Sanırım kızıma karabasan geliyor :((((((((((

Karabasana bende inanırırm yaşadım ama ben daha çok bilimsel yönden bakıyorum
Tabi ki dualara da sığınalım ama
Ben küçükken kendi ürettiğim kokularla karabasan görürdüm
Bi gün 14-15 yaşlarındayken gazete okuyorum bir başlık dikkatimi çekti
HALK ARASINDA KARABASAN
Uyku felci die başlayıp anlatılar herşey bilinç altı ve herşey psikolojik

Arkadaşlarında dediği gibi kızınızın yanında konuştuğuuz şeylere dikkat edin
Hocaya götürmek bilmem ne kadar doğru kendi namazımı kılar duamı okurum
elimde Kur'anım var şükür oradan okurum hocada faklı bir yerden faydalanacak değil ya...
Bence siz hocadan önce bi psikologa götürmeyi deneyin çocuğunuzu..

Rabbim yardımcınız olusun

bencede bir pedagoga götürmenizde fayda var.dualarınızıda okuyun elbette ama belki pedagogun bikaç seansta çözebileceği bir şeydir bunu gitmeden bilemezsiniz.belki sizin zannettiğiniz gibi karabasan bile değildir.eşinizde benzer durum olmuş olabilir ama bu illa kızınızdada aynısı olacak anlamına gelmez.
çok geçmiş olsun.

Bende inaniyorum karabasana öncelerden öyle sey olurmu derdim ama bundan 5 sene falan önceydi gece uyurken bogazimda iki el gördüm bagirmak istedim bagiramadaim kalkmaya calistim kalkamadim sesim cikmadi aklimi aldiracaktim nerdeyse daha sonra el cekildi kapida ayni dediginiz gibi uzun simsiyah birisini gördüm inanmasi güc ama sonra anlatinca bir arkadasimda yasamis yillarca aylarca uyku uyuyamadimgözümü kapatsam o görüntü gözümün önünden gitmedi.
en sonunda kapi komsum hocaaydi esine anlattim oda gel bi baksin dedi gittim bir bardak suya okudu ve ictim banada yatmadan önce besmele ile 7 ser defa felak, nas, ihlas, fatiha ve ayetelkürsi oku dedi her gece okudum ve birdaha yasamadim allaha sükür bir daha yasamadim allah kimseye yasatmasinda.:Saruboceq:
herkes inanir yada inanmaz herkesin kendi fikri ama ben artik bu olaydan sonra inandim ne kadar kötü anlatamam.
arkadasim sende yatmadan önce kizina bunlari oku insallah faydasi olur.:Saruboceq:

bayanlar kuran-ı kerimde cin kavramı var evet ama cinlerin insanlar üzerinde bir hakimiyetinin olabileceğine dair hiç bir delil yok. tam aksine cinlerden olan şeytanın insan üzerinde bir hakimiyetinin olamayacağı belirtiliyor. en kötü ve kuvvetli olan şeytan için bile Allah böyle bir izin vermediğine göre diğer cinler insan üzerinde böyle etkili olamazlar herhalde.. bu yüzden her psikolojik sorunu cinlere veya karabasan diye ayrı müstakil bi varlığa bağlamak çok da mantıklı değil..
benim de bir arkadaşım çok ciddi sorunlar yaşıyordu, cinlerin musallat olduğuna inanıyorduk, ve aklınıza gelebilecek her türlü okuma üfleme hocaya götürme vs tarzı yardımda bulunmaya çalışıyorduk.. ama geçmiyordu. uykuya dalmaya başladığı anda transa geçer gibi bi durum acaip şeyler oluyordu, kendini kaybediyordu, onlarla konuştuğunu filan anlatıyordu.. herneyse ayrıntıya gerek yok ama korkutucu şeyler işte.. ama şu an evlendi ve gayet iyi...
şu an dönüp baktığımda olaylar her ne kadar bize çok esrarengiz ve tıbbi açıdan açıklanamaz görünse de aslında hepsinin psikolojik açıdan bi açıklaması var.. nitekim hoca hoca gezip arkadaşımıza hangi cinin musallat olduğunu filan öğrenmeye çalışmak olayı daha da vahimleştiren şey olmuştu.. kendisine büyü yapıldığı söylendiğinde daha önce olmayan sorunlar da başgöstermişti..

sonuç olarak size de diğer bazı arkadaşlarım gibi bi psikologtan yardım almanızı öneririm.. en azından kızınızla doğrudan konuşarak sorunun nerden kaynaklandığını bularak çözüm sunabilir..

