‘Sarıklı ve cübbeliydi’

ben de diyorum ki, bugün o devletler istedi diye çatışırlar, veya para kaynakları çakışır çatışırlar. o devletler uzlaşır, bu örgütler de uzlaştırılır. o günkü politika neyi gerektirirse o yapılır.
bu örgütler bağımsız/tam bağımsız değil.
devletler uzlaşınca ne olur, büyük devleti kaosa sürükler, böler, devletcikler kurdurur, örgütlere de ücretini öder, kendi adamları devlet yönetimine gelir, her ihtimale karşın o örgütleri başında sallandırır ki ihanet etmesin diye.
sömürgecilikte yeni düzenler işte.
yani kesin danışıklı döğüş demiyorum, bugün kafa keserler, yarın kanka olurlar. her şey duruma ve devletin politikasına göre değişir.

önce Suriyeli muhaliflere ilaç olarak giden sonra silah olduğu anlaşılınca Türkmenlereydi denilen, sonra Türkmenler bize böyle bir yardım yok, hiç gelmedi denilen silahlar mı acaba?
o konulara kesin şudur budur diyemem. devletin o an söylemesi gerekeni söylediği bir olay muhtemelen. içeriğini yalnızca devletlerin başındakiler biliyor.

hah yarın kanka olabilirler.
ama bugün çatışıyorlar. çünkü bugünkü çıkarları çatışma üzerine kurulu.
üstelik diyelim ki sizin teziniz doğru, bu iki örgüte de birileri şu an parayla eylem yaptırıyor. o zaman şu an kontrolü kaybetmişler demektir.
YPG'nin de IŞİD'in de desteklendiği bir gerçek
ama bu gerçek şu ana kadar daha çok

çatışmalarda kullanacakları, silah, para vs olarak yapıldı. yani ortada bir İŞID vardı kimse bu örgütü kurmadı, kurulacağı o kadar belliydi ki. daha Amerika Irak'a girdiği zaman radikal islamcı bir örgütün kurulduğu, faaliyete geçtiği biliniyordu. hatta adı o zamanlar IŞİD falan değilken Ürdün'de Afganistan işgalini protesto etmek için Amerikalı diplomat falan öldürüyorlardı.
sonra Irak işgalini protesto etmeye başladılar. Irakta koalisyon güçlerini işgalci olarak niteleyip çatıştılar, diğer islamcı grupları içlerine alıp ki bu tam da El Tevhid örgütünün genişleyip IŞİD'in temellerinin atıldığı döneme denk geliyor.
taaa 2005'te Amerika'yı Iraktan atmak, halifelik ilan etmek için bildiriler, videolar falan yayınlıyorlar hatta. Sonra El Kaide ile birleştiler.
özellikle Şii Müslümanları (gerçi onlar Şia diyorlar) hedefe alıp mezhep savaşları başlattılar. en büyük olayları 2007'de Dora'yı işgalleri, hatta çok sayıda Hristiyan o dönemde Dora'yı terk etti diye hatırlıyorum, cizye vergisi yüzünden. Sonra aynı yıl ABD geri püskürttü örgütü.
sonra Özgür Suriye Ordusuyla ayrışma başlıyor 2013 yıllarında. El-Nusra tam olarak Esad'a karşı savaşırken, IŞİD'in amacı bir hilafet devleti kurmak. bu yüzden de 2013 yılında ÖSO lideri İŞID tarafından öldürüldü mesela.
evet, bir bakıma IŞİD'İ kuran ABD'dir demek doğru, çünkü IŞİD'in içinden palazlandığı El-Kaide'nin Amerikan Destekli, savaşçıları ABD tarafından eğitilen bir örgüt olduğu biliniyor ve El-Kaide içinden palazlanmış IŞİD'in kadroları da kısmen El-Kaide eğitimi almış kişiler.
ama IŞİD tam olarak cihatçı bir örgüt. Kafirleri İslam topraklarından "defetme" amacıyla kurulmuş bir örgüt.
yok yani öyle Batılı Devletlerin kurduğu bir terör örgütü orada.
YPG/PKK da başka bir sefer.
çok uzun oldu bu.

o konulara kesin şudur budur diyemem. devletin o an söylemesi gerekeni söylediği bir olay muhtemelen. içeriğini yalnızca devletlerin başındakiler biliyor.
işte tam olarak kızılan bu. dün IŞİD'e silah yollandı, bugün IŞİD bu topraklarda bomba patlattı.

