Saç Rengi ve Saç Boyama sarı renklerde bilgisi olanlar bakabilir mi? [Resimli]

princess.17

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2007
901
1
116
Ankara
Arkadaşlar bir yıldır şöyle bir renk elde etmeye çalışıyorum bir türlü olmadı küllüler yeşerme yaptı ve benim en sevmediğim şey o yeşerme tamı tamına böyle renk olsun istiyorum saçımı. Kendi saçımı da koyucam ciddi anlamda bu işi bilenler yardım edebilir misiniz?

istediğim renk

saçımın şu anki rengi - yalnız net bulamadım telden yeni çeksem yine net olmayacak olduğu kadar artık-

Dip rengi farkli bu sacin. Uclarinda dorelik var, dipleriyse daha grimsi.
Küllü kumrallar Yesillenme yapar, hangi markayi kullandiginda önemli tabi.
Bildigim kadariyla hazirladigin boya karisiminin icine bir miktar mix ton gri kattiginda grimsi bir kumral renk elde ediyorsun.

Deneyimli olmadigim icin kesin bir sey diyemem. Bu konuda tecrübeli olanlar da yardimci olursa iyi olur.

Saol canım bende kolestonun ve lakme colorın grisi var yine yeşillenme yapıyor malesef çok şey denedim bir yılda loreal majirel igora royal koleston loreal sublime excellence recital oho yani nerdeyse tüm boyaları.

İşe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum. Çünkü saç telinin özelliğine bağlı. Ama benim yaptığım uygulamalardan bahsedeyim belki yardımcı olur.

Ben saçımı hep sarı tutmaya çalışırım. Boya akar renk söner,turumcumsu bakırımsı olurdu. Bu yüzden ilk önce saç rengi açıcı spreyler kullandım. Dipler için ( doğal saçım koyu kumral bu arada ) internetten ararsan bulursun. İki taneydi. Yurt dışından getirtebilirsen daha ucuzlar. Burda fiyatları 25-30tl. Sun in saç açıcı sprey ve diğerinin adı da Extrait Dora. İkisini de kullandım ve gerçekten de rengi açtılar. Ben dip boya yapmamak ve saçın rengi daha uzun süre sapsarı dursun diye kullanıyordum. Ama uğraştırıyorlar. Her saçını yıkadığında saç diplerine fısfısla sonra fönün en sıcak haliyle ısıt. İlkinde hemen açmaz zaten,birkaç seferde açar. Ama yine de iyi ürünler.

Daha sonra Lush'ın the blonde muydu öyle bi ürününü kullandım. Rengi hafif açıyor ama aşırı kurutuyor ve de aşırı zahmetli. Sabun gibi,biraz ısınınca zaten çamurlaşıyor ondan bi parça kopar köpürt sonra o sabunu buzdolabında saklaman gerek. Ve tabiki nemlendirici saç kremin olmalı hem de en yoğunundan ki aşırı kurutuyor.

Sonraki kullandığım ürün john frieda nın go blonder oldu. Saç rengini açar. Ama şunu belirteyim. Saçımı boyadıktan sonra her ay boyamamak için kullandım bu ürünleri. Yıpranmaması için. Dipler için sprey,rengi solmasın diye de renk açan şampuanlar kullandım. Sen ama önce bu ürünleri bir kullan. Eğer istediğin tonu elde edemezsen boyarsın öyle rengini korumaya çalışırsın.Bu üründen memnun kaldım ama krem kullanmadan olmuyor. (bir de rengi koyulaştırmasın diye badem özlü,zeytinyağlı yazan herhangi bi krem kullanma. Renkleri koyulaştırıyor)

En sonunda da şu anda papatya özlü şampuan kullanıyorum. Tresan 'nın papatya özlüsü. 1 hafta her gün saçımı onunla yıkadım,rengi koyulaşmıştı bakım maskelerinden boyanmış gibi açıldı. Arkadaşlarım boyattın mı harika bir renk diye şaşırdılar.

