Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sarımsak ve limon mucizesi
- Konu Sahibi Lara
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Tam ben de bu soruyu hazırlamıştım.Babam tansiyon hastası ama onu içtikten sonra insan içine çıkamam,sarmısak kokarım,ağzım kokmasa da terim kokar diye bir türlü ikna olmuyor..Deneyenlerden bu konuda tavsiye alabilir miyim?
bizim mühendis kullanmıştı odasına dahi girilmiyorduu bırak terlemeyii:bbo:
Canım kokusu yok değil,insanın nefesi kokuyor.Yanlız aktarlarda bitkisel tabletler var sarmısak kokusu,ağız kokusunu gideren .Onu gideren denemekte fayda var derim.Zayıflattığı kesin,damarları açtığı söyleniyor,tansiyonu düşürdüğü de doğru.Dedimya cevremde kullanıp zayıflayan var,ama midesi sağlam olmalı,sarmısak,limon ikisi bir arada,bir tarafı düzeltelim derken,başka tarafı bozmamalı,takdir sizlerin.Ben midem dayanamadı ağrıya
sağlık bakanlığında böyle bir doktor olmadığını netten buldum.BUNUN sadece uydurma olduğunu düşünüyorum ve tansiyonu düşük insanların daha fazla tansiyonu düşüreceğinide göz ardı etmemek lazım diyorum.İNternet bazen böyle böyle asparagas haberlerle meşgul edilebiliyor.Yanlış bilgi insanı sağlığından eder.Lütfen kullanmadan önce hekime danışalım.Yazan arkadaş üstüne alınmasın kendisine bir kastım yok sadece yanlış yöndermeyelim ve hastaların daha fazla sağlıklarını bozmayalım
sevgiler
sevgiler
merhaba arkadaşlar..
Sarımsak ve limon mucizesinin yararını çok yakın bir akrabamızın yapıp kullanmasıyla yakınen görmüş oldum.kolestrolü çok yüksekti bunu uygulamaya başladıktan sonra yüksek olan kolesrolünde düşme oldu.Yinede sizlere önerim sakın ilaç kullanımında yapılan hatalara düşmeyin.Benim şu hastalığıma iyi geldi sende kullan tavsiye edilir doktora danışılmadan kullanılır.Bana yarayan size yaramayabilir.Bunu göz önünde bulundurarak hareket etmeniz..
Sarımsak ve limon mucizesinin yararını çok yakın bir akrabamızın yapıp kullanmasıyla yakınen görmüş oldum.kolestrolü çok yüksekti bunu uygulamaya başladıktan sonra yüksek olan kolesrolünde düşme oldu.Yinede sizlere önerim sakın ilaç kullanımında yapılan hatalara düşmeyin.Benim şu hastalığıma iyi geldi sende kullan tavsiye edilir doktora danışılmadan kullanılır.Bana yarayan size yaramayabilir.Bunu göz önünde bulundurarak hareket etmeniz..
P
Pamuğum
Ziyaretçi
Madem illa sarımsak limon diyorsunuz,aynı karışımın mideye zarar yerine faydalı otlarla birleştirilmiş olduğu söylenen:gökçek iksiri var.
ben aldım kullanıyorum.
Evet sarımsak kokuyor,ne yaparsanız yapın kokuyor işte.
Ama yeni başladım,gözle görülen bir şey olduğunda bekliyorum yazıcam henüz 10 gün oldu baslayalı.
ben aldım kullanıyorum.
Evet sarımsak kokuyor,ne yaparsanız yapın kokuyor işte.
Ama yeni başladım,gözle görülen bir şey olduğunda bekliyorum yazıcam henüz 10 gün oldu baslayalı.
Benim tansiyonumda düşüktür ama annem yaptı bekliyorum kullanmaya başlıyınca haber veririm arkadaşlar ldl kolestrolüm (kötüsü)153 üst limiti 130 dur bilen bilir :sm_confused:Allah bildirmesin.:Saruboceq:Kullandıktan sonrada ölçücem bakalım.fisfisfisben de bu iksiri iki kere uyguladım . birincisinde iyi geldi . ama ikincisini yaptıktan sonra tansiyonum çok düştü. düşük tansiyonu olanlarve midesi rahatsız olanlar denemesin derim.
