‘Sarıklı ve cübbeliydi’

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
‘Sarıklı ve cübbeliydi’
Ankara’daki katliamın ardından ortaya çıkan iki ayrı görüntüde görgü tanıkları, canlı bombayı gördüklerini, sarık türü bir şey giydiğini ve cübbeli olduğunu söyledi

13.10.2015 08:05

HABER MERKEZİ

Ankara’da resmi açıklamaya göre 97 yurttaşın yaşamını yitirmesine yüzlercesinin ise yaralanmasına neden olan bombalı saldırının failleri henüz belirlenemedi. Patlamaların ardından canlı bomba şüphelisini gördüğünü söyleyen ve cübbeli olduğunu söyleyen bir görgü tanığıyla yayınlanan görüntülerde patlama sonrası kaçan bir gencin, ‘Osmanlı sarığı takan var ya’ ifadesi örtüştü.

Çifte canlı bombayla gerçekleştirilen saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada, saldırıyı gerçekleştirenlerin radikal İslamcı IŞİD’le bağlantılı kişiler olduğu üzerinde durulurken, canlı bomba şüphelilerinin kimliklerinin belirlenmesi için IŞİD’e katılan ve canlı bomba eylemcisi olarak aranan 16 kişinin ailesinden DNA örnekleri alındı. Örnekler, kimliği belirlenemeyen 12 kişiye ait cenazelerle karşılaştırılacak.

‘Cübbeli sarıklıydı’
Tanıkların ifadeleri ve katliam sonrası çekilen görüntüler de açığa çıkmaya başladı. Katliamın hemen ardından çekilen görüntülerde ise canlı bomba şüphelilerinden birisinin siyah giyimli, sırt çantalı, sarık türü bir şey giyen ve cübbeli olduğu dile getirildi. Kamuoyuyla paylaşılan iki videoda yer alan ifadeler de görgü tanığının ifadeleriyle örtüşüyor. Videoda katliamın tanıkları sarıklı bir saldırgan tarafından bombanın patlatıldığı belirtildi.

‘Oydu, ben gördüm’
İki patlamadan birini görüntüleyen Çukurova Üniversitesi İletişim Bilimleri öğrencisi Melike Tombak’ın çektiği görüntülerde, patlama anının hemen sonrasında, 20’li yaşlarda bir gencin “Oydu, oydu. Ya ben gördüm ya. Kafasında sarık vardı. Kafasına Osmanlı şeyi takan var ya” sesleri duyuluyor. Gencin bu sözleri üzerine görüntülerde görünmeyen bir kişi ise, ‘Ben de gördüm’ diye konuşuyor.

Çantayı bıraktı ve kaçtı
Twitter üzerinden yapılan periscope yayınından paylaşılan görüntülerde saldırıda yaralanan isimlerden Abdulselam Altun saldırganı gördüğünü şu sözlerle ifade etti: “Sarıklı siyah giyimli birisi vardı. Kitlenin içine doğru yürüdü, arkasından koştum ama elindeki çantayı bırakıp kaçtı sonra alevler içinde kaldık.”
İncelenen MOBESE kayıtlarında ise canlı bomba olduğu iddia edilen birinin görüntüsünün kameralara net olarak yansıdığı bildirilirken, ikinci patlama alanının ise ağaçlar nedeniyle iyi görülmediği belirtildi.

http://www.birgun.net/haber-detay/sarikli-ve-cubbeliydi-92097.html

Boyle bir goruntu ne gordum ne duydum.Goruntuler nerede acaba ha er kaynagindada yok.
Isidliler cubbe giymiyor.Her sakallinin dedem olmadigi gibi.Isidin Turkiyeye saldirma girisiminde bulunacagini dusunmuyrm.Surucuda pkk genclik kollari ustlendi.Sonra iside baglandi.
Celiskili saptirmalar bunlar.

kendi ölmemiş mi? anlamadım çantayı bırakıp kaçmış
o zaman canlı bomba değil
bombacı sanırım?

kendi ölmemiş mi? anlamadım çantayı bırakıp kaçmış
o zaman canlı bomba değil
bombacı sanırım?