Ölenlerin içinde teröristlerde vardı ben onlara üzülmüyorum dedim diye diğer topikte hakaretin aşağılamanın bini bir para oldu.Bu forumda kendi gibi düşünmeyene saygı asla yok.Herkese kendi fikrini dayatmaya çalışan ZORBALAR. Var maalesef.Ve siyasete ban yasağı gelmeden önce takke düşüp kel görünmeden önce 5 yıldır tanıdığımı sandığım insanları hiç tanımadığımı gördüm.Laf ebeliği yapamam kimseye laf yetiştiremem .hdp= pkk bana göre NOKTA

aynen öyle.
katiller yüzünden masumlar ölüyor maalesef.
kim ne derse desin benim için HDP=PKK haliyle PKK=IŞİD vb diğer tüm terör örgütleri.

Bundan sonra insanların tipine bakarak dikkatli mi olmamız gerek acaba. Alakasız insanlar ışidci diye linç edilmez umarım.

asıl sen beni anlamamissin ben anlamadim derken cidden anlamadığımı vurguladim ikimizde özünde ayni derde sahibiz diye düşünmek istiyorum saygilar

IŞİD ve PKK?
bu mümkün değil, sınırın az ötesinde birbirlerini vuruyorlar.
siz buna inanıyor musunuz ya bana göre hepsi İsrail ve amerika işi hepsinin ki danisikli döğüş daha tampon bolge bile kurulamiyor oynanan oyunu görmemiz lazım akp li degilim kürt de degilim sadece tarafsiz bi vatansever olmaya çalışıyorum üzerine alınma sakın ama algı operasyonu var ve bizim bu gerçeği görmemiz lazım yöneticiler cok mu iyi Hayır hic birisi mükemmel değil ama ülkem dışardan zaten tehdit altında bari içinde birlik olalım ac degiliz acikta değiliz suriye politikasi nasil yanlissa hukumetin muhalif kesimin de şahıslar üzerinden herseyi mesrulastirma çabası yanlış teröre tepki eyleminde kamu mallari vs zarar görüyor bunları kimler hangi mihraklar yapiyorsa isidle pkk nın sözde savaşını da onlar yönetiyor tekrar ediyorum senden alintiladim ama sözüm sana değil seni tanimam niyetini de bilmem az once seni suçladım sandın bu kez öyle düşünme hepimiz bu ülkenin evladıyiz bu ulkeden besleniyoruz

Ya barış diye toplanılan bi toplumda nasıl sarıklı biri dikkat çekmez ?
Minicik etekle gezen biri bile dikkat çeker ülkemizde..
Nasıl böyle biri normal bi vatandaştır denilip boşverilebiliyor..
Nasıl orda güvenlik önlemi yok..
Açık alan diye millet elini kolunu sallayarak araya dahil oluyor ?
Bi can bu kadar mı hiçe sayıldı ?
Çok garip çok..

inanmıyorum, okuyorum, araştırıyorum, takip ediyorum.
dış politika inanmakla, bence şöyledir diye tahmin yürütmekle, facebooktaki fazla atarlı gençlerin hep dış mihrak işleri bunlar gibi basmakalıp sözleriyle anlaşılmaz.
bakmayın siz o kalvyeyle vatan kurtaranların yazdıklarına. önlerine verseniz 2 satır yabancı kaynak içinde "what is your name" yazıyor mu yazmıyor mu ona bakarlar, çünkü yabancı dil bilgileri ancak ona yeter.
ama dış politika anlamanız için ya aktif olarak dış politikayı güncel kaynaklardan takip etmeniz ya da ciddi bir şekilde dış basını da takip etmeniz lazım.
ve ben ikisini de yapıyorum.
yani bilgim sağda solda ve burada okuduğunuz "ah dış mihraklar olmasa biz hep en büyük biz olacağız" insanlarından kat be kat fazla.
bilgisi bu söylediklerimden fazla olanı tenzih ederim.
ülke neden dışarıdan tehdit altında?
bir zamanlar komşularla sıfır sorun politikası vardı? kardeşim Esad ne ara Katil Diktatör Esed oldu? 2 yıl önce mi diktatörlüğünü ilan etti bu adam.
cinsini öptüğüm cinsine çekiyor işte adamın babası da diktatördü?
ne oldu da şimdi dış tehdidimiz var?
IŞİD Amerika beslemesi bir örgüt değildir. öyle bir şey yok. Amerika, Irak'a girdiği günden beri başka başka oluşumlar ve isimler adı altında IŞİD'in kurucuları Amerika ve Koalisyon güçleriyle savaş halinde.
o yüzden bana Amerika ve İsrail işi bunlar hepten daha inandırıcı bir argümanla gelmeniz gerekiyor.
daha bugün Amerika, IŞİD'e karşı savaşacak güçlere silah yardımı yapacağını söyledi.