Kızlar bütün yorumları okudum..Hepinize çok tşk ediyorum ilginiz için..
Çoğu arkadaş kızımı bir pedagoga götürmem gerektiğini söylemiş...Yarın randevum var zaten..Şunuda belirtmek isterim ben zaten bir psikologla görüşüyorum..Benim çocuklarım çok hareketli ve tabiri caizse tam bir yaramazlar..Benim asıl halletmek istediğim sorun öncelikle bunlar olduğu için psikologla bu tarz konular hakkında konuştuk..
Kızım 2 yaşından beri hemen hemen her gece rüyasında konuşup ağlardı..Yapı olarak zaten çok korkak bir yapısı var.Mesela gündüz telefon çalsın korkar, ellerini yıkayacağı zaman banyonun ışığını açtırır (banyo aydınlık olsa dahi)..Ağbisiyle gündüz yaşadıklarını gece rüya olarak görüyor sanırım.Mesela o benim oyuncağım ağbi diyerek ağlıyor ama biz dediğim gibi onu o an susturamıyorduk.Bir ara ağlamamaya başladı.Biz ohh düzeldi heralde diye düşünürken ara ara yine nüksetmeye başladı..Ama bu ağlamaları arada çok korkarak ve sanki birşey görmüşde korkmuş gibi ağladığı için bizim aklımıza karabasan falan geldi..
Ben kızımı hacıya hocaya götürme taraftarı değilim zaten..Her derdin Allahtan ve her devanında Allahtan geldiğine inanan bir insanım..Kuran-ı Kerim elimin altındayken evde bir sürü sure ve ayetler varken tabiki hocaları düşünmem..Çünkü çoğu para tuzağı ve gereksiz bence.Zaten bu tartışılacak bir konu..Ama işini iyi yapan hocalarda var....
Gelelim psikologlara; ben daha önce oğlum için görüşmüştüm.Ama hiç sonuç alamadım maalesef..Olan paralarıma oldu diyebilirim..Çünkü psikologların söylediklerini hayata geçirmek çok zor, gerçekten çok zor..Zaten bizler psikoloğa neden gidiyoruz sorunumuz bıçak kemiğe dayanınca değilmi?Bende öyle yaptım artık sabrımın sonu geldiğinde gitmiştim.Ama söylediklerini uygulayacak ne sabrım kalmıştı ne gücüm..Onlar ise sizden sabırlı olmanızı istiyorlar...Ama şu ara görüştüğüm psikoloğun önerdiği çözümleri kendi hayat tecrübelerimle birleştirip uyguluyorum..Yani yinede her dediğini yapamıyorum çünkü imkansız gibi bir şey..Şimdi çok fazla detaya girmek istemiyorum..Artık çocuklarıma karşı daha kararlı görünüyorum ve onlara biraz biraz sorumluluk vermeyede başladım..Yani aslında ben çocuklarıma iyilik yapayım derken bilmeden kötülük yapmışım...Anne olduğum için sanırım kıyamadım onlara..Bir örnek vereyim sizlere mesela kızım çok zor yemek yer..Eskiden ben elimde kaşık tabak peşinde oyunla yedirmeye çalışırdım.Ama şimdi öyle yapmıyorum..Sofrada önüne tabağı koyuyorum yemeyeceğim anne derse tabağı önünden alıyorum peki kızım hadi odaya git diyorum..Israr etmiyorum..Ama tabi içim gitmiyor değil.Tabiki kızım bu duruma şaşırdığı için ve benim kararlı olduğumu gördüğü için yemeye başladı.Gerçi arada yine kaytarıyor ama eskisine göre biraz daha düzeldi bu konuda...
Kızımın kabus görüp ağlaması ve çok korkarak yanıma kulaklarını kapatarak gelmesi beni ve eşimi çok korkuttu..Eşimin bekarlığından sorunları olduğu için aklımıza acaba karabasanmı düşüncesi geldi..Belki odur belki değildir bilemiyorum...Ama eşimin yaşadıklarını sizlerde duysaydınız bu ihtimali es geçemezdiniz..O yüzden benim korkumda oydu..Halen ne olduğunu bilmiyorum..Yarınki görüşmemde bu konu üzerinde konuşmayı düşünüyorum...
Biraz detaylı oldu yazdıklarım ama ne yaşadığımı bilin istedim...Psikologlara güveniyorum ama hepsine değil.ışini iyi yapan psikologlarda var tabiki...Ama çevremde psikoloğa bir sürü para döküp sonuç alamayan arkadaşlarımda var...3-5 tane psikolog gezip en sonunda işte bu diyeceğim bir psikolog arayacak kadar zengin değilim çünkü psikolog ücretleri biraz uçuk maalesef..Umarım yarın bir sonuç alırım...Okuduğunuz için tşk ederim.../B]

kara basana bende inanıyorum öneceleri anneme cok geliyordu hatta devamlı diyebilirim .. cin lere inanırım kuranı kerimde cin hakkında ayet coktur ve insanların kanına karışa bilecekleri bile söz ediliyor.. hatta kara basan bana da gelmişti hiç bir zaman unutmam o geceyi yani yüzünü gördüğüm geceyi.. ister inanın ister inanmayın ama cidden var ve bildiğim kadarı ile ergen lere çok geldigi söylenir...

