Saç Rengi ve Saç Boyama Sarı sarı olmak istiyorummmm :))

Merhaba canım,

valla eğer saçların boyalı siyahsa bi kerede olucak iş değil.

Benim şuan platin kadar olmasada baya açık sarı saçlarım ama bu rengi elde edebilmek için defalarca açtım, ki saçlarım açık bi kahve renkti.

Hem de oryal ile açtım; iki kez 40lık oksidan ile, dün de 30 luk oksidan ile açtım. Ha bu arada aralarda küllü sarılara da boyadım onu açmaktan saymıyortum.

Çok meşakatli bir iş.. Mesela önceden boya olan yerler daha zor açılıyor, düne kadar ton farkı vardı; diplerde koyu sarı ( oryal sürmemiştim diplere sadece açıık sarı boya ile koyu sarıya kdr açıldı ), Onun 4 parmak altı açık sarı ( oryal sürülen doğal saçımdı), gerisi hafif koyu sarıydı ( daha önceden işlem gören yerler)

Dün en son farkları eşitlemek için diplere de oryal sürdüm; oryali 30luk oksidanla karıştırıp, baya bi saç kremi ekledim içine.. Çok şaşırdım hiç yanmadı saç derim ve 40lık oksidanın bıraktığı gibi turunculukta bırakmadı . Sonra dipler açık sarı oldu, 4 parmaklık açık sarı kısımla eşitlendi. Yıkadım kuruttum, sonra uçlarda daha önce işlem gören koyu sarı kalan yerlere aynı işlemi tekrarladım, neredeyse her yeri, aynı renk bir saç elde ettim.

Dipler aşırı sarı hoş olmuyor tabi ama eşitlik yakalamak için mecburdum..Benim saçlarım hızlı uzar, 15 gün içinde 1-2 parmak diplerim gelince açık sarı boya ile dipleri boyayacağım.. Diplerde tatlı bir koyuluk olunca tam istediğim gibi olucak :)

Ha unutmadan, kalçamı geçen saçlarım şuan tam belimde 15, 20 cm kesmek zorunda kaldım, sertlik te cabası ama ben zaten başlarken bu tarz olumsuzluklaruı göze alarak başlamıştım.

Bunları yazmamın sebebi; ilk açmada renk istediğin gibi olmayınca birden hayal kırıklığına uğraayıp hemen koyuya boyatma diyeydi.. Çünkü eskiden ben öyle yapardım ve ne biçim saçlarım var, açılmıyor, her halde yapısı böyle derdim :D

Yani demek istediğim o kii, eğer sarı istiiyorsan ; Sabır sabır sabır..:52:

Back