‘Sarıklı ve cübbeliydi’

sana bir videosöyleyeyim mi
IŞİD, Esir Aldığı 3 Kadın PKK'lının Kafasını Kesti
ben izlemedim. sende izleme. bbunun gibi çok video var
bu ilki birbirine nefret eden örgütün anlaşıp bu katliamı yapmasına çocuklar inanmaz

sana bir video yolllayımmı.
ben izlemedim. sende izleme. bbunun gibi çok video var
bu ilki birbirine nefret eden örgütün anlaşıp bu katliamı yapmasına çocuklar inanmaz
cevabım daha önceki yorumda var.
işte o çocuklar siz olmalısınız, ya çok safsınız ya çok iyi niyetlisiniz.

biz gerçekleri görüyoruz ama siz hayall aleminden çıkamıyorsunuz maalesef
pkk veya ışid in yapması arasında ne fark var ki, ben pkk dedikçe siz ışid diyorsunuz?
yani pkk yapsa ne farkedecek sizin için, ışid olsa ne farkedecek?

IŞİD'in açılımını biliyor musunuz?
Irak Şam İslam Devleti.
bu adamlar bir devlet kurmaya çalışıyorlar. YPG'nin/PKK'nın amacının da aynı topraklarda bir Kürt devleti kurmak, Büyük Kürdistan'a ulaşmak olduğunu biliyoruz, sanırım.
YPG kendisini, tıpkı PKK gibi, bölünmüş, gaspedilmiş Kürt topraklarının kurtarıcısı ilan etmiştir.
hatta sıklıkla orada burada yazıldığını gördüğünüz bir marş vardır "vur gerilla vur Kürdistan'ı kur."
demek ki neymiş.
bunlar amaçları devlet kurmak olan 2 terör örgütüymüş.
bu kısım açık olduğuna göre.
IŞİD'in de PKK/YPG/PYD'nin de dış destekli olduğu su götürmez bir gerçek.
zaman zaman taşeronluk yapıldığı da biliniyor.
ama IŞİD cihat ilan etmiş ve Türkiye sınırına kadar dayanmış "Devlet" artık bu çok da tartışılacak bir durum değil.
demek IŞİD'i orada kullanıyorlar, YPG ile öyle mi?
hani bu savaş yüzünden akın akın Avrupa'ya kaçan milyonlarca mülteci yüzünden şoka uğramış, bunun sorumluluğuyla ne yapacağını şaşırmış büyük devletler öyle mi?
sizce Almanya kapısına milyonlarca Suriyeli dayanmışken X devletin orta doğuda böyle bir oyun tezgahlamasına izin verir mi?
bence fazla komplo teorisi okuyorsunuz.
bu örgütlerin devletlerden destek aldığı, zaman zaman küresel çıkarlar için kullanıldığı doğrudur.
ama oradaki İŞID-YPG çatışması aslında sahnelenen bir oyun demek, gerçeklere gözleri kapamak, işine geldiği için anlamaktır.
Rusya, sınırımızda.
Amerika orada.
hepsi bir şekilde IŞİD'in Esad'a karşı başlattığı ve genişlettiği bir savaşın tarafları.
ve savaş şu an bizim içimize girdi.
romantik miyim, bilmem.
ama siz Orta Doğu konusundan bihabersiniz.

benim için var. nedeni şu.
gerçeği bilmek. kim yaptıysa bilmekk hakkım.
elbette öyle. ama canhıraş bir halde hayıırrr pkk yapmadı, ışid diye de savunmaya geçmem yani.
benim için mühim olan ikisinin de belası verilsin en kısa zamanda.
hdpkk seçimlerde boyunun ölçüsünü alır umarım.

elbette göze çarpan, kan dökmeleri için mantıklı ve idealist gerekçeleri olacak.
örgütlerin sınırsız para, uyuşturucu, kadın var gelin olum dediği bir propaganda şekli duydunuz mu?
özgürlük, bağımsızlık vs diyerek maşalık görevlerini yerine getirecekler.
büyük ve güçlü devletlerin yıllardır izledikleri yöntem nedir; böl parçala yönet (veya yut)
aynı oyunlar yıllardır oynanıyor. şu anda da durum farklı değil.

yoo. hükümet bile işidden şüpheniyorsa, demeçleri bu şekildeyse, benimde bunları okuyup işid olabilir demem neden yanlış olsun..

hükümetin dediğine bakmak lazım elbette ama devletler her ne kadar şeffaf yönetim dese de asla şeffaf olmazlar.
yani ben buna inanıyorum. o yüzden her sözün bir de arka planı olduğunu düşünürüm sözkonusu devlet olunca.