Benim tavsiyelerim bunlar. Lush dışındaki yazdıklarımı sana rahatlıkla tavsiye edebilirim

canım up uzun yazmışsın çok saol ilgin için =) benim saç açmada problemim yok zaten saçlarım şuanda 9 tonunda ama istediğim yansımalar yok. Tavsiyelerin için teşekkürler kalıcılık sağlamak için kesinlikle kullanıcam tutturduktan sonra =)

ilk önce bi hangi rengi istediğine karar ver yani tam bu renkmi çünkü bidaha boyamıycam diyosun boyamışken güzel bişey olsun zaten zamanla akınca tam oturur . . dorelik mi istiyosun turuncumu ?

ya nasıl biliyo musun tek istediğim yapma durmayan yeşil durmayan doğal açık küllü kumral ya da koyu sarı hafif küllü elde etmek. mesela doğal sarışınlara bakıyorum hani şey gibi duruyo loş ışıkta 8.013 tonu gibi gün ışığında 9.013 gibi. Sarı sarı parlıyo ama az da olsa grilik de var bi matlık da var öyle olsun istiyorum. gün ışığında grili turunculu aynı zamanda sarı sarı parlıyo sanki hani bi kahve rengin açılacağı son halmiş gibi duruyo. küllü boyasam yeşil oluyo doğal tona boyasam yeşilliği almıyo. o yüzden bi doreyle karıştırmak istiyorum. şuan majirel 8.31 var elimde onla igora royal 9.0ı karıştırmayı düşünüyorum yarı yarıya aklıma o geliyo ama emin değilim istediğim tonu verir mi.

1. yukarda çok sık değiştiririm boya markalarını demişsin öncelikle bir boya markasında kalmalısın ya igora ya nevacolor yada diğerleri .
2. anladığım kadarıyla dorelik istiyosun diplerin hangi renk ?saçlarındaki şuanki yeşilliği kapatman gerek ilk önce sarı tonlarına gelmeliki . sonra istediğin ışıltılar ve dorelikler belli olsun . sen bana hangi markayı kullandığını söyle ona göre bişey diyim sana benim sana önerdiğim nevacolor marka ama şimdi kullandığın bir markadan vazgeçmekte zor tatlım :)

ben çoğunlukla igora royal veya ajirel kullanıyorum ama igorada hangi ton biliyorum hiç denk gelmedim dore küllüye ama igoranın doğal tonlarını daha çok seviyorum. ne..colorı hiç denemedim

igora boyalarının içinde turuncu yansımalarda var tatlım biliyosun dimi saçın aktığında yansımalar belli oluyo zatende şimdi senin önce o yeşilliklerden kurtulman lazım .. dip rengini yine söylememişsin

igoradanda değil örneğin sana nevacolordan ben bi örnek veriyim canım ordan boyarım ben de saçımı ..

Eki Görüntüle 295224

örnek bu canım şimdi bunu sen saçlarının uçlarına orantılı bir biçimde yedirirsen o yeşermeyi alır . dibine dokunmuycagını biliyosun ilk başta böyle bir kızıllık verir korkma yıkadıkça akar ha demiyorumki senin fotodaki gibi olur yeşermesini alması için sana örnek sunuyorum
anca akınca seninde beğeniceğine inanıyorum çünkü hürremi biliyosundur turunculu ışıldamalar var ondada . dip rengini söylesen orantı kurucam daa saçının ressimlerini ekle tümden diplerinide belli olcak şekilde aslında görmeden yardım edemem ama sen ressimleri koy yardım etmeye çalışıcam baLım :)

Son düzenleme:
Saol canım bende kolestonun ve lakme colorın grisi var yine yeşillenme yapıyor malesef çok şey denedim bir yılda loreal majirel igora royal koleston loreal sublime excellence recital oho yani nerdeyse tüm boyaları.

Kolestonun yesillenme yapma gibi bir problemi var zaten.
O yazdigin markalarin grisini denedin mi? Istersen söyle yap. 7 numara kullaniyorsun diyelim ki.. 7.0 ile 7.1i yari yariya karistirip uygula. Bu renk icin 8 numara kullanmalisin sanirim. Önerdigim sekilde bir küllü bir dogal ton yari yariya karistirmayi deneyebilirsin. Arkadaslarin önerileri ise yaramazsa böyle yapabilirsin.. :)

Evet Tresan papatyali sampuan sari isiltilar veriyor saca. Sac rengi acilmasa bile yansimasi sari oldugu icin acilmis gibi görünüyor. Bu sitede bir arkadas tresanin koyu renk saclarina sari isiltilar verdigini söylemisti. Koyu renk saclara sahip olanlar da kullanabilirler yani.

