• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım kızıma karabasan geliyor :((((((((((

ferhunde06

Guru
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009
476
4
296
Ankara
Konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum.....
4 yaşında bir kızım var..Hemen hemen her gece uykusunda ağlıyor.Biz uyku terörü diye adlandırdık.İnternette sürekli bununla ilgili konular okudum.Belli bir süre sonra geçer diye okumuştum ama geçmedi maalesef.
Bizi korkutan asıl neden kızım ağladığında sanki birini görmüşde korkmuş gibi ağlaması.Daha önce bu tarz durumlarla karşılaştık.Eşim kızım ağladığında odasına girmiş ve kızımı yataktan inmiş bir vaziyette görmüş 'git burdan git burdan' diye bağırıyormuş.En son dün gece ağlayarak odaya geldi anne sizin yanınızda uyuyacam korkuyorum dedi.Ne oldu kızım dedim biri kulağıma bağırdı dedi.Nasıl biri o dedim.Simsiyah dedi.Allahım çıldırmak üzereyim.Kızlar eşim bekarken eşime karabasan gelirmiş.Nerdeyse delirecek hale gelmiş eşim.Şimdide geliyormuş ama eskisi gibi değil.Eşim bunu yaşadığı için ve bende eşimin yaşadıklarını bildiğim için çok korkuyorum.Acaba kızımadamı dadandı diye.Kızımın yastığının altında Ayetel Kürsi, Kuran var.Her gece mutlaka dua okurum hem bize, hem çocuklarıma.Özellikle Ayetel Kürsinin çok koruyan bir dua olduğunu biliyorum.Akşam okununca sabaha kadar, sabah okununca akşama kadar yanına hiçbir kötü musibet uğramazmış diye okumuştum.Ama madem koruyorsa neden geliyor o zaman???????
Kızlar ne olur bana yardım.Bu durumu mutlaka yaşayanınız vardır.Ne yapmam lazım?Ne gibi dualar okumalıyım?Sabaha kadar uyumadım ve şu an üzüntüden başım ağrıyor.Allaha sonsuz inancım var.Psikoloğa götürsem asla karabasan olayını kabul etmeyecekler biliyorum.Ama eşim bu durumu yaşadı neler çekmiş zamanında.Bunun açıklaması ne o zaman?Off inanın çıldırmak üzereyim.Bir anne olarak kızıma yardım edemiyorum.Okuduğum dualarda işe yaramıyor.Yine korkuyor veya korkutuluyor.Kızımın kendi yatağında korkmadan şöyle rahat rahat uyuduğunu görebilecekmiyim....
Yazımı sabırla okuduğunuz için tşk ederim...... senağlamasenağlamasenağlama

Merhaba benim küçüklüğüm geldi birden aklıma bunları okuyunca aynen bende kızınızın durumunu yaşadım sebepsiz yere uykuda korkularım oluyordu ailem soruyordu noluyo ne görüosun nie aglıosun diye cevap veremiyordum adlandıramıyordum o korkuyu kabusla karışık rüyalar vs.bundan 4 sene önce bigün uykumdan uyandırıldım bi gözlerimi açtım kocaman tavana değen simsiyah bişeyy yanıma yaklaştı yatagıma geldi yatak resmen çöktü ama ben nasıl korkuyorum bir sürü dua okudum bildiğim bütün dualar ayetel kürsiyi okuyamadım ezberimde deil ondan sonra bi daha görmedim bişey büyüyene kadar neler çektim 19 yaşındayım bu arada

Allah cc yardımcınız olsun . . .

Kızınızın yattığı odada özelliklede yatağında yiyecek kırıntılarının olmamasına özen göstermeye gayret etmeyi deneyin . . .

Minikler yiyecekleri ellerinde her yere götürebiliyorlar bunuda takibe alırsanız dualarınızıda eksik etmezseniz atlatılacaktır diye düşünüyorum . . .

Tanıdıklarınızdan da bu konuda dua isteyin .
Tekrar Allah cc yardımcınız olsun .