kızınıza gelince masum meleğe kim dokunur ... kendisi zaten masum... izledigi cizgi film bile etkiler kardeşi ile kavgası bunların hepsini tek tek uykuda yaşar . kendi kızımdan biliyorum 2 bucuk yasında ve bir gece kalkıp cahk horoz oladu die ağladıgını bilirim gilbrt dolaptan cık dedini bilirim .. yani...

canım sakın eline kuran verip yatırma çarpılırsın öncelikle onu söyliyeyim hemen yazını okuyunca bundan muzdarip kişilere sordum yapman gereken kızına ezanı öğret ve o geldiğinde hemen ezan okuması lazımmış ozaman asla gelmezmiş..çok gelen birine sordum gerçekten karabasan diye bişey var Allah yardımcın olsunn bide elhamı okuyacak o zaman daha gelmezmiş eğer herşeye rağmen gelirse evinizi değiştirmende yarar var çünkü ev c.nli yada yatırlı bir yerdede olabilir rahatsızlık verir onu bir araştırın canım bozma moralini düzelir umarım ...

canım felak ve nas surelerini sen oku ardından kızın tekrar etsin...hatta diğer duaları da oku(ayetel kürsi filan)ama felak ve nas sureleri çok önemli onları oku ve kızına tekrar ettir.inşalla en kısa zamanda geçer..

Beni anladığınız için tşk ederim...O kadar çok kişiden duyuyorumki bunu banada geldi diye ve işin tuhafıda herkes aynı simayı tarif ediyor..Bilmiyorum kızımdamı aynı şeyi görüyor ama eşime zamanında dadandığı için bizi korkutan o oldu..Sizede geçmiş olsun...Psikologda aynı şeyi söyledi zaten izlediği çizgi film veya onu korkutacak tarzda programlar izletmeyin dedi..Gerçi ben zaten izletmiyorum ama şu ara daha çok dikkat ediyorum...Gözümden kaçan bişey olmasın diye sürekli takip ediyorum çocuklarımı..Mesela şu tv deki Selena dizisini izlerlerdi dr izletmeyin onu dedi..Çocuklarım çok sevmesine rağmen izletmiyorum artık..Sizde dikkat edin bari izlediği programlara..Onların hayal dünyaları geniş gördükleri şeyleri farklı yorumluyor olabilirler..Allah yardımcımız olsun hepimizin ne diyeyim...
Canım ben eline Kuran vermedim zaten..Yastığının içine koydum..Kızım 4 yaşında ve tam net düzgün konuşamıyor halen...Birde böyle bir sorunumuz var maalesef...Dua öğretmeye çalışsamda öğrenemez konuşması yaşıtları gibi değil..Ama ben okuyorum her gece bildiğim bütün duaları okuyorum...Evimizi değiştirme gibi bir şansımızda yok maalesef..Kendi evimiz ve kredi ödüyoruz..Ama sorun evden ziyade kızımın gördüğü rüyalarda veya karabasan işte bilmiyorum...Evide değiştirsek yine aynı şey olur çünkü bundan önceki evimizdede kızım aynı şekilde ağlıyordu...Bilmiyorum inanın artık ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım şaşırdım...Desteğiniz için tşk ederim canım....

Okuyorum canım inanın gece gündüz okuyorum hemde...Kızımada tekrar ettirmeye çalışıyorum ama söyleyemiyor..Bende söyleyebileceği şeyler söyletiyorum ona...Bende en kısa zamanda geçmesini umut ediyorum artık çünkü ne sabrım kaldı ne dayanacak gücüm...Ne yaptıysam sonuç alamıyorum..1-2 gün iyiyse öbür günler yine ağlıyor...Çok zor inanın çok zor bir durum.... :çok üzgünüm:

chess sana katiliyorum. cocuklar biz farketmesek bile cok alakasiz seylerden etkilenip korkabiliyorlar.
tv seyrettirmeyin bence benim kizim yeri geliyor sadece fon müziginden bile korkuyor,görüntü gayet normal ama fon müzik gerginlesince onu hissediyor ve üc yasinda.
muhakkak bi doktora götürün sonra ilerde pisman olmayin keske zamaninda götürseydik diye.
burasi sonucta bi paylasim sitesi hicbirimiz doktor veya hoca deyiliz. ettigin dualara inanarak ve herseyin allahin elinde olduguna kalpten inanarak dua et, ettigim dualar kabul olmuyor deme bu inkara girer, sen allaha güven ona dayan. kizinada ögret yatmadan önce besmele cektir daha fazlasini yapabiliyorsa onuda yaptir(kac yasinda kizin) allah yardimcin olsun gercekten cok üzüldüm.

