Evet aslinda derslere girince sınav güzergahını unutmuyoruz ezber oluyor o bakimdan iyi..Ama yurt dışinda komisyon nasil acaba burdakiler biraz gergin malesef.Benim ilk girişim bana böylesi denk geldi belkide.Normalde en kolay olan unutulmayacak şeyi Gerginlikten unuttum ..Eşinizde inşallah ehliyetini alır..Başarilar diliyorum..Emek verip emeğinin boşa gitmesi çok üzücü.
Direksiyon dersini veren egitmen, surucu adayinin yaninda oturuyor. Sinav gorevlisi 1 kisi ve arka koltukta oturuyor. Sinav baslamadan hazirmisiniz, basarilar falan diyorlar ama cok ciddi ve kurallarda cok sıkılar, insan ister istemez gerilip, bildigini unutuyor, hata yapiyor.
Ornegin hiz limiti 90 olan bir yolda 91 ile gidemezsin ve yol uygunsa, viraj yoksa 85 in altina dusemezsin. Direkt puan kiriyorlar. Bir form var ve onun uzerinden isaretleme yaparak puan kiriyorlar. 60 puandan 45 almak gerekiyor. Bazi hatalar 20 puan, 20 lik hatayi yapinca direkt kaliyorsun zaten.
Mesela stop tabelalari var, o tabelaya geldiginde yol bossa bile 3 saniye durman gerek. Esim 1,2,3 diye saymis icinden. Gozlemci 2 saniye durdun demis. Esim saydigini soyleyince 1,2,3 olarak sayamazsin, 0,1,2,3 olarak sayman gerek demis.
Zaten bundan kirdiklari 20 puan. Yani sirf bu kalma nedeni.
Bir de gayet nazik bir sekilde neden kaldigini sorunca, sinavdan zaten kalmis olmasina ragmen sinav gorevlisiyle munakasaya girdi diye isaretleyip puan kirmislar esimden. O puani kirsa da, kirmasa da esim kaldi, yani hic bir etkisi olmayacak ama yine de isaretleyip puan kirmis adam.. Sinirden guluyorum bunlari yazarken
Yani uzun lafin kisasi ister istemez oldukca gergin bir ortam olusuyor sinav aninda.
Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. IInsallah siz de bir sonraki sinavinizda ehliyetinize kavusursunuz.