Çocuk Hastalıkları sarılık aşırı uyku ve 8 günlük yeğenim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ayse_23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
715
4
68
Diğer
arkadaşlar acil yardımınız gerekli yeğenim 37+4 de sezeryanla doğdu...5 gün önce sarılık değeri 28 e çıktı...24 saat fototerapi tedavisinin ardından 10a düştü çok şükür...şuanda rengi iyi fakat aşırı uyku var...idrar ve kakasını yapmıyor...budurumu yaşayanlar bebeklerinizi nasıl beslediniz?neler yaptınız?

arkadaşlar acil yardımınız gerekli yeğenim 37+4 de sezeryanla doğdu...5 gün önce sarılık değeri 28 e çıktı...24 saat fototerapi tedavisinin ardından 10a düştü çok şükür...şuanda rengi iyi fakat aşırı uyku var...idrar ve kakasını yapmıyor...budurumu yaşayanlar bebeklerinizi nasıl beslediniz?neler yaptınız?

selamlar hayırlı olsun. Bu durumu doktorunuza sordunuzmu?

ilk günlerde bebeklerin iyi beslenmesi sarılık gelişiminde çok etkin. eğer anne emziriyorsa peşine 30 cc mama desteği verebilirsiniz.( bizim doktorumuz öyle demişti ve hiç sarılığı yğkselmedi. ) zaten idrarın olmaması beslenmenin yetersiz olduğunun belirtisidir demişti doktorumuz. bence doktorunuza danışarak mama desteği başayın sonrasında sarılığı düştükçe mamayı azaltarak kesersiniz. aynı zamanda bebeği beslemek için 2 saate bir ağzını burnunu sıkarak uyandırın. emmiyorsa sütü sağıp biberon ile verebilirsiniz. geçmiş olsun

Bende 37 hafta sezeryanla yaptım ilk 4 gün sütüm tam gelmedi mama verdik ama sütüm azda olsa hep emzirdim memeyi bırakmasın diye bizde 19la yattık fototerapi gördü 11 e düştü sakın mamsa alışır diye korkmayın beslenmedikçe atamıyo doyması lazım arada su içirdim zorla uyandırdm topuklarını burnunu sıktım soyundurdum vücuduna soğuk bişey temas ettirdim üşümesini sağladım doktor tavsiyrsiyle sağa sola hızlıca çeviriyordum öle hemen açıyodu gözlerini çoktan hızlı değil tabi :) şuan 20 günlük 10 günden sonra zararı yokmuş 18i grçmedikçe değeri şuam 12.6 bizim doktor geçer dedi haftada 1 kontrole götürüyoruz inşallah geçer sizede Allah şifa versin ama ferah tutun mutlaka uyandırıp doyurun Allah'ın izniyle geçer;)

bebeğim bugün 14 günlük oldu. 2 günlükken fototerapi gördük.
hala uyanamam sorunumuz var. soyundukları zaman çok güzel uyanıyorlar. en az 2 saatte bir emzirmeniz lazım.
kesinlikle 3 saati bulmasın ben dikkat ettim ne zaman 3 saate çıkarsak yüzündeki sarılıklar arttı.

önce konuşun elini ayağını sıkın hafif hafif. burnuna, ağzına dokunun. uyanmıyorsa altını değiştirir gibi alt pijamasını çıkarın bezine bakın gevşek bağlayın bezini. altını açtığınızda genelde uyanıyorlar.

çok sıcak tutmayın bebeğinizi. aşırı sıcak tutmak yine sarılığı arttıyor. ve gün ışığında yatırın gündüzleri evin hangi köşesi güneş ve güzel gün ışığı alıyorsa orada bir kaç saat yatırın. ama aşırı güneş varsa 10-15 dakikadan fazla yatırmayın. doktorum tavsiye etti. araştırırsanız bulabilirsiniz

ne kadar çok çiş ve kaka yaparsa o kadar kolay atlatır sarılığını buradan takip edebilirsiniz

Back