Karabasana bende inanıyorum birkaçkere de bana geldi :1ninca:
yatsı namazından sonra okunan 21 besmele şerifin her tülü karabasan cin şeytan gibi musibetlerin şerrinden koruduğunu okumuştum ve bende son 1 aydır hergece yapıyorum bunu çok şükür korkulacak rüha dahi görmedim :umursamaz:
birde büyüklerimizden yastık altına sarımsak koyulması gerektiğini duymuştum
sabah ezanının sesiyle veya odaya herhangi birinin girmesiyle yok oluyorlar
sizde kızınızın üzerine abdestli birşekilde 21 kere euzu besmele okuyabilirsiniz kaydirigubbakcemile5

fakat karabasan gelmiş olsa kızınız bırakın ağlamayı hareket dahi edemez
siz "yanımıza geliyo veya babası ayaktayken yakaladı" diyosunuz bence karabasan değildir kızınıza gelen bilmiyorumkismile

sizin yerinizde olsam güvenilir bir hocadan koruyucu bir ayet veya korku muskası alırım
yer gök dua ile ayakta duruyor sonuçta :Saruboceq:

Kızlar öncelikle cevap yazdığınız için hepinize ayrı ayrı tşk ederim.Kayru o bahsettiğin tavana kadar uzun simsiyah olan şeyi eşim yıllarca görmüş.Delirecek hale gelmiş.Benim tek korkum kızımada dadanması...Çünkü daha çok küçük ve zaten çok korkak bir yapısı var.Neyseki sen kurtulmuşsun.Dilerim bir dahada yaşamazsın...
Sabun ben zaten çocuklarımın eline birşey verip göndermem.Yiyecek verdiğim zaman ya tepsiye koyarım, ya tabakta odada yerler.Odalarını pek kulanmıyorlar.Genelde odada veya salonda yanımızda oluyorlar.Ama çocuktur sonuçta belki dökmüşlerdir diyeceğim ama odalarına yiyecekle pek girmezler.Ama bundan sonra daha dikkat ederim.Yorum yazdığın için tşk ederim.
Deren sarımsak olayını duymamıştım.Ama bu gece kesin koyarım yastığının altına.21 kere euzu besmeleyide yaparım.Kızımın ağlamaları başladığından beri hepimizin yastığının altına nazar duaları, kötülükten şerden koruyan dualar ve aklına gelebilecek her türlü musibet dualarını bir kağıda yazıp koymuştum.Ama yine oluyordu.Birde kızım ağladığında babası yada ben hemen yanına gidiyoruz ama o an bizi duymuyo ya eliyle birşeyi gösteriyor, yada öyle bir ağlıyorki korkutulmuş gibi.ınanın o kadar zor bir durumki.Ben öyle anlarda kucağıma alıyorum sımsıkı sarılıyorum korkma kızım ben burdayım diyorum.Ama o bizi duymuyor o anda.Korktuğu şey her neyse benim kucağımda olması bile onu teselli etmiyor.Bende düşündüm bir hocaya götüreyim okutayım ne bileyim muska falan yazsın diye ama bu devirde gerçek bir hoca bulabilirmiyim bilemiyorum.Tv de neler görüyoruz hocalarla ilgili.Ama keşke bulsam işini doğru yapan bir hocada götürsem.Kızımın derdine derman olsam.Aslında tek kızıma değil eşimede geliyor belki 3 ayda bir belki 4 ayda bir.Ben hepsinin sıkıntısını çözmek istiyorum.Ama eşimin zamanında yapmadığı kalmamış.Ne dualar, ne hocalar neler yapmışlar.En sonunda bir yatırın mezarında uyutmuşlar eşimi ondan sonra azalmış.Eskiden her gece gelirdi diyo eşim şimdi 3-4 ayda bir.Ay çok zor bir durum bu.Ne yapacam bilmiyorum.Şu an çok çaresizim.... senağlama

Allah yardimciniz olsun arkadasim,birde cevsenül kebiri deneyin biraz uzun bir duadir ama,cebrail a.s cevseni peygamberimize savas zamaninda getirmis ve zirhini cikar bunu tak demis yani okadar kuvvetli bir duadir internette cevsen duasi diye aratirsaniz cikar,tekrardan Allah yardimciniz olsun ins

bence karabasan diye nitelendirmeyin psikolojik problemde olabilir olmayabilirde bunu siz bilemezsiniz bence doktora goturmekde yarar var..kendi adıma karabasan gormedim zaten cinlerin musallat olabilcegine inanmıyorum..ilk once doktor derim ben sonra hacı hoca artık ne yaparsınız bilemem..kucuk bir cocugun bu denli korkmasına uzuldum

Allah cc yardımcınız olsun . . .

