyaç duyduğunuz her an kolayca kullanabileceğiniz pratik sarımsak saklama yöntemi çok işinize yarayacak.
Not: Bu pratik sarımsak saklama yöntemi sayesinde salatalarınız için sarımsak aromalı zeytinyağı da elde etmiş olacaksınız. Kavanozun içindeki yağ azaldıkça yenisini eklemeyi unutmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?