- Konu Sahibi ferhunde06
-
canım felak ve nas surelerini sen oku ardından kızın tekrar etsin...hatta diğer duaları da oku(ayetel kürsi filan)ama felak ve nas sureleri çok önemli onları oku ve kızına tekrar ettir.inşalla en kısa zamanda geçer..Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.....
4 yaşında bir kızım var..Hemen hemen her gece uykusunda ağlıyor.Biz uyku terörü diye adlandırdık.İnternette sürekli bununla ilgili konular okudum.Belli bir süre sonra geçer diye okumuştum ama geçmedi maalesef.
Bizi korkutan asıl neden kızım ağladığında sanki birini görmüşde korkmuş gibi ağlaması.Daha önce bu tarz durumlarla karşılaştık.Eşim kızım ağladığında odasına girmiş ve kızımı yataktan inmiş bir vaziyette görmüş 'git burdan git burdan' diye bağırıyormuş.En son dün gece ağlayarak odaya geldi anne sizin yanınızda uyuyacam korkuyorum dedi.Ne oldu kızım dedim biri kulağıma bağırdı dedi.Nasıl biri o dedim.Simsiyah dedi.Allahım çıldırmak üzereyim.Kızlar eşim bekarken eşime karabasan gelirmiş.Nerdeyse delirecek hale gelmiş eşim.Şimdide geliyormuş ama eskisi gibi değil.Eşim bunu yaşadığı için ve bende eşimin yaşadıklarını bildiğim için çok korkuyorum.Acaba kızımadamı dadandı diye.Kızımın yastığının altında Ayetel Kürsi, Kuran var.Her gece mutlaka dua okurum hem bize, hem çocuklarıma.Özellikle Ayetel Kürsinin çok koruyan bir dua olduğunu biliyorum.Akşam okununca sabaha kadar, sabah okununca akşama kadar yanına hiçbir kötü musibet uğramazmış diye okumuştum.Ama madem koruyorsa neden geliyor o zaman???????
Kızlar ne olur bana yardım.Bu durumu mutlaka yaşayanınız vardır.Ne yapmam lazım?Ne gibi dualar okumalıyım?Sabaha kadar uyumadım ve şu an üzüntüden başım ağrıyor.Allaha sonsuz inancım var.Psikoloğa götürsem asla karabasan olayını kabul etmeyecekler biliyorum.Ama eşim bu durumu yaşadı neler çekmiş zamanında.Bunun açıklaması ne o zaman?Off inanın çıldırmak üzereyim.Bir anne olarak kızıma yardım edemiyorum.Okuduğum dualarda işe yaramıyor.Yine korkuyor veya korkutuluyor.Kızımın kendi yatağında korkmadan şöyle rahat rahat uyuduğunu görebilecekmiyim....
Yazımı sabırla okuduğunuz için tşk ederim...... senağlamasenağlamasenağlama
Beni anladığınız için tşk ederim...O kadar çok kişiden duyuyorumki bunu banada geldi diye ve işin tuhafıda herkes aynı simayı tarif ediyor..Bilmiyorum kızımdamı aynı şeyi görüyor ama eşime zamanında dadandığı için bizi korkutan o oldu..Sizede geçmiş olsun...Psikologda aynı şeyi söyledi zaten izlediği çizgi film veya onu korkutacak tarzda programlar izletmeyin dedi..Gerçi ben zaten izletmiyorum ama şu ara daha çok dikkat ediyorum...Gözümden kaçan bişey olmasın diye sürekli takip ediyorum çocuklarımı..Mesela şu tv deki Selena dizisini izlerlerdi dr izletmeyin onu dedi..Çocuklarım çok sevmesine rağmen izletmiyorum artık..Sizde dikkat edin bari izlediği programlara..Onların hayal dünyaları geniş gördükleri şeyleri farklı yorumluyor olabilirler..Allah yardımcımız olsun hepimizin ne diyeyim...kara basana bende inanıyorum öneceleri anneme cok geliyordu hatta devamlı diyebilirim .. cin lere inanırım kuranı kerimde cin hakkında ayet coktur ve insanların kanına karışa bilecekleri bile söz ediliyor.. hatta kara basan bana da gelmişti hiç bir zaman unutmam o geceyi yani yüzünü gördüğüm geceyi.. ister inanın ister inanmayın ama cidden var ve bildiğim kadarı ile ergen lere çok geldigi söylenir...
kızınıza gelince masum meleğe kim dokunur ... kendisi zaten masum... izledigi cizgi film bile etkiler kardeşi ile kavgası bunların hepsini tek tek uykuda yaşar . kendi kızımdan biliyorum 2 bucuk yasında ve bir gece kalkıp cahk horoz oladu die ağladıgını bilirim gilbrt dolaptan cık dedini bilirim .. yani...