Kızınızın yattığı odada özelliklede yatağında yiyecek kırıntılarının olmamasına özen göstermeye gayret etmeyi deneyin . . .

Minikler yiyecekleri ellerinde her yere götürebiliyorlar bunuda takibe alırsanız dualarınızıda eksik etmezseniz atlatılacaktır diye düşünüyorum . . .

Tanıdıklarınızdan da bu konuda dua isteyin .
Tekrar Allah cc yardımcınız olsun .

oncelikle amin diyorum ve yazdiklariniza kesinlikle katiliyorum...
benimde bir arkadasim var burada, geçen konusurken laf arasinda kendisine karabasan geldigini soylemisti , çok korkmustum inanamadim.. ama bende yasadim sadece bir kere fakat gunlerce aklimdan çikmamisti, nasil oluyordu diye sordum, dediki esim yanimda iken ayni onun seklinde baska birisi daha oluyordu demisti.. hiç hareket dahi edip sesimi bile çikartamiyorum demisti...neyse sonra bir arastirmaya koyulmus ev içinde, tuvalletteki kirik duvar yerini kapatmak için poseti kiristirip oraya koymus daha onecen... çikarip posetin içine bakmis ki içinde ekmek parçalari var.. akannehir butun o kirintilari bir guzel temizlemis , tuvaletin altini ustune getirmis ve birdaha ona karabasan gelmemis.... ferhunde arkadasim ne olur ne olmaz bence sen yinede genis bir kontrolden geçir.. ama sakin sakin dualardan umudunu kesme Allah korusun... sizin için dua edecegim insallah sevgilerimle...

Son düzenleme:
o yaş grubunun kabus görmesi normaldir, her çocukta olabilir, ama babasıyla benzer şeyleri yaşıyorsa genetik bi psikolojik durumda olabilir, bence doktora bi danışın, duanınızıda edin, ama doktora götürmemenize şaşırdım doğrusu, belkide dr işte sorun budur çözümüde budur diyecek, götürmeden nerden bileceksinizakannehir

ayrıca cinlerden perilerden, ve bu tip şeylerden çocuğun yanında bahsetmemeniz, izlediği programlara dikkat etmeniz, sihirli büyü şeyler izletmemeniz lazım, yetişkinler fark etmeyebiliyor ama çocuklar tv den çok etkileniyor

evet bende buna katılıyorum acaba babasının boyle bir problemi oldugunu duyduda bilincaltınamı yerlesti

Karabasana inanıyorum ve çocukluğumdan bu yana yaşarım,nedenini bilmiyorum.Yatak odam da asla bir kırıntı olmaz,asla birşey yemem,yatağa girdiğim kıyafetlerimle asla evin içinde dolaşmam o yüzden yataktaki kırıntı olayı benim için geçerli değil.Genelde herkes önce onu söyler ama neden olduğunu bulamadım ve bu konuda yardım almayı da düşünmedim.Dua okuyup yatsanız da oluyor,siz kızınız için okumuşsunuz yatmadan,ben kendim için okurdum ama yinede olurdu.O şeyi yaşadığımda dua okumak da da zorlanırdım ama nas suresine başladığım da sonuna gelmeden ellerimi hareket ettirmeye başlardım.Nas suresinin anlamı: De ki;İnsanların kalbine vesvese sokan,pusuya çekilmiş cin ve insan şeytanının şerrinden insanların Rabbine,insanların ilahına ve insanların melikine sığınırım.
Karabasanda vücudunuzun hiç bir yerini hareket ettiremiyorsunuz yani ayağa kalmanız falan mümkün değil,bağırıyorsunuz ya da bağırdığınızı sanıyorsunuz ama sesiniz çıkmıyor sizi kimse duymuyor.Kızınızı ayakta görmüş ya babası, karabasan da kalkması mümkün değil ancak sonrasında kalkabilir ama o yaştaki bir çocuk da ancak yorganın altına girer ayağa kalkamaz o korkuyla ben eşim yanımda olduğu halde yorganı öyle bi çekiyorum ki korkudan.Anlatırken bile ürperdim.
Size yardımcı olacak şeyler yazamadım ama umarım bu sorunu çözersiniz.