Son düzenleme:
Bu başlığı 5 dakika önce gördüm ve ufak bir araştırma yaptım buyrun okuyun, aslında mucizevi karışımlara hepimizin ihtiyacı var ama lütfen araştırmadan kullanmayın, belki gerçekten işe yarıyordur, yarıyorsa bile kişiden kişiye değişir
sarımsak-limon karışımı
KAMUOYUNA DUYURULUR
Son bir aydır internet ortamında gerek bazı site ve e-mail gruplarında ilan edilmiş olarak; gerekse kullanıcıların birbirlerine yolladıkları elektronik postalarda, altında adımın yanlış olarak yazıldığı, sarımsak-limon karışımı bir şeyin neredeyse her derde deva ilaçmış gibi lanse edildiğini öğrendim. Ulaşabildiğim site ve haber gruplarına, böyle bir karışımla ilgim olmadığını yine elektronik ortamda tekzip ettim. Ancak hala daha gerek telefonla gerek Bakanlığımız basın müşavirliği kanalıyla, şahıs veya medya mensupları bazında konunun sorulması ve bilgi isteniyor olması üzerine, bu genel duyuruyu yapmak zorunlu olmuştur.
1- 1- İnternet ortamında altında adım Sencer olarak yazılmış ve Tedavi Hizmetleri Daire Başkanı olduğumu beyan eden SARIMSAK-LİMON KARIŞIMI hakkında hiçbir bilgim ve ilgim yoktur.
2- 2- Bu karışımın ne zaman ve kim tarafından hangi maksatla adım kullanılarak internet ortamına verildiğini de bilmiyorum. Sadece aynı odayı paylaştığım daire başkanı arkadaşım, A.Ü. Ankara Tıp Fakültesi Biyokimya Bilim Dalında doktora yaparken hocası Prof. Dr. İlker DURAK ile sarımsaktan elde edilen bir ekstre (GARLİK EKSTRESİ) üzerinde çalıştıklarını ve bu çalışmalarının Tıp Dergilerinde yayınlandığını anlatırken, odamızda bulunan bazı ziyaretçilerin sarımsakla limonu karıştırmanın daha iyi olduğunu söylediklerini ve bu konu hakkında tartışıldığını hatırlıyorum.Bu olay da bir-iki yıl önce olmuştur. Bu kişilerden biri belki inandırıcılık katmak düşüncesiyle adımı kullanarak internete vermiş olabilir diye düşünüyorum, ancak kişileri tanımadığım için de araştırıp soramıyorum.
3- 3- Kendim hipertansiyon hastası olduğumdan uzun süredir tansiyonumu regüle etmek için Sinoretik forte tbl 1x1, Cozaar tbl 1x1, kan sulandırıcı olarak Coraspirin 1x1 ve kolesterol düşürücü olarak Crestor 1x1 kullanmaktayım. Bu ilaçlara ait sağlık kurulu raporum mevcut olup tüm tedavi kayıtlarım ve reçete tarihlerim Bakanlığımız sağlık merkezinin bilgi işlem kayıtlarında her an ulaşılabilecek durumdadır. Ayrıca annemi yakın zaman önce koroner damar tıkanıklığı nedeniyle yapılan by-pass ameliyatı sonrası kaybetmiş bulunmaktayım. Böyle bir karışımı biliyor olsaydım ve gerçekten böyle bir karışımın iddia edilen etkilerinin olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olsaydı, önce anneme ve kendime uygular; annemi kaybetmez ve ben de bir dolu ilaç kullanmaktan kurtulmuş olurdum.
4- 4- Meslek hayatım boyunca bilimsellikten taviz vermemiş birisi olarak, bu çeşit bilim dışı gördüğüm bir olaya adımın karıştırılmış olmasından büyük üzüntü duymaktayım ve son zamanlarda her gün bir şekilde karşıma geliyor olması da çalışma performansımı olumsuz yönde etkilemektedir.
Yukarıdaki bilgiler ışığında bu konu ile ilgimin olmadığını ve böyle bir duruma adımın karıştırılmaya çalışılmasından son derece mağdur olduğumu, başta basın-yayın organlarımıza ve onlar vasıtası ile tüm kamuoyuna duyurur, insanlarımızın bilimsel yararı kanıtlanmış ve hekimlerince verilen tedaviler haricinde, hiçbir yol ve yönteme başvurmamalarını önemle hatırlatırım.Saygılarımla,
Dr. Sencar TEPE
Organ ve Doku Nakli Hizmetleri
DAİRE BAŞKANI
09.10.2006
sarımsak-limon karışımı
KAMUOYUNA DUYURULUR
Son bir aydır internet ortamında gerek bazı site ve e-mail gruplarında ilan edilmiş olarak; gerekse kullanıcıların birbirlerine yolladıkları elektronik postalarda, altında adımın yanlış olarak yazıldığı, sarımsak-limon karışımı bir şeyin neredeyse her derde deva ilaçmış gibi lanse edildiğini öğrendim. Ulaşabildiğim site ve haber gruplarına, böyle bir karışımla ilgim olmadığını yine elektronik ortamda tekzip ettim. Ancak hala daha gerek telefonla gerek Bakanlığımız basın müşavirliği kanalıyla, şahıs veya medya mensupları bazında konunun sorulması ve bilgi isteniyor olması üzerine, bu genel duyuruyu yapmak zorunlu olmuştur.
