Örgü Şapkalar nasıl yapılmış?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

cesurkiz39

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
5.419
1.588
39
bu şapkaların nasıl örüldüğünü bilen varmı varsa yardım lütfen

9866589013il7ai8.jpg

9866589013il7ai8.6aa44a78f0.jpg

adszxz5.png

adszxz5.d2990d8604.jpg

Birinci örnek baştan 1 kesip sondan 1 artırarak örülüyor..
3 sıra haroşa 3 sıra düz örgü şeklinde örülmüş.
40 ilmek başladınız diyelim, her sıra başında 1 ilmek kesiyorsunuz.Sıra sonunda 1 ilmek artırıyorsunuz..Yani ilmek sayınız hiç değişmiyor..40 ilmekle başlayıp 40 ilmekle bitiyor.(İlmek sayısı değişkendir.)Verev bir görünümü oluyor..İki ucundan birleştirip dikiyorsunuz..Baş tarafını da büzdürerek dikiyorsunuz.
2. örnekte örnekte 8 trabzanla başlayın.2 sırada 16 trabzan yapın..3. sırada 3 trabzan yapıp, 4. sünü alt sıranın 1. dolgusunun dibine batıp tek seferde çıkarın..Bu işlem devam edilerek artırma -eksiltme yapılarak bitirin.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Birinci örnek baştan 1 kesip sondan 1 artırarak örülüyor..
3 sıra haroşa 3 sıra düz örgü şeklinde örülmüş.
40 ilmek başladınız diyelim, her sıra başında 1 ilmek kesiyorsunuz.Sıra sonunda 1 ilmek artırıyorsunuz..Yani ilmek sayınız hiç değişmiyor..40 ilmekle başlayıp 40 ilmekle bitiyor.(İlmek sayısı değişkendir.)Verev bir görünümü oluyor..İki ucundan birleştirip dikiyorsunuz..Baş tarafını da büzdürerek dikiyorsunuz.
2. örnekte örnekte 8 trabzanla başlayın.2 sırada 16 trabzan yapın..3. sırada 3 trabzan yapıp, 4. sünü alt sıranın 1. dolgusunun dibine batıp tek seferde çıkarın..Bu işlem devam edilerek artırma -eksiltme yapılarak bitirin.
Kolay gelsin.

slm. arkadaşım tarifin için sağol ama birşey sormak istiyorum sana. ilmek sayısı değişkendir demişsin de, genelde kaç ilmek başlanıyor bereye? mesela 1.örnekteki bere için 40 ilmek örneğini vermişsin ya, hani 40 ilmek başlayarak mı yapalım?

canim,kizima ilk resimdeki sapkayi yapmak istiyorum,ama kac ilmekle ve kac numara sisle yapmam gerekiyor,kizim 8 yasinda............cok guzel bi ornek......

X