gecen tvde doktor soylemis anne vaya babadan birinde korku varsa mutlaka cocuga gecermis.
malesef benim cocuklugumda boyle korkularla dolu.. neler gordugumu yasadigimi anlatip da daha beter sizi uzmicem.
ben acilen bir cevsen edinmenizi oneririm.. kizinizin atletine takabilirsiniz ama mutlaka ustunde tassin. siz de ara ara acip okuyun mutlaka.. kuran okunan dua okunan evde bu tur seylerin daha az yasanir olmasi gerekir. kizinizin zihnini temizlicek turden aktivitelerde bulunun. arkadaslarni takibe allin.. kiziniza kotu seyler aktaran birileri olabilir. bu tvde olabilir bi arkadasi da evinize gelmis bi misafir de. en basitinden soyle bisi anlatayim evimize gelen bi misafir elimde oynadigim bebegin icerisinde geceleri seytan girdigini soleyip beni korkutmustu. bir daha oyuncak bebeklerle oynamamistim. geceleri de dolaba kitlerdim bebeklerimi. cok buyudugmda anneme anlatmisitm.. annem inanamamisti o kadinin boyle bisey dedigine.. o yuzden kizinizi yalniz birakmayin birileri ile.. gercekten koruyun kiizinizi.. insallah duzelir en kisa zamanda.
bu tur seyler yillarca gecmeyen uyku bozukluklarina neden olabiliyor malesef..

Kızlar öncelikle cevap yazdığınız için hepinize ayrı ayrı tşk ederim.Kayru o bahsettiğin tavana kadar uzun simsiyah olan şeyi eşim yıllarca görmüş.Delirecek hale gelmiş.Benim tek korkum kızımada dadanması...Çünkü daha çok küçük ve zaten çok korkak bir yapısı var.Neyseki sen kurtulmuşsun.Dilerim bir dahada yaşamazsın...
Sabun ben zaten çocuklarımın eline birşey verip göndermem.Yiyecek verdiğim zaman ya tepsiye koyarım, ya tabakta odada yerler.Odalarını pek kulanmıyorlar.Genelde odada veya salonda yanımızda oluyorlar.Ama çocuktur sonuçta belki dökmüşlerdir diyeceğim ama odalarına yiyecekle pek girmezler.Ama bundan sonra daha dikkat ederim.Yorum yazdığın için tşk ederim.
Deren sarımsak olayını duymamıştım.Ama bu gece kesin koyarım yastığının altına.21 kere euzu besmeleyide yaparım.Kızımın ağlamaları başladığından beri hepimizin yastığının altına nazar duaları, kötülükten şerden koruyan dualar ve aklına gelebilecek her türlü musibet dualarını bir kağıda yazıp koymuştum.Ama yine oluyordu.Birde kızım ağladığında babası yada ben hemen yanına gidiyoruz ama o an bizi duymuyo ya eliyle birşeyi gösteriyor, yada öyle bir ağlıyorki korkutulmuş gibi.ınanın o kadar zor bir durumki.Ben öyle anlarda kucağıma alıyorum sımsıkı sarılıyorum korkma kızım ben burdayım diyorum.Ama o bizi duymuyor o anda.Korktuğu şey her neyse benim kucağımda olması bile onu teselli etmiyor.Bende düşündüm bir hocaya götüreyim okutayım ne bileyim muska falan yazsın diye ama bu devirde gerçek bir hoca bulabilirmiyim bilemiyorum.Tv de neler görüyoruz hocalarla ilgili.Ama keşke bulsam işini doğru yapan bir hocada götürsem.Kızımın derdine derman olsam.Aslında tek kızıma değil eşimede geliyor belki 3 ayda bir belki 4 ayda bir.Ben hepsinin sıkıntısını çözmek istiyorum.Ama eşimin zamanında yapmadığı kalmamış.Ne dualar, ne hocalar neler yapmışlar.En sonunda bir yatırın mezarında uyutmuşlar eşimi ondan sonra azalmış.Eskiden her gece gelirdi diyo eşim şimdi 3-4 ayda bir.Ay çok zor bir durum bu.Ne yapacam bilmiyorum.Şu an çok çaresizim.... senağlama

öncelikle yazdığın bütün duaları çıkart...zira senin baş edebileceğin birdurum değil...özelden gereken açıklamayı yaptım canım...