1- 1- İnternet ortamında altında adım Sencer olarak yazılmış ve Tedavi Hizmetleri Daire Başkanı olduğumu beyan eden SARIMSAK-LİMON KARIŞIMI hakkında hiçbir bilgim ve ilgim yoktur.
2- 2- Bu karışımın ne zaman ve kim tarafından hangi maksatla adım kullanılarak internet ortamına verildiğini de bilmiyorum. Sadece aynı odayı paylaştığım daire başkanı arkadaşım, A.Ü. Ankara Tıp Fakültesi Biyokimya Bilim Dalında doktora yaparken hocası Prof. Dr. İlker DURAK ile sarımsaktan elde edilen bir ekstre (GARLİK EKSTRESİ) üzerinde çalıştıklarını ve bu çalışmalarının Tıp Dergilerinde yayınlandığını anlatırken, odamızda bulunan bazı ziyaretçilerin sarımsakla limonu karıştırmanın daha iyi olduğunu söylediklerini ve bu konu hakkında tartışıldığını hatırlıyorum.Bu olay da bir-iki yıl önce olmuştur. Bu kişilerden biri belki inandırıcılık katmak düşüncesiyle adımı kullanarak internete vermiş olabilir diye düşünüyorum, ancak kişileri tanımadığım için de araştırıp soramıyorum.
3- 3- Kendim hipertansiyon hastası olduğumdan uzun süredir tansiyonumu regüle etmek için Sinoretik forte tbl 1x1, Cozaar tbl 1x1, kan sulandırıcı olarak Coraspirin 1x1 ve kolesterol düşürücü olarak Crestor 1x1 kullanmaktayım. Bu ilaçlara ait sağlık kurulu raporum mevcut olup tüm tedavi kayıtlarım ve reçete tarihlerim Bakanlığımız sağlık merkezinin bilgi işlem kayıtlarında her an ulaşılabilecek durumdadır. Ayrıca annemi yakın zaman önce koroner damar tıkanıklığı nedeniyle yapılan by-pass ameliyatı sonrası kaybetmiş bulunmaktayım. Böyle bir karışımı biliyor olsaydım ve gerçekten böyle bir karışımın iddia edilen etkilerinin olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış olsaydı, önce anneme ve kendime uygular; annemi kaybetmez ve ben de bir dolu ilaç kullanmaktan kurtulmuş olurdum.
4- 4- Meslek hayatım boyunca bilimsellikten taviz vermemiş birisi olarak, bu çeşit bilim dışı gördüğüm bir olaya adımın karıştırılmış olmasından büyük üzüntü duymaktayım ve son zamanlarda her gün bir şekilde karşıma geliyor olması da çalışma performansımı olumsuz yönde etkilemektedir.
Yukarıdaki bilgiler ışığında bu konu ile ilgimin olmadığını ve böyle bir duruma adımın karıştırılmaya çalışılmasından son derece mağdur olduğumu, başta basın-yayın organlarımıza ve onlar vasıtası ile tüm kamuoyuna duyurur, insanlarımızın bilimsel yararı kanıtlanmış ve hekimlerince verilen tedaviler haricinde, hiçbir yol ve yönteme başvurmamalarını önemle hatırlatırım.Saygılarımla,
Dr. Sencar TEPE
Organ ve Doku Nakli Hizmetleri
DAİRE BAŞKANI
09.10.2006
Bu kuru annem ve ben ayri ayri hazirladik ama ikimiz de attik.Ben bircok kotu tatli seyi icebilirim bu nasil bisey biliyormusunuz arkadaslar-, ictiginizde sanki icinize beton dokulmus gibi gum diye oturuyor ve orda kaliyorsun komalik gibi.Doktuk.Icebilen icinn coook faydali ama gel de ic.