Sanırım kedim ölüyor

sarmankedimveben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2024
29
4
19
3-4 yaşındaki sarman oğlum idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor idrarından kan gelmesi ile veterinere gittik kedim normal bir kedi olmadığı için (aşırı vahşi) sedasyon verildi ve sonda takıldı günde üç iğne hap ve şurup bir de özel bir mama verildi. Dediğim gibi kedim çok vahşi olduğu için iğnelerini kendim vuruyorum su içmesinde de problem yok ama geçen pazartesinden beri mama yemeyi sonuna kadar reddediyor. Cuma günü idrarının gelmemesi ve yapmaya çalışmasına rağmen yapamamasından dolayı tekrar veterine götürdük ve tekrar sedasyon almak zorunda kaldı sondası tıkanmış idrarı zaten kanlı kesesinde kalınlaşma var bu da kanama yapıyor. Sesi soluğu gitti kedimin hali dermanı kalmadı 5.5 kilodan 3 kiloya kadar düşmüştür kemikleri elime geliyor ölü gibi yatıyor sadece yatıyor perişan durumdayım arkadaşlar az önce şırıngayla mamayı çok az verebildim ama bir ilerleme yok arkadaşlar doktor en az 14 gün iyileşme süresi dedi ama ilerleme yok gerileme var ne yapacağım bana bir akıl verin

Benzer şikayetlere ragmen ( idrardan kan gelmesi, aşiri zayiflama, bitkinlik) iyilestirdiğimiz kedimiz var. İyilestikten en az bir sene sonra dogal ölümle uykuda kaybettik. Umarim sizin kedinizde iyilesir ve insAllah uzun ömrü olur.

Tedavisi için neler yaptınız
Kuzenimin kedisiydi.(ayni zamanda karsi komsum)Ilaclarini hatirlamiyorum ama 10 gun sabah aksam igne yaptik onu hatirliyorum çünkü iğnesini ben yaptim.Iyilesti ama hep bagisıkligi çok dusuk bir kediydi. Yaklasik 6 yasindayken uykusunda ölmüş. Akşam oynadik hafif bi dişeti iltihabi vardi. Ertesi gun ilaç baslayacaktik kaybettik.Kaybedeli 3 ay kadar oldu .

Kuzenimin kedisiydi.(ayni zamanda karsi komsum)Ilaclarini hatirlamiyorum ama 10 gun sabah aksam igne yaptik onu hatirliyorum çünkü iğnesini ben yaptim.Iyilesti ama hep bagisıkligi çok dusuk bir kediydi. Yaklasik 6 yasindayken uykusunda ölmüş. Akşam oynadik hafif bi dişeti iltihabi vardi. Ertesi gun ilaç baslayacaktik kaybettik.Kaybedeli 3 ay kadar oldu .
Ölü gibi yatıyor muydu şuan benim kedim o şekilde

Şimdi aklima geldi. Benim yari evcilim iki sene kadar önce kayboldu. Bir hafta aradik duyurular yaptik.Yasadigim yerde tüm hayvanseverler seferber oldu. Bir haftanin sonunda bulduk. Buldugumuzda çok halsizdi , yürüyemiyordu bile... Çok aşiri kilolu bir kedi olmasina ragmen 3/4 gün su bile icmedi. O zaman ki barinak müdürümüz çok iyi bir veterinerdi hemen onu aradim. Sagolsun yari evcil oldugunu bildigi icin hemen ilgilendi, ilac verdi. 4. Günun sonunda ilk suyunu icti. Mamayi ertesi gun azicik yas mama yedi ama sonra toparladi. Bahsettigim kedi şişko bir kedi halihazirda zaten diyet yaptirdigimiz buna ragmen kilo verdiremedigimiz bir dobili ama kaybettigimiz sure dahil iki haftada 3 kilo kadar kaybi oldu. Sonrasinda toparladi. Kediler hastayken halsizlesiyor ama yine de siz bi serum baglatin tekrardan cok gecmis olsun...

Ahhh beni 4 yıl öncesine götürdünüz... İdrar kanalı tıkanıklığından yaşadık dediğiniz tabloyu. Öncelikle, lütfen umudunuzu kaybetmeyin. Siz ne kadar düşük modda olursanız, kediniz de o kadar bırakıyor kendini. Biz hiç bu derece güçlü bir idrar yolu enfeksiyonu yaşamadık, ama diğer dediğiniz her şey vardı. Neredeyse 1 hafta hiçbir şey yemedi. Günlük su miktarı 50-70 ml'e kadar düşmüştü. Veterineriniz neden seruma çağırmıyor ona takıldım ben. Eğer veterinerinizin tedavisinden emin değilseniz, kesinlikle başka bir görüş daha alın.
Bizim oğluşumuz, sizin yaşadığınız gibi kabus dolu 1 haftanın ardından yavaş yavaş toparlamaya başladı. O olaydan sonra yaklaşık 2.5 yıl daha bizimle kaldı. Eğer sorun sadece idrar yolu enfeksiyonuysa sizin çocuğunuzun daha upuzun bir ömrü vardır. Moralinizi bozmamaya gayret edin kediciğinizin yanında, bence en önemlilerinden biri bu. Bir de, damla damla bile olsa enjektörle su verin. Bizimki normal zamanda da su içmediği için, suyla seyreltilmiş tavuk suyu veriyorduk. Bu beslenmesine de destek oluyordu bir nebze. İsterseniz bir veterinerinize sorun. Bize yapılan yönlendirme, çok sık kum döktüğü için kemikleri çıkarılmış tavuk haşlayıp suyunu vermemizdi. İhtiyacınız olursa özelden de yazabilirsiniz. Elimden gelen desteği veririm. Umarım yavrucuk bu günleri çabucak atlatır sağlıkla. Tüyü kadar ömrü olsun. 🙏

X