Son düzenleme:
o yaş grubunun kabus görmesi normaldir, her çocukta olabilir, ama babasıyla benzer şeyleri yaşıyorsa genetik bi psikolojik durumda olabilir, bence doktora bi danışın, duanınızıda edin, ama doktora götürmemenize şaşırdım doğrusu, belkide dr işte sorun budur çözümüde budur diyecek, götürmeden nerden bileceksinizakannehir

Kesinlikle size katılıyorum. Bu yaş grubunda korku duygusu yeni öğreniliyor, onun yanında bu konuyu asla konuşmayın, ne gördün ne duydun die asla ağladığı esnada sormayın . Çocuk doktorunuz ya da bir çocuk psikoloğu, çocuk psikiyatristi ya da pedagoga götürün. Onun dışında tabiki dualarınızı edin ama çocuk bunu da farketmesin. Sizin endişelerinizi hemen hissedip daha da huzursuzlaşabilir.Çok geçmiş olsun.

Allah kızınıza ve size huzur versin diyorum...bana da çok nadir olur... ama ben bunun karabasan olduğunu ilk defa arkadaşlarımdan duymuştum üniversitede... genellikle bu tarz konular konuşuluncaoluyor... insan ister istemez uykusunda huzursuz oluyor...kabus görüyor...tabii kızınız çok küçük bunun farkında değildir...

bana olduğu zamanlarda ben de hareket edemem ; boğulacak gibi olurum... sanki birşey üzerime ağırlık yapar...

ama ben her gece mutlaka Ayetel Kursi okurum... çok nadirdir yaşadığım.. o ilk hissettiğim anda sesli olarak Ayetel kursi okumaya başlarım... bazen besmele çekmekte bile zorlanırım ama bir kere başladıktan sonra devamı gelir...

bilemiyorum kızınız için nasıl bir çözüm olabilir ama hem doktora hem de birbüyüğünüze danışın derim...

Kızlar alıntı yapmadım yer kaplamasın diye.Yorum yapan herkesten Allah razı olsun diyorum...Sağolun hepiniz...
Öncelikle hepinizin yazısını okudum ama sabahtan beri var olan baş ağrım geçmedi.ınanın kafam şu an yerinde değil.Genel olarak durumu özetlemek istiyorum.Daha öncede yazdığım gibi eşimdede aynı durum varmış eskiden ve çok şiddetliymiş.Yapmadıkları şey başvurmadıkları çözüm kalmamış.Doktorada gitmişler ama dr kan değeri düşük falan demiş.Tv de bununla ilgili program izlemiştim ve internette bu tarz konular okumuştum.Genel anlamda tıp dünyası karabasan olayını kabul etmiyor.Kan değerlerine ve uyku problemlerine bağlıyorlar.Ne kadar doğru bilemiyorum tabi.Tıp bilimine sonsuz inancım var.Öncelikle şunu belirteyim elbetteki doktora götüreceğim.Salı günü randevu aldım.Ama şuda varki Kuran-ı Kerim'de üç harflilerden bahsediliyor.Sonuçta böyle bir şey var.Bunada inanıyorum.ınanın bunları yaşamak lazım.Ayrıca Allah'a sonsuz inancı olan bir insanım.Bir şeye körü körüne inanmam.Anlamadığım şeyleri açar Kuran-ı Kerim'den okurum.Kızımın ve oğlumun yanında ne üç harflilerden, ne ruhani başka bir varlıktan asla ne ben ne eşim bahsetmeyiz.Eşimin yaşadıklarındanda ne oğlumun nede kızımın haberi var.ıkiside zaten çok küçük oldukları için bu tarz konularla ne onların kafasını karıştırmak isterim nede onları korkutmak.Yer gök dua iledir.Duamı hiç eksik etmem.Evden çıkarken Ayetel Kürsi okumadan asla çıkmam.Duaların gücüne sonuna kadar inanan bir insanım.Bazı arkadaşlar dua ismi vermişler tşk ederim.Onlarıda mutlaka okuyacağım.
Aranızda bizim yaşadığımız sorunları yaşayan insanlar varsa neler yaşadılar?kurtuldularmı?kurtuldularsa nasıl kurtuldular bunları merak ettim.Yorumlarınızı okuyunca inanın çok duygulandım.Böyle bir anda hepiniz dost omzu oldunuz bana, sıkıntıma ortak oldunuz çok tşk ederim.
Daha önceki yorumumdada yazmıştım benim çocuklarım yataklarında birşey yemezler.Genelde odalarına yatmadan yatmaya girerler.Öyle kek, kurabiye yada dökülecek birşeyler yiyecekleri zaman mutfakta veya ellerinde tabakla yerler.O yüzden bu ihtimal yok gibi birşey.Birde ben nevresimlerini haftada 1 değiştiririm.Temizliğimede dikkat ederim.Ama yinede bu konuda daha dikkatli olurum.Ne yapacağım inanın bilmiyorum.Kızıma zarar gelmesinden korkuyorum... senağlama