ölmüş galiba canım dün iki canlı bombanın kemiklerinden dna larına ulaşıldı diye bi haber okudum, paylaşayım diyordum kaybettim sonra haberi

Gerçekten hala inanamıyorum... O kadar üzgünüm ki...
Cübbeli, sarıklı, siyah giyinen bir insan nasıl olur da dikkat çekmez...
Hadi halkın dikkatini pek çekmedi orda hiç mi güvenlik önlemi yok hiç mi dikkatle bakan yok...
Yolda yürüyen sakalı uzun olan birine ışid li diye linç etmek isteyen oldu ülkemizde...
Bu sarıklı cübbeli adam mı hiç dikkat çekmedi..
Hem de böyle kritik günlerde hem de çantasıyla...
Allah sabır versin ölenlerin ailelerine...
Yaralılara acil şifalar versin...

O zaman bu isidliler hakikaten gerizekalı. Sarikli cubbeli adam Fatihte degilse her yerde dikkat ceker. Canli bomba dikkat cekmemesi lazim degil mi? Bir de miting icin toplanan kalabalığın hele de Hdp kortejinde farkedilmemesi cok garip geldi bana.

Bu katliamda cok pis isler döndü herkes gemisini yürüttü olan 97 cana oldu.

ölmüş galiba canım dün iki canlı bombanın kemiklerinden dna larına ulaşıldı diye bi haber okudum, paylaşayım diyordum kaybettim sonra haberi

Evet dün yaklaşık 19:00 itibariyle iki canlı bombanın kimlikleri tespit edilmiş fakat söylenmiyor soruşturma devam ettiği için..

Evet dün yaklaşık 19:00 itibariyle iki canlı bombanın kimlikleri tespit edilmiş fakat söylenmiyor soruşturma devam ettiği için..

yok canım milliyette okudum ben, ama sonra kaybettim haberi, ama dediğin gibi gizlilik kararı geldiğinden haberi kaldırmış olabilirler. Ama sadece bunu okudum isimleri yazmıyordu

yok canım milliyette okudum ben, ama sonra kaybettim haberi, ama dediğin gibi gizlilik kararı geldiğinden haberi kaldırmış olabilirler. Ama sadece bunu okudum isimleri yazmıyordu

Dün bi tartışma programını takip ediyordum orda son dakika olarak canlı yayında söylendi... Hükümet sözcüsü de belli olduğunu söyledi ama açıklamanın mümkün olmadığını söyledi... Operasyonlar vs. için... Biraz daha zaman var sanırım açıklamalarına..

işidten olmasımı kışkırtıcı.
bir işid sever olduğunu bilmiyordum:)
Hayir cubbeli ve sarikli insanlari tohmet altinda birakan bir kiskirtma... Varsa daha ayrintili birsey paylasmani isterim.Isidi ben insan olarak bile gormuyrm.Benim cevremde cok var cubbeli sarikli carsafli ama hicbirinin isidle alakasi yok.

Hayir cubbeli ve sarikli insanlati tohmet altinda birakan bir kiskirtma... Varsa daha ayrintili birsey paylasmani isterim.Isidi ben insan olarak bile gormuyrm.
peki kişiyi tanımlamak için ne denir . mesela kırmızı ceket ve siyah pantalon vardı da denmesin mi, yada siyah kasket takmıştı,yeşil parkalıydı..
neyse gördükleri onu demiş tanıklar.
kaçan sarı saçlı yeşil uzun elbise giymiş bir kadın dense bunada laf edermisin

Hala dna ornekleri aliniyor.son 5 kisi kalmis 2 si bombaciymis.Simdi onlarin aciklanmasi bekleniyor.

Işid haberinin 'kışkırtıcı' bulunup dini tarafa çekileceğini, 'ışid bizim ülkemizde yapmaz öyle şey' denileceğini tahmin etmemiz gerekirdi.
Bırakın böyle provakatif haberleri kuzum, istirham ederim.
Işid terör örgütü değil, öfkeli insanlar topluluğudur.
Lütfen böyle algılara sebep olan haberleri paylaşmayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…