Sarilik

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Bebegimin sariligi yukselmis, Tahlil yaptirdik. Bilirubin (total) 10,6 Bilirubin (direkt) 2 cikti. Baska teslerde yapti doktor ama onlar yarin cikacakmis, simdikine de kesin bisey soylemedi digerlerinide gormem lazim dedi. Sinir nedir diye sordum ama net bisey demedi. Acaba yuksek mi bu seviyeler? Bilgisini olan varsa lutfen yazsin.

canım merhaba geçmiş olsun benim bebeğimde doğduğu ilk haftada sarılık çıktı değeri 12 idi sizinki birazdaha normal önemli olan bu değeri düşürübilmek bunun içinde sürekli emzir bebeğini 1 saatten fazla uyutma .çünkü sarılık uyku yapar aslında bu uyku değil bir bakıma baygınlıktır uyanmak ister ama uyanamaz uyku yoğunluğu olduğu için.sütünü emerek ve kakasını yaparak atabilir ancak bu sarılığı başak hiçbir türlü ataamaz sakın kimseyi dinleme bu tur konularda karıkoca heşirelikleri çok olur dinleme bence ...geçmiş olsun tüm yeni doğan bebeklerde olur ve sürekli emzirtilerek 10 gün içinde gider yavaş yavaş ....

bu arada sınırı değildehastaneye yatışı 15 yada 16dır.küvezde 2 gece ışık tedavisi görür sonra geçer.

tesekkur ederim verdigin bilgi icin. Zaten dun gece zorla emzirdim normalde canavar gibi emmek istiyor ama dun gece bayagi uyudu. 3 saat kesintisiz hic uyumazdi. Bide 24 gunluk oldu ne zamana kadar suruyor acaba bu sarlik ?

Surekli emiyor normalde, bayagi istekli hatta kusuyorda. Ben fazla emdigi icin kustugunu dusunuyorum. insallah oyledir.

iyi iiyi maşallah emmesinde sorun yoksa yavas yavas düzelir umarım uzun sürmüyor sürekli emerse fazla uyumazssa gün gün düşer sarılığı ama ne kadar sürer inan biliemicem 10 günde geçer inş .uyudukça artar sarılığı bu arada.benm kızım hiç ememiyordu 2 dakika emiyordu uyuyordu uyandarımıyorduk ayağının altına vuruyoduk gıdklıyoduk yanakalrını okşuyordum ama hiç uyanmıyodu zaten nrmaldede uykuyu seviyo .birde öyle olunca gözlerini açamazdı.allah yardımcın olsun canım .arttıığını düşündüğünde bekleme doktoruna götur mutlaka.bizim doktorumuz göğsüne parmağı ile hafif bastırdıparmağını kaldırdı sarıydı bacaklarına da aynısını yaptı bacağında sarı yerine beyaz oldu aşağı inmemiş böle bak dikkat et dedi.sende böyle kontrol et demişti.parmağını bastığı yerden kaldırınca parmağının izi sarı ise anlıyosun.umarım anlatabildim ya:S

Anladim ne demek istedigini doktor yaparken gormustum. Demek ona bakiyormus. bacaklarina yaptim altini alirken sari degildi sanirim karni sari. Simdi emiyor uyusun dye bekliyorum hastaneye gidecegim diger tahlilleri cikmistir, hepsini gostericem. Bakalim doktor ne diyecek.

Canım benim çok geçmiş olsun.Bir yakınımızın ikizlerinde olmuştu bol bol emzirmek ve fazla uyutmamak gerekiyormuş.Ama sakın ihmal etme o ışıklı küvez bebek için pek iyi bişi değilmiş.Sonuna kadar emzir uğraş uyumasın fazla.O kadın ikisinide emzircem diye helak olmuştu.Ama başardı sonunda bebeklerini küveze vermeden atlattı.Ve onların değerleri daha yüksekti.Allah şifa versin canım inşallah en kısa zamanda atlatır.

Canım sık sık emzir arkadaşların da söylediği gibi benim ki 4.5 ay sürmüştü uzun süreli sarılık teşhisi konulmuştu geç geçti ama çok şükür atlatmıştık. Sende çabucak atlatırsın inşallah....

bebeğiniz kaç günlük yazmamışsınız.
benim bebiş 3 günlükken bilirubin 10 çıkmıştı, sonra 12 oldu, ışına yatacak kadar yükselmedi ama çok çabuk atlatamadı. 3 aylıkken bitti. çok telaşlanmıştım ama telaşa gerek yokmuş. ilk başlayan sarılık fizyolojik sarılık, o çabuk geçiyor, süt sarılığı böyle bi kaç ay sürüyor, anne sütündeki bazı maddeleri bebek çabuk sindiremediği için olur demişti dr. fazla yağlı yememek iyi olur. ama emzirmekten vazgeçmemeli.
sizinkide çok yüksek diilmiş, umarım çabuk atlatır. geçmiş olsun

canım ne oldu testlerin sonucu ??umarım iyi çıkmıştır. merakta bırakma kuzucuk nasıl ??

total biluribin 10 çok da yüksek değil
bizim 17 ye çıktığında fototerapi almıştı ipek
inşallah düşmüştür cnm

Benim bebegim suan 26 gunluk. O kadar uzun surdugunu bilmiyordum sarilgin . Doktor suan bisey yapamayiz bekleyegiz dedi. Oda surekli emzir dedi.Ayin 5 inde 1 ayi doluyor tekrar kan alip bakicakmis sonuca. Cani yanicak yine senağlama insallah hafiflerde gerek kalmaz. 4 gunde nasil hafifleyecekse ?
Iyi dilekleriniz ve ilginiz icin tesekkur ederim.:enbuyukkk:

Canim 4 günde de hafifliyor merak etme. Bizimki de bir buçuk ay sürmüştü. Belki daha uzun da sürersi ama hastanede bir hemşirenin sağolusun tavsiyesiyle atlattık. Geceleri ben en erken 2 saatte bir emziriyordum. Bana gece emzirmesi özellikle sarılık için çok önemli. Her saat emzir dedi. 2 gece neredeyse hiç uyumadan her saat emzirdim. Saat kaçta ne kadar emdiğini hep not ediyordum. 2-3 günün sonunda sarılığımız 15'ten 11'e düşmüştü. Çok sevindim zaten sonra hızlı bir şekilde düzeldi kızım. İnşallah siz de çabucak atlatırsınız çünkü zaten harap olan sinirleriniz bebeğinizi kan alırken görünce bile iyice yıpranıyor. Hastanede beni gören bebeğime çok ciddi bir şey olmuş sanıyordu neyse ki o bunalımlı günler geride kaldı...

bizim hala yüzümüzde hafif sarılık var tahlillerimiz temiz gözlerinde yada vücudunda yok ama dediğim gibi sadece yüzünde çok hafif var [/I]

Gece pek uyumuyor surekli emmek istiyor Allahtan, uykusuzluk cok zor dayanmaya calisiyorum. Zaten tum gun emziriyorum onla dolasiyorum evde. kucagimdan indirmiyorum, hep emsin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…