Çocukkende büyüdüğümdede karabasan dediğimiz olayı çok yaşadım.Hatta çocukken gördüğüm kabusların haddi hesabı yok.uyanıkken bile geceleri korkudan gördüğüm hayalleri anlatsam size ürperirsiniz.Yıllarca yaşadım bu sorunu.Korkudan tuvalete gidemezdim.Kafama bişeyle vurulur uyandırılırdım.Karnıma tekme yerdim.Yada ben öyle olduğunun zannediyordum.Çünki çok korkaktım.Büyüdüğümde farkettim neden korkak olduğumu kabus gördüğümü hayal gördüğümü.
Büyürken farkında olmadan bize anlatılan hikayelerin içindeki küçükte olsa azda olsa çocukları korkutan şeylerin olması.Annelerimiz aralarında konuşurken bizim duymadığımızı oynadığımızı zannedip aralarında konuştukları ölüm olayları.Halbuki beyin yazıyodu onları.Sonra daha büyük çocukların bizi korkutmak için uydurduğu hikayeler.Hepsi kabuslarıma nedendi.
karabasan denen olayında bilimsel açıklamasını öğrendikten sonra bu olaydanda korkmamaya başladım.Çünki biraz sonra geçeceğini biliyorum.Ve yılda bi kere ya olur ya olmaz artık.
diyeceğim şuki çocuklarınızın yanında konuşurken çok dikkatli olun.Onlar oyunda oynasala tv de seyretseler biliç altı duyup yazıyo herşeyi.Heleki tv ler okadar etkiliki.Korku insanın genetiğinde var olan bişey.Eşinizle başından geçenleri konuşurken kızınız yan odadaysa bile duymaz diye düşünmeyin.Tabiki dualarınızıda ihmal etmeyin.Biz kocaman insanlar bile hala biçok şeyden korkabiliyoruz.Çocuğunuzun ihtiyacı olan en büyük şey güvenebileceği anne ve babası.Oda sizde var zaten.

Allah korusun kizina bir zarar gelmez Allah,in izniyle.... sakin boyle seyleri dusunup kendini iyice paralama suan yavrucugunun sana normal zamanlardan çok daha ihtiyaci var ... onlara belli etmemeniz çok guzel anladigim kadariyla akla gelebilecek herseye çocuklariniz için çok dikkat etmissiniz masAllah... sabrin sonu selamettir diye dusunuyorum.. dualarimizi hiç eksik etmeden birde pedagogla gorusmekte fayda var... bu korkularin mutlaka bir kaynagi vardir diye dusunuyorum lakin sizden kaynaklanmadigi kesin.. bir arkadasinda dedigi gibi kendini bilmez bir kisi onu korkutmus olabilir mi acaba?? bunu anlamaninda tek yolu pedagogla gorusmek olacaktir sanirim... Allah yar ve yardimciniz olsun sevgilerimle...

kuranda cinler var tabi ama ben sizin kızınızın durumunu daha çok kendi hayal gücü ve tv den etkilenerek yarattığını düşünüyorum... rahat olun önce ve pedagogla görüşün bence..

Son düzenleyen: Moderatör:
Back