http://www.takvim.com.tr/dunya/2015/10/13/abdden-ypgye-silah-yardimi
alın işte, size verebileceğim en iyi kaynak. Takvim.
YPG kim? ne yapacak bu silahı? ne için veriyor Amerika? IŞİD'le savaşsın, Esad devrilmesin diye.
o yüzden bana hep İsrail, Amerika oyunu bunlardan çok daha inandırıcı bir kaynakla gelin.
orada Batı tarafından desteklenen güç YPG.
Ortadoğu daha doğrusu Suudi Arabistan ve Katar gibi ülkeler (ve üzülerek söylüyorum, Avrupa Basınında Türkiye'nin adı da sıklıkla bu listede geçer.) de IŞİD'i destekler.
oradaki Savaş YPG/Esad ve IŞİD arasındandır.
aşağıda kabaca IŞİD'in bir kronolojisi var,
bu da size yardımcı olabilir sanırım.

doğrudur benden daha çok biliyorsunuzdur ama ben o dış kaynakların doğruluğunu kabul edemiyorum ki kendimce delil sayabileyim bi Irak'ta oynana oyunlara yerlerinden edilen turkmenlere ve şimdi oraya yerlestirilenlere bakıyorum birde bugun suriyede tekrarlanan senaryoya bakıyorum benim bilgim gorduklerimle sınırlı kişi bilmediğine düşmanlık edermis ben daha fazla konuşacak bilgiye sahip değilim ama hala amerikanin dediklerine be yaptıklarına inanmiyorum dun iyi olanlar bugun kotu mu olduya bende katılıyorum o da benim icin ayri bi ironi dedim ya kimseye güvenim yok geldiğimiz noktada ikiside terör örgütü ikiside katil öyle ya da böyle canlar gitti umarım katiller sozde değil özde tesbit edilir hayirli geceler

elbette ikisi de terör örgütü, o konuda hiçbir şüphe yok. ikisiyle de etkin bir şekilde mücadele etmeliyiz, iyi geceler.

tam üstüne bastın ayağını kaldır:)

Okypete yanlış düşünüyorsun. Bu saldiriyi ışid yapmamistir demek ışidi desteklemek midir? Sen ışid yapti diye dusunuyosundur evlaefe PKK'nın yaptığını dusunuyordur. Kimse şu anda gerçeği bilmiyor. Bazen burda öyle bir durum oluyor ki şehit haberlerinde PKK'nın adini agzina almayan hatta girip bir çift soz yazmayan üyeler de var. Ve bu üyelere terör destekcisi yakistirmasi yapilinca hep bir ağızdan karşı cikiyorsunuz değil mi? Peki şu anda dream ve sizin yaptiginiz sey farklı mı?

Ayrıca dream07 benim de senin şehit haberlerinde yorumun hiç dikkatimi cekmedi. Yoksa PKK'yı mi destekliyorsun??

son açıklamalar,
pkk-pyd-ışid ortaklığına işaret ediyormuş.
demek ki neymiş, terör örgütleri aynıymış, isimleri farklı olsa da.
"pkk yapmadı" diyenler ikna olmaz gerçi.

son açıklamalar,
pkk-pyd-ışid ortaklığına işaret ediyormuş.
demek ki neymiş, terör örgütleri aynıymış, isimleri farklı olsa da.
"pkk yapmadı" diyenler ikna olmaz gerçi.
hangi son açıklamalar?
benim bildiğim yayın yasağı var, dün yayın yasağına kadar da PKK'lı oldukları iddia edilenler sorguda, üstelik adamların birinin Devletle PKK arasında bağlantı kuran Mit üyesiyle bağlantısı olabilir, diye haberler çıktı.
bence beklemek lazım.
şu PKK'lılar savcılığa bir sevkedilsin, o zaman konuşuruz elbet, PKK-IŞİD bağlantısını.

sanırım dün geceki yayında Davutoğlu açıklamış, az önce haberlerde denk geldim.

Mit üyesi diye yaygara koparanlar hdpliler. Çok dikkate almamak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…