Canım ben eline Kuran vermedim zaten..Yastığının içine koydum..Kızım 4 yaşında ve tam net düzgün konuşamıyor halen...Birde böyle bir sorunumuz var maalesef...Dua öğretmeye çalışsamda öğrenemez konuşması yaşıtları gibi değil..Ama ben okuyorum her gece bildiğim bütün duaları okuyorum...Evimizi değiştirme gibi bir şansımızda yok maalesef..Kendi evimiz ve kredi ödüyoruz..Ama sorun evden ziyade kızımın gördüğü rüyalarda veya karabasan işte bilmiyorum...Evide değiştirsek yine aynı şey olur çünkü bundan önceki evimizdede kızım aynı şekilde ağlıyordu...Bilmiyorum inanın artık ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım şaşırdım...Desteğiniz için tşk ederim canım....canım sakın eline kuran verip yatırma çarpılırsın öncelikle onu söyliyeyim hemen yazını okuyunca bundan muzdarip kişilere sordum yapman gereken kızına ezanı öğret ve o geldiğinde hemen ezan okuması lazımmış ozaman asla gelmezmiş..çok gelen birine sordum gerçekten karabasan diye bişey var Allah yardımcın olsunn bide elhamı okuyacak o zaman daha gelmezmiş eğer herşeye rağmen gelirse evinizi değiştirmende yarar var çünkü ev c.nli yada yatırlı bir yerdede olabilir rahatsızlık verir onu bir araştırın canım bozma moralini düzelir umarım ...
canım felak ve nas surelerini sen oku ardından kızın tekrar etsin...hatta diğer duaları da oku(ayetel kürsi filan)ama felak ve nas sureleri çok önemli onları oku ve kızına tekrar ettir.inşalla en kısa zamanda geçer..
Karabasana inanıyorum ve çocukluğumdan bu yana yaşarım,nedenini bilmiyorum.
mesajların devamını okumadan cevap yazıyorum, aynı şeyi yazan varsa kusura bakmayın..
-karabasan- dediğimiz, elimiz kolumuz hareket edememe hali, uykudan ani uyanma halidir, bilinç açılır fakat beyin vücuda komuta edemez ...diye biliyorum ben... aksi halde zaten okuduğunuz dua ile varsa bişeyin gitmesi gerek..
babada olan bu uyku problemi çocugunuza da geçmiş olabilir... insanın uykudan uyanırken de bazı aşamalardan geçmesi gerek... belki basit bir ilaçla bile tedavi olabilir. Lütfen doktora gidiniz...
Çocukkende büyüdüğümdede karabasan dediğimiz olayı çok yaşadım.Hatta çocukken gördüğüm kabusların haddi hesabı yok.uyanıkken bile geceleri korkudan gördüğüm hayalleri anlatsam size ürperirsiniz.Yıllarca yaşadım bu sorunu.Korkudan tuvalete gidemezdim.Kafama bişeyle vurulur uyandırılırdım.Karnıma tekme yerdim.Yada ben öyle olduğunun zannediyordum.Çünki çok korkaktım.Büyüdüğümde farkettim neden korkak olduğumu kabus gördüğümü hayal gördüğümü.
Büyürken farkında olmadan bize anlatılan hikayelerin içindeki küçükte olsa azda olsa çocukları korkutan şeylerin olması.Annelerimiz aralarında konuşurken bizim duymadığımızı oynadığımızı zannedip aralarında konuştukları ölüm olayları.Halbuki beyin yazıyodu onları.Sonra daha büyük çocukların bizi korkutmak için uydurduğu hikayeler.Hepsi kabuslarıma nedendi.
karabasan denen olayında bilimsel açıklamasını öğrendikten sonra bu olaydanda korkmamaya başladım.Çünki biraz sonra geçeceğini biliyorum.Ve yılda bi kere ya olur ya olmaz artık.
diyeceğim şuki çocuklarınızın yanında konuşurken çok dikkatli olun.Onlar oyunda oynasala tv de seyretseler biliç altı duyup yazıyo herşeyi.Heleki tv ler okadar etkiliki.Korku insanın genetiğinde var olan bişey.Eşinizle başından geçenleri konuşurken kızınız yan odadaysa bile duymaz diye düşünmeyin.Tabiki dualarınızıda ihmal etmeyin.Biz kocaman insanlar bile hala biçok şeyden korkabiliyoruz.Çocuğunuzun ihtiyacı olan en büyük şey güvenebileceği anne ve babası.Oda sizde var zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?