• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Şizofrenim

chix

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
276
140
303
22 Yaşında üniversite mezunuyum. Yaklaşık 10 yıldır kendi kendimle konuşuyorum . Bazen saatlerce . Bana göre anormal değil ama başkası görse deli der :( . Bu arada bayaa asosyalimdir. Pek arkadaşım yok. Sosyal medyada aktif , gerçek hayatta ölü gibiyim. Özgüvenim Sıfır , kendimi beğenmiyorum bu Yüzden parayı bulsam direk estetik ameliyatlar geçiririm. aslında güzelim herkes öyle Söyler 1.66 boy 57 kilo hafif sarışınım vs . Ama aşırı bi Özgüven kaybı var. Bu da sanırım aile bağlarının kopuk olmasından dolayı . Erkek arkadasım hiç olmadı . Ben istemedim. Halbuki bayaa çok talibim oldu. Ama kimseye güvenmiyorum . Gelecek kaygım çok . Babam sürekli bnm bi b.k olmayacağımı söyler.( babam biraz dengesizdir) bu da beni çok üzüyor . Kısacası Hayatım berbat. Ailemi hiç anlatmıyorum zaten . Küçüklükten beri hep dayak yerim , halen de öyle. Dışardan beni Görenler 'aa ne kadar şanşlısın villada yaşıyorsun , yurtdışında okudun' fln der halbuki gelin bide içerden bakın... :(

merhaba.. üzüldüm adınıza. umarım yoluna girer bir şeyler.. şizofren oldugunuzu nereden çıkardınız..

Günümüzde özgüven eksikliğinin en büyük nedeni aşırı sosyal medya kullanımı bence. Çünkü inanılmaz bir sidik yarışı var. Görüyorum bunu çevremden ve anlıyorum insanların mutsuz olmasını. Ben bir tane kullanıyorum onu da aşırı değil, işime yarıyor gerçekten. Eğer böyle bir durumun varsa azalt. Ciddi ciddi kendi kendine konuşma durumu varsa evet bu sosyal destek eksikliğinden olabilir ama şizofren olduğun anlamına gelmez :) öyle kolay bir şey değil o :) halüsinasyon görüyor musun mesela ? Eğer öyle bir aileye sahipsen de kendini biraz uzak tutman faydalı olabilir bence. Aile de olsa insana zarar verebiliyor bazen iyi olacaklar diye bir kaide yok. Ve son olarak destek almanı öneririm tabii para ve zaman ayıracaksan. Bu bir süreç çünkü. Öyle iki gideyim problemlerim çözülsün diye bir şey söz konusu değil maalesef.

Şizofrenlik bir durumunuz yok...dönem dönem her insan belli sıkıntılar sorunlar yaşayabilir...hersey sizin elinizde biraz daha gayretli olun herseyden önce siz kendinize güvenin.sosyallesmeye başlayın.sinemaya tiyatroya gidin.kisisel gelisim kitapları okuyun.sosyal medyaya daha az vakit ayırın.alışverişe cıkın kuaföre gidin.olabildiginiz kadar insanlarla ic ice olun.bu sırada bir uzmandan da yardım alabilirsiniz.

Back