Sara hastalari lutfen bakiniz

Hulya5259

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
59
7
1
29
Merhaba arkadaslar sara epilepsi hastasi olup tedavi gorup duzelen bildiginiz tanidiginiz kimse varmi cocugum var ona bisey olcak diye cok korkiyorum

Benim yeğenim epilepsi hastası. 3 senedir ilaç dozu ayarlanana kadar nöbetleri oldu. İlacı oturduktan sonra şükür 2 senedir olmadı doktor çok önemli

3 senedir epilepsi hastası. İlk 1 sene ilaç ayarlaması yapıldığı için oldu nöbetleri son 3 senedir de gayet sağlıklı ama tabii tedbirler drbam ediyor. Çocuğunuz kaç yaşında

Merhaba arkadaslar sara epilepsi hastasi olup tedavi gorup duzelen bildiginiz tanidiginiz kimse varmi cocugum var ona bisey olcak diye cok korkiyorum
Annem de sinir nobetleri geciriyordu. Ilk yillarda kasilma ve kopuk seklindeydi. Bir cok doktor bakti ama tani konamadi. Hatta nobet gecirdiginde kameraya cekmemiz istenmisti. Cektik. Epilepsi degil tam olarak ama yillardan getirdigi bir sinir patlamasi olarak yorumladi doktorlar hep. Ancak anneme epilepsi ilaci verildi. Neredeyse 15 senedir var. Ilacini ictigi surece birsey olmuyor. Doktoru bir saat bile aksatmamasi gerektigini soyledi. Ancak son 5 yildir agir nobet gecirmiyor. Ilacini icmezse unutursa arada bir ugruyor nobet. cok hafif bir sekilde atlatiyor. Annemin tanimlamasina gore sanki birden sarsiliyorum, midem yaniyor ve sonra geciyor diyor. Cok sukur agir donemlerini atlatti. Sadece 1 dakikadan bile kisa suren sarsintilarla atlatiyor su an. Cocuktum ilk zamanlar ama doktorun su cumlesini cok net hatirliyorum. "Eger ilacinii duzenli icersen iyilesirsin. Ama bir gun bile aksatirsan tum surec basa doner" demisti. Tabi annem cok defa unutuyordu. Biz de cocuktuk anlamiyorduk. Sonra aklimiz ermeye baslayinca her gun biz hatirlattik. Uzakta da olsak arayip hatirlarttik. Cok sukur 5 6 yildir her gun iciyor ve hafif atlatiyor.
Cocugunuz kac yasinda?

Galiba epilepsi ilaçlarında bu ilaç saati çok önemli benim yeğenim içinde doktor her gün aynı saatlerde içmek zorundasın asla unutmamalısın demişti.

Bende hatirlamiyorum atak gelcegi zaman basim donuyo sonrasini hatirlamiyorum ilac verdiler ama cocugu emzirme dediler bende ilac kullanmiyorum cunku cogucum cok kucuk 10 aylik daha cok kucuk

Nöbetleriniz bayılma şeklinde mi oluyor ?
Bende hatirlamiyorum atak gelcegi zaman basim donuyo sonrasini hatirlamiyorum ilac verdiler ama cocugu emzirme dediler bende ilac kullanmiyorum cunku cogucum cok kucuk 10 aylik daha cok kucuk

Evet bayilma seklinde oluyio esimin dedine gore kendimi kasiyomusum birde kendime gelince bi kac saat sonra her yerim agriyo

Epilepsi ilaçları ağırdır ve anne sütüyle bebeği de etkiler ama bebeğiniz anne sütü almazsa çok da bi zarar görmez siz ilaçlarınızı almazsanız zarar görürsünüz. Bence ilaçlarınıza başlayın ataklarınız ağırlaşabilir. Bizim gittiğimiz doktorlar hep ilaç konusunda çok ciddiydi hastalığı ilaçsız yenemez demişlerdi

Galiba epilepsi ilaçlarında bu ilaç saati çok önemli benim yeğenim içinde doktor her gün aynı saatlerde içmek zorundasın asla unutmamalısın demişti.
Kesinlikle oyle. Ancak o sekilde kurtulursun demisti anneme. Ve gercekten duzenli icmeye basladigindan beri hafif atlatiyor. Bayilmalar kasilmalar bitti. Kisa suren bi mide yanmasi ve buna bagli olarak birkac kere öğürüyor. Cok sukur bugunune. Ilk zamanlar cok uzucuydu hepimiz icin

Evet bayilma seklinde oluyio esimin dedine gore kendimi kasiyomusum birde kendime gelince bi kac saat sonra her yerim agriyo
Bizim de ataklarımız bu şekilde oluyordu tuhaf bir çığlık atıp bayılıyordu. Ataklarınız düzene girene kadar bebeği yalnızken kucağınıza almamanızı tavsiye ederim. Kucağınızda atak geldiğinde düşürebilir ya da o anlık kasılmayla sıkabilirsiniz. Doktor yeğenime araba sürmeyi yasaklamıştı trafikte atak gelebilir diye

Birde k bakmayin bu sitede yeniyim bazi cevaplari nereye yazcagimi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…