Aynisinin biraz koyusu benim dogal sac rengim.. Aah ah özledim sac rengimi... Dipler koyu renk geliyor zamanla acilir umarim...

Aynisinin biraz koyusu benim dogal sac rengim.. Aah ah özledim sac rengimi... Dipler koyu renk geliyor zamanla acilir umarim...

ah ne kadar şanslısın ya kıymetini bil renginin =) ben igora 8.00la 8.1i karıştırıodum yine yeşerme oluyo gri tonu daha geri ondalıklarda olanı kullanıcam kararlıyım ben 8.31le 9.0 ı majirelde yarıyarıya karıştırcam ne çıkarsa bahtıma :) içimden bir ses doğru yoldasın diyor

benim sana dediğim renk o tatlım gerisi sana kallmıs :) umarım perfect bir renk çıkarr bahtınaa fotolarını yükle demiştim ama sen benim dediğim rengi beğenmedin fikirimide istemiyosun olsun :)

Son düzenleme:
benim sana dediğim renk o tatlım gerisi sana kallmıs :) umarım perfect bir renk çıkarr bahtınaa fotolarını yükle demiştim ama sen benim dediğim rengi beğenmedin fikirimide istemiyosun olsun :)

ya tatlım nevacolorı hiç denemedim ve saçlarımı sarı sevdam yüzünden biraz hırpaladım zaten o yüzden bilmediğim bişeydense bildiğim bir boyayla boyamak istiyorum saçımı. Aslında saçımı tam bilmediğin için yaptığın yardımlar yetersiz kaldı yeşerme çok yok yemyeşil değil yani sadece mat ve hafif küllü aslında. o gösterdiğin renkle önce boyayıp sonra akmasını beklemek zaman ister ve o renk bakır direk ben öyle bir renk istemiyorum kesinlikle. Son olarak da igora hakkında turunculuk bırakır demişssin ya ordan da igora hakkında pek bilgin olmadığın kanaatini getirdim çünkü igora boyalarda doğal tonlarda bile küllülük vardır hafiften ve akınca hiç turuncu yapmaz en azından bende hiç öyle yapmadı. K.bakma o yüzden bildiğimi okuycam =))

evet igora hakkında pek bilgim olmayabilir ama ben denedim igora boyasını turunculuk yaptı . . .

evet nevacoloru daha önce denemediğin için böyle diyosun ama en iyi markalardan biri tabikide istediğini yaparsın . yani kuaförlerde igora pek tercih edilmediği için bende o boyanın özelliklerini bilmiyorum + hem sacınıda yakından görmedim fotoğrafta çok yeşil çıkmış elimden gelebilecekler okadardı :)

karanlıktı ya biraz o yüzdendir baya aktı rengim bak sana en son boyadığım zamanların bir resmini koyucam. yanlış anlama sakın ilginden dolayı çok teşekkür ederim ama nevacolorı hiç denemedim ve boyandığı an için değil ama sonrası için dökülme yıprana tarzı olumsuz yorumlara çok denk geldim ondan cesaret edemiyorum. bak saçımın son boyalı hali akmışını düşün telim flashlı değil net çekmiyo koysam bile bişe anlaşılmıcak bu resmi saç rengi daha mat ve daha sarı düşün öyle saçım. igora 8.00 ile 8.1 karışımı bu %30 oksidanla.

Son düzenleme:
yok yanlış anlamam tabikide palette - nevacolor tanınmıs boyalar olduğundan onlar tercih ediliyo tabikide bu markanın bütün özelliklerine sahipsen öyle devam et ama aynı markayı senelerdir bende kullanıyorum yani saçıma bişey olmuş değiL :) buarada saçın hiç çiğ durmuyo bebek sarısı gibi :) eğer şuanki mat sarıysa çiğ duruyodur mesela saçını eski haline çevirebilirsin diplerini .daha sarı ve mat orjinal durmuyodur çünkü ,akıl veriyo gibi oluyorum ama kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…