cok gecmis olsun
durumunuza cok uzuldum. sizi cok iyi anliyorum ayni seyleri cok fazla yasadim.
Aklimi kacirma nktasina geldim zor zamanlar yasadim. Fazla ayrintiya girmek istemiyorum Bir suru dua okuyordum defalarca, bir hoca geldi bayandi oda okudu beni
ama hala devam etti. aylarca yasadim. Ama sonra gecti ben o ara psikolojik olarak
cokmus durumdaydim, Uzerimde cok fazla baski vardi sanirim bu sebeple yasadim bunlari. ben buna bagladim.
Sorunlarim cozulunce bende de iyilesme oldu Allaha sukur.
Farkinda olmadan birileri kizinizi uzmus olabilir, birinden korkmus olabilir.
Allah sifa versin dualari eksik etmeyin ama ben kendimden yola cikarak
mutlaka bir pedagogdan yardim alinmasi gerektigini dusunuyorum zaten yazilarindan da
bu yola basvurdugunuz goruluyor. umarim kisa surede olumlu sonuclar alirsiniz.

öncelikle çocuğunuz şuanki durumunu çok merak ettim...kıyamam ben ona ALLAH yardımcınız olsun...elbette duasız olmaz...Ayetelkürsi okumanızda fayda var. AMA;

ŞUNLARA DEĞİNMEDEN GEÇEMEDİM....benimde 2 evladım var...küçük 3 yaşında...bu yaştaki çocuklar yaşadıkları şeylerin çok eskisinde kalıyorlar....mesela oyun esnasında korkutulma ki bunu abileri ablaları yapıyorlar genelde, mutlaka etkisinde kaldığı bir durum olmuş....o yaşlardaki bir çocuğa karabasan gelceğini sanmıyorum tabi ALLAH bilir ....

benim ufaklık çok cesaretliydi bir gün film izlerlerken yeğenim bir sahnede heyecandan çığlık attı ,o gün bugündür benimki en basit bir sahnede bile heyecanlanır oldu.......evet bu yaştaki çocuklar herşeyi kopyalıyorlar.......korkuyu,ağlamayı,heyecanlanmayı,eğlenmeyi,kahkahayı....

bu kaos dolu anların sonunda gece rüyalarda çok hareketli geçiyor....oldukça yaramaz olduğunu yazmışınız, genelde hareketli çocuklar çok şeyi kısa sürede yaşayabildikleri için, küçük beyinleri fazla zorlanıyor......ve kabuslar başlıyor...

onu çok rahat edebileceği ortamlarda olabildiğince dingin yerlerde bulundurun, kafası fazla karışmasın, oynadığı kişileri mesela abisidir mesela ablasıdır fazla oyun oynamalarına izin vermeyin, mutlaka birinin hızı ufaklığa fazla gelmiş, oyun tarzı ağır gelmiş ki küçük bedeni çok yorulmuş...

bunlar bir anne olarak yaşanmış deneyimlerimden yazılmış öneriler arkadaşım....

seni çok iyi anlıyorum ALLAHIM yardımcınız olsun.....

öncellkle çokk geçmiş olsun..arkadaşın dediği gibi etkisinde kalmış olabilir...sana tavsiyem pedegog a danış..büyük değil ki oturup konuşulsun..onlar birşekilde çözer...ve sizde duanın gücüne inanıp sürekli edin...karabasan olmasa bile...4 yaşındaki birçocuk korkuyorsa ciddiye alın..bilyomusunuz ben birkaçyıl önce korkardım ama karabasandan değil yalnız kalamıyodum...şimdi çok şükür geçti...Allah şifa versin.....

Ben inanmiyorum karabasana filan bence esinizin ve kizinizin doktora ihtiyaci var kizinizi zaten goturucekmissiniz doktora umarim faydasi olur bence hepsi psikolojik. Bilmiyorum babadan yada anneden cocuga gecermi bu korkular ama biz hic bu tur seyler duymadik cocuklugumuzda ve yasamadik. Annem her zaman karabasan gibi seylerin olmadigini herseyin mantikli bi aciklamasi oldugunu soylerdi Allah razi olsun korkusuz buyuduk sayesinde. umarim kiziniz en kisa zamanda kurtulur bu durumdan..

valla cnm bende bunu yasadım 9 ay oncesıne kadar evımız tasıdım dusun neler cektım

bıraz yanında dursun unutsun cocuk
sende ona hıssettırme korkunu fılan

O kadar olabilir mi yaa:bbo:benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…