- Konu Sahibi ferhunde06
çocukluğumda ben de korkardım,uyuyamazdım,karanlıktan özellikle çok korkardım,çocukluğumdaki kadar olmasa da hala korkarım karanlıktan.Ancak benim yanımda fazlaca gerçek üstü olaylar anlatılmıştı,ben de bu tip olayları çok merak eder can kulağıyla dinlerdim sonrada gecesine uyuyamazdım.Mutlaka ya annemlerin yanında ya ablamın yanında uyurdum.Sonra yavaş yavaş geçti,ben bunu yenmeliyim diye kendi kendime telkinlerde bulundum hep,neticede çocuklarda böyle şeyler olur,bende ağlardım hep.Yalnız bende uyur gezerlik ve uykuda konuşmada varmış.Bunu da ailem anlatırdı çünkü ben hiç bir şey hatırlamazdım.Gece uykumda konuşurken söylediklerimi anlayamayacakları kadar hızlı konuştuğumu,yürümeye başladığım zamanda yetişemeyecekleri kadar hızlı hareket ettiğimi söylerlerdi.Yaz günü bile tüm kapılar pencereler kilitlenirdi bizim evde.Kendimi balkondan atarım filan diye çok korkarlardı.Defalarca kilitli kapıları sarsmışım uykumda,balkona çıkıp arkadaşlarım varmış gibi aşağıda, ben de birazdan geliyorum oynama filan demişim.Bana seslendiklerinde de duymaz cevap vermezmişim,çünkü uyuyormuşum o anda.ışte bu uyku terörü,kendine veya bir başkasına veya bir nesneye istemeden farkında olmadan,uyku sırasında zarar vermek veya verebilecek potansiyelde olmak.
Bence sizin kızınızda da buna benzer bir durum var.Beni psikoloğa götürmemişlerdi ama belki doktoralara filan sorulmuştur o dönem içinde bilemiyorum.Doktora götürün derim ben.Bir de aklıma geldi gece yatarken yediği bir şey ya da içiyorsa eğer ballı süt belki de midesine ya da bağırsaklarına dokunuyordur.gaz filan yapıyordur belki,bu da kabus görmesine sebep oluyordur.Gerçek dışı şeylere de bu kadar çok inandırmayın kendinizi.Tabiki dualarınızı edin ama bir takım tuhaf şeylerede bu derece inanmayın
Bence sizin kızınızda da buna benzer bir durum var.Beni psikoloğa götürmemişlerdi ama belki doktoralara filan sorulmuştur o dönem içinde bilemiyorum.Doktora götürün derim ben.Bir de aklıma geldi gece yatarken yediği bir şey ya da içiyorsa eğer ballı süt belki de midesine ya da bağırsaklarına dokunuyordur.gaz filan yapıyordur belki,bu da kabus görmesine sebep oluyordur.Gerçek dışı şeylere de bu kadar çok inandırmayın kendinizi.Tabiki dualarınızı edin ama bir takım tuhaf şeylerede bu derece inanmayın