devlete güvenmeyelim diyorsun kısaca. ilginçmiş

Gerçekten taş olsa çatlar... Kimsenin pkkyı akladığı filan yok.
Onlar zaten ülkemizde oluşan gelişen bir terör örgütü.
Işidin olma ihtimali ne kadar korkutucu farkında değilsiniz.
Tutturmuşsunuz pkk pkk.
Geçmişi hepi topu ne kadar olan bir örgütün bu kadar kısa Zamanda güçlenip bu kadar etkin faaliyetlerde bulunması, içimizde olmaları, canlı bomba eylemleri yapmaları hiç mi sizi korkutmuyor?
Zaten yeterince terör örgütü varken, yeni ve çok azılı bir terör örgütünün artık içimizde olması sizi hiç mi ürkütmüyor?
Kelle koltukta, yüreğimiz ağzımızda yaşamaya zaten yıllardır alıştık, alıştırıldık ama her attığımız adımda ölüme bu kadar yaklaşık olmamızı nasıl normalleştirebilirsiniz?

devlete güvenmeyelim diyorsun kısaca. ilginçmiş
hayır aksine devlet hem kendi güvenliği hem vatandaşının güvenliği için kendini afişe etmez.

işte yazdıklarınız benim söylediklerimi destekliyor. biz devlet olarak silah alırken ihaleye girip bilmem kaç yıllık ödeme planıyla en yeni silahları edinmeye çalışırken, bir anda ot biter gibi son model silahlarla örgütler çıkıyorsa ortaya, o ülkenin veya ülkelerin silah yardımı yaptığı, eğitim verdiği, maşa olarak kullandığı açığa çıkar.
gerek pkk, gerek ışid vd hangi maddi güç ve lokasyon desteğiyle o silahları satın alıp dağlara hangi araçlarla nakledip depolayabiliyor?
bu kadar komplike işleri sabit geliri, toprağı, vizesi vs olmayan örgütler yapamaz.

bakın şu an gerçek olgulardan bahsediyorsanız eğer
o büyük ve güçlü devletlerin çıkarına bu savaş gelmiyor işte. AB serbest dolaşım hakkını kaldırmaktan bahsediyor mesela, haberiniz var mı?
neden biliyor musunuz? AB'nin en büyük devleti Almanya'ya akın akın Suriyeli giriyor ve bunların ciddi bir bölümü vatandaşlık alacak, muhtemelen.
AB ülkelerinde şu an ne kadar mülteci olduğu bilinmiyor.
yan kıtaya geçelim.
Amerika zaten bu savaşın bir tarafı YPG'ye olan desteği malum. amaç ne cihatçı bir İslam devleti kurulmasın, zira Afganistan başlarına bela oldu.
Rusya'nın Esad'a açık desteği var. artık Esad tekrar bütün Suriye'nin mi devlet başkanı olur, Akdeniz'e kıstırılmış daha minimal bir bölgenin Rusya güdümlü kuklası mı bilinmez.
yani zaten kimse evet, örgütlerin arkasında X devlet var, iddiasını reddetmiyor.
reddedilen iddia IŞİD ve YPG beraber iş tutuyor, iddiası.
yok öyle bir şey.
küresel plan Ortadoğu'nun haritasının değişmesiydi.
YPG en başından beri oradaydı.
sonra önce Özgür Suriye Ordusu, ardından da IŞİD çıktı. Esad pardon Esed muhalifi.
Suriye parçalanıyor, hatta parçalandı.
artık toprak bütünlüğü olan bir devlet değil.
bir kısmına IŞİD, bir kısmına Esad hakim, Esad'a YPG desteği de malum. en son Suriye Ordusuna katılmaktan falan bahsediyordu YPG sonra ne oldu, bilmiyorum.
ama Avrupayı neredeyse inim inim inleten bu savaşta hala bu iki örgütün arasındaki savaşı danışıklı dövüş olarak görmek için cidden orada olup bitenleri hiç takip etmemek gerekiyor.

önce Suriyeli muhaliflere ilaç olarak giden sonra silah olduğu anlaşılınca Türkmenlereydi denilen, sonra Türkmenler bize böyle bir yardım yok, hiç gelmedi denilen silahlar mı acaba?

yani pkkysa işid der yalan söyler. anladım. yazdıkça batıyorsun. farkında mısın:)
yalan söyler demiyorum. bir kısmını söyler, farklı söyler vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…